Khamis, 22 Disember 2011

Pembaca Senyap???

Assalammualaikum dan peace yo!


Teringat lagi maso mulo-mulo atok melibatkan diri dalam industri blog. * motep guno perkataan industri?...Maso tu apa pun tak boleh. Apobondo nak tokan nih. Butang-butang unfamiliar. Atok buat mintak tolong kakak gugel cara-cara post blog, dan akhirnya atok berjayo mempublish entry sulung atok tanggal 5 Januari 2010. Dalam maso yang samo jugak atok ado pasang tracking number orang yang tongah online baco blog atok. Cam kat bawah nih...


In case nak kasik aku semangatlah kan....walhal...

Maso atok publish tu, tracking tu hanyo menunjukkan angka 1. Atok assume angka 1 tu, atoklah tu. Sendiri karang, sendiri baco. Sodih bilo dipikir-pikir an balik. Sampai sekarang pun entry sulung atok tu takdo sapo nak komen. Agak eh bulih muntah hijau nak membaco eh. Sungguh bosan.

Alhamdulillah, hampir 2 tahun berlalu. Kini kebanyakan entry yang atok post, pasti ado yang komen. Atok yakin, musti ado yang sudi membaco blog buruk berlumut atok ni. Tapi kan, atok baru perasan sejak seminggu ni blog apo2 yolah punyo rating mencanak naik. Kadang-kadang berganda dari kebiasaan!. Kalau sebolum ni suam-suam suku yo. Tapi baru je ni lagi naik.

Atok sodar, walaupun tak mencocah rating Hanis Zalikha atau Yuyu Zulaikha atau apo2 Zulaikha la yang beriban-riban sehari tu, tapi atok terkejut la kan. 2 hari ni, rating naik duo kali gando dari kebiasaan. Tak perlulah atok kasitahu bapo. Tapi atok kompius. Atok nak tanyo Ecah, sapo yang sudi masuk baco blog huduh ni sejak seminggu ni? Atok raso musti silent reader. Atau ada blog yang buek entry khas pasal blog atok memperkenalkan di mata donia. Tapi blog mana tu? 

Walau siapo pun Ecah, blog mana sekalipun yang buat liputan pasal blog Apo2 Yolah ni, atok nak menyusun jari-jemari ni mengucapkan terima kasih sobab sudi singgah baco blog buruk atok nih. Atok tak sangka ado yang rajin taip perkataan www.anaknegori.blogspot.com nih kat carian gugel. Sangkaan atok maso awal-awal buek blog dulu hanya untuk tatapan peribadi bilo dah tuo sok. 

Tapi Alhamdulillah, sekarang ni atok berkongsikan kisah suka duka dengan Ecah kat luar sanun. Atok janji, tahun 2012 pasti akan banyak pembaharuan yang akan atok lakukan pada blog ni. Itu janji atok. Atok sangat terharu. Terima kasih banyak-banyak! Atok sayang kamu ketat-ketat!
 :')





Sob sob....atok masuk bilik dulu yo....sob......

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

31 ulasan:

mas saari berkata...

alah tok, janganlah sodih2... blog atok dah mantap dah ni! saya suka baca...heheheeee

blog-tips-kurus berkata...

acik akan komen. tunggggguuuuuuuu!!!

chii berkata...

atok ramai cucu dlm senyap...tu yg trafik naik tu..ehehe

Miziey berkata...

Hek ele atok nih, gua la yg tolong pomot blog apo2 yolah ni. Gua tampal iklan dekat dinding premis, jabatan kerajaan dan sektor2 swasta. Selain itu, gua jgak dah masokkan iklan blog atok dalam tibi dan akan dimainkan selepas iklan masterchep malaysia. Disamping itu juga, gua pomot blog atok dalam faceboob, titter, myspank, fiendsta dan lain2 lagi. Huhu~

Amacam? baik kan gua atok?
Guwa tau atok bangga. Huhu~
:D

Zul Fattah berkata...

sabor tok.. ni ha.. cucu atok slalu baco blog atok.. cuma xde masa nk komen je ..

~SaL IjOu~ berkata...

den igt lagi memula masuk blog atok..gelak terkekek2 den membaconyo..stat dari aritu mmg terlokat kat sini eh..kalo x masuk blog atok raso x sempurno hari2 den..ni kalo atok x terharu lagi den x tau la..kkekee~

mekjangok berkata...

den pun hari2 masok..tak masuk raso mcm tak lengkap lak..seronok baca apo yang atok rasa..tahniah buat atok..

Chenal berkata...

kironyo atok udah gelemer dari iphone4s or cito ombak rindu! Sapo nak kasi atok! kiro bersyukur la atok udah tek keseorangan lagiii!
jenguk2 kalo ecah bawa mangkuk tingkat kat luarr opis! nak ajak lunch samo la tuuuu

CT NoArIzAh ArIs berkata...

Alahai tokkk dah lama tak masuk sini tetiba tgk atok dh hitam manis dah banyak berjomor ko tuk ghaso sey sekarang ni ujan yooo matari pun sogan nak kuar..... camno tu ??

KuNanGKuNanG berkata...

cucu cicit tumpang lalu..he3

dh blog atok mmg best, mseti la ramai peminat..gaya tulisan atok yg menarik dn kelakar wt org suka..:)

KuNanGKuNanG berkata...

atok, mintak maap yo. td nak tulis komen tapi x tau nape leh jadi tajuk entry lak.tp n3 tlh dipadam..sori tok.

faiz berkata...

mantop atok..bley naik ribu riban trafik pasni..

Novelgurl berkata...

.buruk bebonar.

Hanie_Dew berkata...

"Sangkaan atok maso awal-awal buek blog dulu hanya untuk tatapan peribadi bilo dah tuo sok."

errr.bukan atok dah tua ke. ke belum.

alhamdulillah la atok. walaupun blog atok ni belumut, cucu cucu semua sudi baca. ada entry yg berilmu tu boel jdkan panduan. contohnya entry penang tu aku buat rujukan. hehehehe..

little daisy berkata...

wah...atok dh glemer skrang! tahniah!!! :D lepas ni makin ramai la cucu2 atok yer.. :)

umie mia berkata...

hahaha umie pun kalo x tinggal komen kat sini ttp dtg singgah jenguk.. nak kata promote tak taula tp umie ada masuk segmen en ben dan blog apo2 yolah salah 1 pilihan umie.. ni link dia http://ummiedamia.blogspot.com/2011/12/segmen-5-blog-cool-pilihan-ku-2011.html

Suhami Ahmad berkata...

mas saari : Mantap ker?

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Atok akan sentiaso nunggu

Suhami Ahmad berkata...

chii : Ke tersosek ke sini?

Suhami Ahmad berkata...

Miziey : Atok bangga uolss

Suhami Ahmad berkata...

Zul Fattah : Takpo, singgah pun dah sokor =)

Suhami Ahmad berkata...

~SaL IjOu~ : Iyo ko...mokasih tau selalu singgah baco kisah atok =')

Suhami Ahmad berkata...

mekjangok : Mokasih mekjangok :')

Suhami Ahmad berkata...

Chenal : Haiyoooo...pitam seketika atok membaca setatement ittew....populer ke??

Suhami Ahmad berkata...

CT NoArIzAh ArIs : Atok balik kampung kat Uganda haritu...sanun manjang paneh yo

Suhami Ahmad berkata...

KuNanGKuNanG : Timo kasih KuNanGKuNanG sobab selalu singgah lawat atok...

Suhami Ahmad berkata...

faiz : InsyaAllah, kalo kito rajin usaho kan

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Itulo atok maso baru balik dari Uganda

Suhami Ahmad berkata...

Hanie_Dew : Atok umur dah lapan puluh ompek...tapi jiwo duo puluh ompek....erk

Suhami Ahmad berkata...

little daisy : Glemer ke? Alhamdulillah...silolah selalu jengok atok tau

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Omigot....umie mia mekasih banyak2 buat entry khasi pasal blog lumut atok nih :')