Selasa, 11 Oktober 2011

Siapa Punya Duit??

Assalammulaikum dan salam sejahtera,

Terlebih dahulu atok ingin mengadakan sidang akhbar tergempar berkaitan isu "skip" entry tempat menarik di Penang part berikutnyo. Ini pasal cucu den ni bertanyo


Dia komen kat entry atok yang pasal Jangan Hancurkan Impian Mereka. Atok paham ayat tu Hanie_Dew...kih kih...Hanie nak cakap camni kan "eh napa harini takdo entry "tempat menarik di Penang" kan? kan? Bahaha....Astaghfirullah, tertanggal gigi pagar aku.

Syok korang kan dok baca perjalanan percotian atok. Even sam tem atok dapat rasokan mungkin ado yang meluat dok baca  pasai percutian atok ni. Kecoh je macam menunjuk-nunjuk kan. Baru Penang, belum Landen lagi kan? kan? Tu pun dah kecoh nulis dalam belog. Upssss.....*tangan ke bahu mata ke atas.

Baiklah, atok saja skip entry percutian tu nanti korang muak pulak. Esok atok sambung yo. Tapi atok nak share something ngan korang ni. Tadikan, atok ada buka cimbcliks. Nak semak samada payment wedding haritu dah masuk lum. Pasai atok kena agih-agihkan kat crew atok. Duit tu customer dah bank in online malam tadi. Memandangkan transfer dari Maybank ke CIMB, amik masa sikit la kan. Walaupun dah tahu payment belum appear dalam akaun lagi, tapi aku saja gatal nak tengok.

Pastu atok terkejutlah kan. Tokojotlah sebab bukan payment tu yang muncul sebaliknya ada duit 50 hengget dimasukkan ke dalam akaun atok secara cash deposit. Atok was was la kan. Atok dah lama bersara jadik anak ikan. Sapa pulak yang masukkan duit ni kan. Pastu atok terus call cimb centre. Atok bagi detail yang dia nak untuk pengesahan akaun. Semak punya semak, duit tu di bank in dari Bahau!

Puas atok pikir, sapa pulak dari Bahau yang bank in duit tu kat atok? Tak kan famili atok? Famili atok dah lamo tak kasi duit. Kalau aku mintak, alamat side step hinggap kat muka haku. Sampai sekarang masih lagi menjadi misteri. Atok cuma dapat andaikan ompek perkaro ni yo,

1. Orang tersilap masuk akaun aku
2. Mesin ATM tu gilo
3. Nyonya haritu ganti balik duit atok (rujuk entry terdahulu)
4. Mungkin ada customer2 atok yang dulu sangat puas hati dengan hasil karya atok then bank in kan lagi payment tambahan.



Camne ni Jah? Tolong atok..................



Ke rejeki dari Allah sebab aku basah kuyup kena hujan pagi tadi????

update : Atok dah tanya pun orang bank tu. Dia cuma dapat trace lokasi duit tu dimasukkan. Kalau betul lah orang tu salah masuk, cmno atok nak pulangkan? Detail akaun pun xdop sobab dio guno mesin ATM. Lagi satu kes  kot yo pulak orang boto2 bank in an kek atok. Kompiussss den Jah

16 ulasan:

Aziela berkata...

Ha...ini memang misteri... Simpan dan tunggu jer lah. Tak silap dulu ada kes orang salah masukkan duit..banyakkk...ratus ribu riban. Bank x dapat trace, owner akaun pun x dapat trace. Tapi lepas setahun, bank declare, duit tu jadi milik pemilik akaun sebab tak ada sesiapa yang tuntut.

KuNanGKuNanG berkata...

rasenye orng tersalah bank in la tok. pe kata atok tanya kat banker dulu.mesti diorang tau detail yg bank in duit2..jangan atok pandai2 lak ngaku duit tu atok punya tau...berdosa tau tok..he3

dill berkata...

rezeki. Alhamdulillah :)

dill.

faiz berkata...

ada secret admire atok bank in tu..

Azham Vosovic berkata...

sebenarnya saya yang bank-in dari Bahau dulu... hahahahah

~SaL IjOu~ berkata...

kalo atok rasa x selesa nak guna..apekata sedekah kat sy je..haha~

Novelgurl berkata...

orng tu tersilap derma r tok..kih2~

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Wahhh...huntungnya orang tu...

Suhami Ahmad berkata...

KuNanGKuNanG : Atok baru dapat info, duit tu memang di bank in kan untuk atok. Kawan atok bayar duit job aritu tapi tak inform atok

Suhami Ahmad berkata...

dill : Alhamdulillah dill... =)

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Bukanlah faiz, dio memang bank in kat atok

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vosovic : Chaittt!

Suhami Ahmad berkata...

~SaL IjOu~ : Atok dah guno dah pun.....ngeeee

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Bukan silap...memang boto dio bank in kat atok tapi ak inform

Hanie_Dew berkata...

kenapa aku termiss entry ni .atok atok. napa tak sms aku.

gigih aku menggali balik entry percutian atok ke penang sebab aku nak pi penang minggu depan,. baru terjumpa entry ni.

Hanie_Dew berkata...

misteri rm 50 tu dah terungkai ke.

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih