Selasa, 20 Disember 2011

Mesin ATM keluarkan duit palsu!

Assalamualaikum dan peace yo!

Sokor alhamdulillah, hari ni (semalam) atok dapek gaji disulami dengan bonus setengah bulan. Walaupun setengah bulan, tapi atok memanjatkan sokor pada Lillahi Taala kerana melimpahkan rejoki buek atok sekeluargo. Bulihlah lopeh ni atok melunaskan segala hutang yang bulih dilunaskan.

Tanpa alpha, atok terus keluarkan duit nak bayar ansuran si bobot tu melalui mesin cash deposit. Jarak perjalanan dari opis atok ke Ambank memakan jarak dalam 1 km pergi balik...kot...atau jika di converted ke maso, atok anggarkan setengah jam ulang alik.....jalan kaki....Yo, atok jalan kaki memandangkan waktu lunch tadi aku bedal sebuku kek oren 400 gram seorang diri! Ya...lemak itu harus dibakar sebelum memudaratkan diri dikemudian hari.

Atok cumo bawak beg duit berisi not 20 hengget. Sebelum sampai ke Ambank, atok harus singgah ke CIMB Bank terlobih dahulu nak keluarkan duit la kan. Gilo kau nak jinjing duit dari opis ke Ambank seorang diri. Nanti kalau atok kene rogol rompak camne?? Dah keluar tu, atok teruslah ke Ambank pulak.

Proses masukkan duit macam biaso. Sampai satu saat, ada duit 2 keping not rm50 tak boleh nak proses. Bilo atok masuk, dia reject balik. Sampai lebih 10 kali atok rasa buat camtu. Atok luruskan duit tu betul-betul pun, tak jalan gak. Aku kelemotkan pun, tak jalan gak. Atok rasa dah lobih 5 minit atok terpacak kat mesin ATM tu. Pastu, atok tolehlah belakang kan.




Orang makin ramai beratur. Atok dah cuak lah kan. Kompemlah diorang mengutuk atok orang kampung tak reti guna mesin Cash Deposit kan. Atok teruskan lagi usaha. Atok susun pulak duit 50 yang dua keping tu ikut kepala, pun tak jalan jugak. Pastu atok toleh ke belakang lagik!











Kau mampu? Anak ayam dah converted jadi bapak singa. Lutut dah menggigil dah ni. Nak blah camtu kang, duit separuh dah masuk. Tak leh jadik. Atok terus malukan diri mintak tukar duit kat cina perempuan belakang atok tu. Alhamdulillah, nasib baik dio ado duit extra. Sekali masuk je, terus proses berjaya. Atok terus print resit dan ucapkan terima kasih kat akak cina di belakang atok. Atok senyum terkulat-kulat.

"Ehem! ehem!,"orang berdehem belakang cina tadi tu.

Ada 8 ekor singa jelir lidah menjeling kat atok. Atok terus cabut selamatkan diri.

p/s : Atok kompius, kenapo duit tu tak diterima oleh mesin cash deposit tu? Adakah duit yang atok keluarkan dari mesin ATM CIMB tu duit pelesu??

45 ulasan:

mekjangok berkata...

bab kena rogol tu x leh tahan...jgn riso atok yer...takde sape nak rogol atok tu...hehehhehe..(gelak jahat skit)

zoe berkata...

slalu memang camtu la tok.. nak buat cemano.. gilo kekadang mesti atm tuh.

~SaL IjOu~ berkata...

mmg selalu jadi mcm tu tok..ada cash deposit machine certain bank mmg sensitive betul..susah betul nak terima walo duit tu cantek je lagi..tp kalo cimb n maybank so far sy bank in duit ok ajo..~ =)
sbb tu kalo nak bank in duit guna cash deposit,sy selalu bwk duit back up~ ;)

Ell Ziela berkata...

Apolah atok nie...laen kali tok bawaklah duit lobih...sonang yg nie reject masuk an yg laen...takdolah panjang anak ayam tue beratur kek belakang...hehehehe

teacher bonda berkata...

mesin cash deposit mmg slalu cmtu. slalu kalo TB nk bankin, kena spare duit lbh2 sbb takot dia x nk telan..heheheh

Miziey berkata...

Duit palsu lah tu atok~
Cuba bagi kt guwa. Atok x pakai duit pelesu kan? kan?
mihmihmih (gelak jahat)
>:D

umie mia berkata...

heheheeh umie pun cuak kalo tgok2 kt blakang dah ramai org.. lg2 kalo ada yg dah bekerut2 dan menjeling2 pd kite kan.. ambank tu mmg memilih duit tu yg kena rajin bawak spare ^_^ agknya utk security dia la tu takut org masukkan duit palsu hehehe

KuNanGKuNanG berkata...

sy pun penah terkena camtu tok..last2 mmg dah xde duit xtra, sy batalkan je transaksi tu..huhu

mas saari berkata...

kalau saya ada beratur kat belakang atok maso tu, mesti dah jadi naga dah...heheheeee

tapi duit 50 yang baru tu memang susah sikit nak diterima oleh mesin cash deposit, kalau yang lama ok je! duit baru tu tak kualiti kot?

blog-tips-kurus berkata...

orang bandar pon ade yg takot guna mesin tu le tok.. ;)

*amik SBPA tak??

Jue berkata...

dgn pnuh smangat aku bc entry ko sbb ingat ko kuarkan duit, kuar duit palsu..hupe2nya andaian ko je hehehe
tp CDM ni kkdg mengong kan..penat dok keronyok duit x gak lps2

sahromnasrudin berkata...

ambank jalan zaaba ke, atok???

faiz berkata...

dia ada skill dia atok..kena renyuk duit tu dulu sbb mesin ni pelik skit...duit baru dia suka reject..

Hanie_Dew berkata...

aku ingat bebetul tadi. atok atok..

atok kene rogol??? errmmm...hahaha

CDm kadang tak bole terima duit RM50 yg baru sgt. tp keronyok pun tak lepas mesin tu mengong la tu.

Hanie_Dew berkata...

atok. ari tu kan aku ada byk komen kat entry penang atok tu nak listdown kan tmpt menarek kat penang. dari entry atok ni la aku cilok.

baru balik jumaat lepas.

Novelgurl berkata...

klo sy gabra dh tue..tinggl terus je.huhhu..

KaK LimAh Si SupiR berkata...

aiyakkk..duit pelesu laa kot tok :P

IMANSHAH berkata...

selalu je jadik..erm isy2 sapa la nak rogol

Papa PUSS berkata...

Haha terbaek lah..
duit tu dia lom cukup tempoh matang tu.. tu yg lom leh dimasukkan lagi hehe...

BTW Follow Here..
Hope Hit Me Back.. Thanks... :D
www.segalapet.blogspot.com

Munnafendy berkata...

kalau duit pelesu selamat la atok dh kasi kat akak cina tul..kehkehkeh!! (gelak jahat!) =P

Ca Cik Duyung berkata...

uwaaa..penah alami jugak..bengang betol bila kat blkg da ramai yg menunggu..time tu kelam kabut jadinya.semua xkena.hadoi...

LadyBird berkata...

kenapa ek..
duit pelesu kot :P

Chenal berkata...

wahahah..
lawok la atokk!
mesin x layan org muko tuo2 agaknya! sib baek atok x lambai2 kat cctv...kompom si ecah..si melah..tgok atok secaro live!

Suhami Ahmad berkata...

mekjangok : Manalah tahu kan. In case...hik hik

Suhami Ahmad berkata...

zoe : Lopeh ni atok kono musti berhati-hati la kan

Suhami Ahmad berkata...

~SaL IjOu~ : Ini pestem jadi kat atok. Tu yang atok bawak duit cukup2 yo tu...

Suhami Ahmad berkata...

Ell Ziela : Itulah, atok pun silap. Pehni atok bawah seguni duit bekap...erk

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda: Sebolum ni sumo duit atok dio berjayo tolan TB...

Suhami Ahmad berkata...

Miziey : Haiyooo...terus buat kesimpulan yo tak

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Kadang-kadang kalau kita dok belakang pn mesti kita jeling gak kan.

Suhami Ahmad berkata...

KuNanGKuNanG : Kalau kito batalkan transaksi tu, nanti duit keluar semulo ek?

Suhami Ahmad berkata...

mas saari : Tu dia. Naga no. Habis hangus muka atok kena sembur. Atok raso not 50 baru tu punyai ciri keselamatan yang tingi kot

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Ha, mesti btk kan...hihi...Atok hold dulu sbpa tu

Suhami Ahmad berkata...

Jue : Propa sangar kan...hihi

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Atok tak pasti. Yo kot

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Atok dah renyuk. Sampai nak kuyak dah

Suhami Ahmad berkata...

Hanie_Dew : Nak je atok bakar CDM ittew

Suhami Ahmad berkata...

Hanie_Dew : Haaa, amacam? Best tak penang?

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Hihi. abeh duit yang dah masuk tu camno?

Suhami Ahmad berkata...

KaK LimAh Si SupiR : Seddih kan.

Suhami Ahmad berkata...

IMANSHAH : In case la kan. Sekarang ni kan banyak kes rogol. Upss

Suhami Ahmad berkata...

Papa PUSS : Aiyoyooooo. ado gak tarikh matang kah?

Suhami Ahmad berkata...

Munnafendy : Pastu kakak cino tu kompemlah sumpah seranah atok kan

Suhami Ahmad berkata...

LadyBird : Atok raso duit tu baru keluar dari oven kot

Suhami Ahmad berkata...

Chenal : Hamboi. Carut atok