Isnin, 19 Disember 2011

Anak Melayu Bermata Perang

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Semalam atok ado tugas shoot gambau pengantin kat Serting Hilir. Ado sesapo tak asal dari Serting Hilir, Jompol? Angkat kaki copek....Ha...maso mulo-mulo tu atok dah koba kat partner, yang atok tahu di mana letaknya Serting Hilir itu. So, kami gerak lambat sikit dari hotel. Last-last hilir tah mana, hulu tah mana. Atok sosek masuk ke Bandar Baru Serting. Itulah, ober kompiden punya pasal kan.

Akhirnya atok pun sampailah ke lokasi kan. Jauh jugak. Maso atok sampai tu, segerombolan anak-anak menghampiri atok. Atok terasa macam artis la kan. Walhal muka desa. Jerawat kat atas bibir. Rambut macam baru lepas kena klorox. Pakai selipar Jopun yo. Rupa-rupanya diorang mengejar kamera atok tu.

Masa tengah kelam-kabut tu, atok ado perasan sorang budak pompuan ni. Memang lain dari yang lain antara segereombolan itu. Dialah satu-satunya budak yang ada mata kaler perang. Bukan coklat! Tapi perang dia macam ada campur dengan hijau biru sikit. Sonang cito, macam mato kucing siam la kan. Sampai ati kau samakan mata budak tu macam mato kucing siam kan tok. Tapi itu hakikatnya! Atok pun peliklah kan. So, cepat-cepat atok halakan lensa ke bijik matanya. Gitu. Ganas tak?

Mulo-mulo budak ni tak mau. Dia tahu atok nak shoot bijik mata dia. Dia terus tekup pakai dua tangan. Mencik tau. Bajet mata artis la tu. Last-last dia serahkan bijik matanya untuk atok shoot. Hihi. Ni lah hasilnya...




Macam mata kucing siam kan




Ini mata ori k....tak main contact lens

Besar sungguh kekuasaan Allah kan 
=)


35 ulasan:

blog-tips-kurus berkata...

mata ai pon macam tuuuuuuu...

(tapi dalam mimpi je!)(>.<)

zoe berkata...

ntah2 tok mak bapak die mix kot... tapi comel budak tu tok. :)

umie mia berkata...

cantik..mcm mata org arab ^_^

Jue berkata...

wah giler lawa mata dia!!anak mix ke pure ni? mmg cantik gilers..kalau aku pun nak shoot gak gambo dia sbijik hihi

xley buat snow tu? pasti dah g google dot com? kna tunggu a while br kuar else maybe ko nye pc xde flash player? urm pe lg eh..tu je pat aku fikirkan so far =)

Miziey berkata...

Eleh, dulu masa guwa kecik2 pun macam ni jgak. Semua nak tengok mata biru guwa. Peh!
Hahah.
xD

~SaL IjOu~ berkata...

Sy ada sorang kwn, melayu, tp mix arab..mata die kaler biru laut..siyes terpesona~ Subhanallah~

Novelgurl berkata...

Subhanallah.lawa.lawa.mix ke dak nie?

chii berkata...

mmg cntik...ada iras2 industan la ..arab pun iya

Scarlett O'Hara berkata...

harap2 bila besar nanti, budi bahasa dia pun cantik ek atok!

mas saari berkata...

memang cantik mato dio tok! mato Mas pun camtu gak tapi bilo pakai contact lens lah...heheheeee

Azham Vosovic berkata...

alahai....cantiknya mata beliau ehehe

Nurul Iman Rosman berkata...

wahh, cantik mate budak tu.
alaa2 arabian giteww~

faiz berkata...

mix kot budak ni..

sahromnasrudin berkata...

serting hilir dgn bb serting punyala jauh, atok..walau den bukan org nogori den tau la serting hilir tue kek mano???

atok lalu pilah ke???

c'axoera berkata...

cantekknyer mata....!!!!

http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/aku-hanya-mahu-kamoooooo.html

teacher bonda berkata...

masyaallah..indahnya ciptaan Allah..

Ca Cik Duyung berkata...

cantiknye.. nak cungkil bijik mata dia lah..haha

LadyBird berkata...

comel sgt2..

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Kalau camtu, atok pun nak mato camtulah dalam mimpi, bleyy?

Suhami Ahmad berkata...

zoe : Tapi atok ponah nampak kakak budak ni. Mato coklat gelap lah

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Kan. memang cantik. Dia ada campur perang +hijau + biru

Suhami Ahmad berkata...

Jue : Atok raso pure...kulit macam kito yo kuning langsat...tang mato yo lain

Suhami Ahmad berkata...

Miziey : Sekarang ni musti jadik mata keranjang kan. Upss

Suhami Ahmad berkata...

~SaL IjOu~ : Musti macam anak patung kan

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Atok raso tak kot

Suhami Ahmad berkata...

chii : Macam industan kan. Musti mak dio suko nonton industan

Suhami Ahmad berkata...

Scarlett O'Hara : Amin ya Robbal Alamin...

Suhami Ahmad berkata...

mas saari : Aiyooo..pengsan

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vosovic : Macam mato atok kan... >_<

Suhami Ahmad berkata...

Nurul Iman Rosman : Kensss

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Ntahlah fazi. ATok pun tak pasti

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Huhu, tahu takpo. Atok tak habeh khatam laie nismilan nih...haah atok lalu pilah

Suhami Ahmad berkata...

c'axoera : Santek kan

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda : Besar sungguh kekuasaaNya...

Suhami Ahmad berkata...

LadyBird : Kan

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih