Selasa, 26 April 2011

Pelapis Adik Adi Putra Ditemui !!

Assalammualaikum,

Salam sejahtera.

Kalian konal kan sapo adik Adi Putra tu? Kalau nak tahu, Adi Putra ni genius dalam matematik. Baguih no budak ni. Kalau nak bacaan lanjut pasal genius kesayangan rakyat Malaysia ni, skodenglah [SINI].

Ni atok tak mau cerita pasal kehebatan Adi Putra. Tapi atok nak cerita pasal pelapis adik Adi Putra telah diketemui!  Ada duo orang. Seorang lelaki dan seorang lagi perempuan. Masing-masing berumur 6 dan 5 tahun. Dan untungnya, kedua-dua budak tu adalah anak buah atok yang sulung dan keduo. Iman Naim dan Iwani Sufia.

Camni, cuti minggu haritu angah atok belanjo makan eskrem yang tiga dalam satu tu. Perisa coklat, strawberry dan jagung.



Inilah aiskrim tu. Perisa coklat, strawberry dan jagung
Nak dipendekkan cerita, sambil makan tu sambil tu jugak mulut budak duo orang cot cet cot cet. Sorang bercakap, seorang lagi nak menyampuk. Masing-masing nak tunjuk hebat. Tiba-tiba si Iwani Sufia ni cakap camni.




"Kau tahu tak warna aiskrim ni?? Ini warna coklat (coklat), ini warna merah jambu (strawberry), yang ni pulak warna 'putih' (jagung),"dia kelepet si Naim ni tadi dengan kompiden!


Atok dah jegilkan bijik mata dah. Tapi atok tak masuk campur. Atok dengar je perbualan diorang dari jauh. Then si Naim ni pulak membangkang. Dia terus pergi kat aiskrim tu pastu tangan dia tunjuk-tunjuk bahagian aiskrim bewarna tu.

"Salah!!!....ini perisa jagung. Bukan kaler puteh!!!,"kata Naim menyelamatkan keadaan. Atok dah tarik nafas lega. Ada jugak anak buah aku yang tak buta warna.


"Habis tu, kalau bukan warna putih, warna apooo???,"katanya naik hantu.



"Warna BIRUUUU !!"










Pandangan atok terus kelabu!


27 ulasan:

Cik Miera berkata...

haha...budak2...klaka la dorg ni

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

haha..camno leh warna biru tu?? haha

nurulazham berkata...

hahahaa....tergelak sy baca entry ni! dpat membayangkan mcmana mereka bertelagah..heheheee

Mohamadazhan hjDesa berkata...

atok ni bila nak ada anak2 lak ni.hehe

Novelgurl berkata...

Hahha

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

oooo..lagik bijak....warna yg terus tak dak...maybe dia tngk tapawe ais tu kot...

KUREKURE COMEL berkata...

hahaha..adoi senak perut..kihkihkih..
dgn penuh kompiden tu..hehehe...

teacher bonda berkata...

biru?kihkihkih...
nk kata rabun warna, kaler merah dgn hijau je..ish ish ish...

| gad1s s0ypans | berkata...

pandangan gad1s p0wn terus kelabu.....
c(:

faiz berkata...

warna biru???heheh...lagila melampau..

Ayie berkata...

1 word.. MUAAAAHAHAHAHAHA.. *gelak je.. ^^

Encik MamaT berkata...

adess.. atok oii... memang genius tu... haha

~Nabilah~ berkata...

hahaha...bdk2 la katakan....kdg2 tu,best jugak tgk kerenah mreka...

Suhami Ahmad berkata...

Cik Miera : Kadang2, tiap2 hari cot cet cot cet camtu....penat atok layan

Suhami Ahmad berkata...

C.M.A @ CikMoonAdnan : Ontahlah. Sampai sekarang atok nak cari mano silap nyo...huhu

Suhami Ahmad berkata...

nurulazham :Hihi...hari2 camtu kalo jumpo. Masing2 nak monang

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan hjDesa : Atok takdo anak. Atok ado cucu. Kalian cucu atok. hee2

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Weekkk >_<

Suhami Ahmad berkata...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ : Sebab tu atok kata pelapis Adi Putra...hik hik....terlalu advance

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Itulah. Time tu muka dia siyes je

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda : Atok tak tahu nak tafsirkan cmna lagi...hehe

Suhami Ahmad berkata...

| gad1s s0ypans | : Then atok tiber2 pitam....

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Itula. Dengan rasa tanpa bersalah

Suhami Ahmad berkata...

Ayie : >_<

Suhami Ahmad berkata...

Encik MamaT : Pening atok dah. Tak tau nak koba cmna laie

Suhami Ahmad berkata...

~Nabilah~ : Ini hari2 camtu ~Nabilah~ . Hihi

chii berkata...

adoiyaii..jawapan jagung tu da betul sgt..tang kaler..naim leh failed plak..ahahah..

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih