Selasa, 22 November 2011

"Kenapa kucing tu jadi kecik?"

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Sabtu haritu, atok tengah bersidai kat ruang tamu sambil menonton cerita Nona Hindustan. Maso tu anak buah atok yang 3 jejaka comel tu ada kat rumah. Naim berumur 6 tahun. Haziq berumur 3 tahun. Dan the comel kerinting suwit si Aqil 6 bulan. Sumo jejanz tiga beradik.


Inilah Aqil si rambut kerinting...tapi rambut baru lopeh kono sondol aritu...

Sedang syok-syok feeling melayan perasaan sambil sapu air mata pakai tisu sebab heroin tu kena culik (ok, aku tipu ko yang ni), tiba-tiba atok terdengar suara cemas kat belakang atok.

"Eh! kenapa kucing ni tiba-tiba jadik kecik!!!!!,"kata Naim bersuara nyaring.

Atok cepat-cepat toleh ke belakang. Hati berdebar-debar. Jantung laju mengepam. Apa jenis racun ko sumbat kat mulut kucing tu Naim oiii sampai tiba-tiba pulak dia mengecut. Pastu atok terus berlari ke lokasi kejadian. Saksikan sendiri kucing yang tiba-tiba jadi kecik tu.


















Bunyi cengkerik............



Ok Naim....

Itu ADIK kucing tu generasi kedua yang SAMA KALER dengan kakak dia. Ia tidak MENGECIK!

Cubaan yang bagus. Masuk kali ni dah dua kali atok kono KELEPET.  K byee

21 ulasan:

zoe berkata...

hahaha. nasib baik anak kucing, kang betul2 tibe2 tinggal separuh je badan kucing tuh tok, tak ke niaya jer.. hahaha

umie mia berkata...

alololo chumelnya ank kucing tu ^_^ aqil yg chumel bikin cuak hehehe

Diyana berkata...

hahahaha mesti otak budak tu berputar2 mikir an cam no kuucing tu kocik hahaha

chii berkata...

heheh..comel la si naim nih..nasib baik dia kata kucing mengecut..kalo dia kata lain...kan da haru dibuatnya :p

dill berkata...

comel je naim! hehe.

comelnye anak kucen tu

dill.

Hanie_Dew berkata...

kahkahkahkahkahkah.atok mmg mudah kene kelepet dengan budak kecik.

RATU QASEH SAIFUDIN berkata...

hahaha...kalau betol laa mengecik kucing tu..whoa!!..btw..ank buah tok tu somell!!!!!...=)<3

Azham Vosovic berkata...

Hahaha, atok tertipu lagi heheheh

blog-tips-kurus berkata...

tu laaaaaa... suruh pergi sekolah, tidak mahu!! hhhmmm... (",)

*blog atok ni tak boleh bukak kat ofc le. what have u done??

Suhami Ahmad berkata...

zoe : Itu yang atok risau tu

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Kan, saja je dia menyakat atok

Suhami Ahmad berkata...

Diyana : Otak atok pun berputar gak masa tu cmne leh kecik. Huhu

Suhami Ahmad berkata...

chii : Sah sah atok pengsan

Suhami Ahmad berkata...

dill : Comel sobab dio dah kelepet atok 2 kali

Suhami Ahmad berkata...

Hanie_Dew : Jahat tau. Patutnya back up la atok

Suhami Ahmad berkata...

RATU QASEH SAIFUDIN : Somel kan si Aqil tu

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vosovic : Tipah tertipu nyah

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : ATok tak buat apo2 pun. +_+

little daisy berkata...

bagus budak naim ni. observant! hehehe :D

Suhami Ahmad berkata...

little daisy : Kan. Tapi atoklah selalu jadik mangsa buli dio

Chenal berkata...

wuihh! atok terkujat beruk mak yehh rupo nyer! sabor je la atok aii...