Khamis, 26 Januari 2012

Kecelaruan Emosi

Assalammualaikum dan peace yo!


Tu dia. Nasib baik atok bukan kecelaruan jantina kan.  Semenjak duo monjak ni, atok mengalami krisis emosi yang kritikal. Gitooo kan. Atok tak tahu nak explain camno. Krisis tu umpama tulang belulang atok ni rasa berat sekali. Pahtu, ligamen tu raso macam nak tertanggal. Ok fine, bahaso mudah eh MALEH.

Tapi insyaAllah, atok akan cubo yang terbaik. Macam-macam yang berlaku semenjak duo monjak ni. Cumo tak tahu nak kongsi yang mano satu. Start harini (malam tadi), atok ngan osmate dah start masak. Ini garo-garo tercokik sumber pendapatan di saat gaji dapat awal bulan. So, atok yang menjadi ketuo chef masak ikan sardin. Gitoo kan. Kau mampo masak sardin?

Atok ngan opismate bekojo samo. Atok kupeh bawang bosar, bawang merah, bawang putih, kupas ikan bilih, cili. Pahtu, bilo nak tumbuk dalam adunan lesung batu, lesung batu pulak takdo. Atok terpakso cincang2 halus. Kerat 18. Bila pekakasan dah ready, terus campak bebahan tadi. Blushhhhhh.....

Kacau sehinggo naik bau. Bila aroma dah sodap, masuk an sardin. Kacau sehinggo sebati. Siap. Pahtu ngap. 


Seeee......ko nampak kan. Kecelaruan emosi di situ. Post entry pun aku sendiri tak paham pobondo yang atok publish...takdo tema...tolongggggggggggggggggg

18 ulasan:

Ca Cik Duyung berkata...

ok la tu tok,maleh2 pon ,keluar 1 entry..klo ca maleh entry pon xde.hehe

Munnafendy berkata...

hahahahha kirA boleh la tu atok..lg best kalau letak resipi skali...keh3

umie mia berkata...

kihkihkih sebenar eh jiwa kacau tu.. jadi kena relekskan minda.. tapi mmg yo eh gaji awal ni bahayo gak kan.. gaji untuk bulan depan lambat lagi plak tu huhuhuhu

mas saari berkata...

rilek arr tok! mungkin sebab cuti lama sangat ni...heheheeee

Chenal berkata...

Sehh!
kenapo nie atok?? jauh benar pegi nyer! Siap kupas bawang lagi. Nak masok master chef ka?

(Atok jangan lupo jemput Ecah iyoo!)

~SaL IjOu~ berkata...

sardin ok lagi tok..den ni makan megi ajo..baru nak start balik kehidupan tompat org..haru biru jo raso~ sobs*

sahromnasrudin berkata...

jgn kne sakit mental udah la kan huhuhhhh

KaK LimAh Si SupiR berkata...

sabiaq atok sabiaq :P

RATU QASEH SAIFUDIN berkata...

wwahhhh!!!..atok terror masak laa nehh!..cunnn laaa!!!...pasni bole masak utk kami pulak naa..hihi..=) <3

Suhami Ahmad berkata...

Munnafendy : Resopi atok main campak2 yo...hihi

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Yolah, kono tunggu lamo laie tu

Suhami Ahmad berkata...

mas saari : agak eh la kan...tu yang raso maleh yo tu...

Suhami Ahmad berkata...

Chenal : Itulah cito2 atok sojak kocik laie...nak jadik master chef.....*erk, dulu dh wujud??

Suhami Ahmad berkata...

~SaL IjOu~ : Takpo2...dugaan tu kan..

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Haiyoooo...pitamss

Suhami Ahmad berkata...

KaK LimAh Si SupiR : InsyaAllah, atok cuba bersabiaq...

Suhami Ahmad berkata...

RATU QASEH SAIFUDIN : Atok masak ikan stim 3 suara....mampooo?

little daisy berkata...

oh yeah...sambal sardin. lame tak makan! atok pasni post resepi lain plak! ^_^

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih