Selasa, 13 September 2011

Sabor je la...

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Sedeh sesedeh sedehnya. Esok opis atok kono audit lagi. Manjang audit yo lah. Menyampah den. Atok cuba berfikiran positif. Mungkin diorang tak puas menatap wajahku sebelum ini. *Pengsan. Tapi nasib baik audit kali ini ringan2 je. Sehari siap kot sobab sampel yang nak diaudit tu sikit. Atok tak mau cerita pasal audit, tapi atok nak cerita pasal kehilangan. 

Macam ni, sabtu lopeh kan atok poie survey rumah kat Melaka tu. Ingatkan nak bayar duit booking sekali. Tapi setelah dinasihatkan, atok hold dulu duit deposit tu. Rm1000 tunai. Lepas yo urusan survey rumah, atok terus balik kampung. Alang-alang ado duit kat tangan tu, atok terus bayar duit keto. Atok pun masukkan duit dalam mesin cash deposit rm500. Sebelum tu atok guna rm***. So balance dia berapa tinggal anak-anak? Ye pandai ko....rm***. Balance tu atok masukkan dalam sampul angpau pastu teruskan perjalanan balik kampung.

Saat berganti minit. Minit berganti jam. Jam berganti hari, then atok teringatlah duit balance rm*** tu. Ingatkan nak masuk balik dalam bank masa perjalanan nak balik ke Seromban. Pastu, atok skodeng2 tak ado! Atok dah cuak dah ni. Mano poie eh duit den ni. Nak nangis dah ni. Puas atok carik. Dalam keto takdo. dalam beg pun xdo. 

Cumo ado duo kemungkinan sajok. Kat kampung atau dah kena tibai kat mamat cuci kereta ahad lepas. Tapi atok tak mau tuduh2. Atok tak nampak. Esok atok terpaksa amik cuti kecemasan. Atok kena balik kampung esok jugak sobab mak atok koba, banyak je angpau yang dah terbang kat tong sampah! Siap lenjun kena hujan! Atok tak boleh tunggu lama! RM*** weeeeiiiiii.........duit makan minum atok sebulan...    :'(

10 ulasan:

Salwa berkata...

waa..balik kampung cepat! $$$ tu.

umie mia berkata...

moga2 atok jumpo duit tu.. InsyaAllah kalo dah rezki sure dpt.. kalo tak anggap semua tu dugaan dan penghapus hutang2 yang kite tak ingat.. boleh ke gitu? ^_^ umi doakan atok jumpa semula.. sabar la ye..

teacher bonda berkata...

baca innalillahiwainnailaihirajiun....
insyaallah jmpa tok..

Zul Fattah berkata...

kecian kat atok.. haha.. cepat tok. cepat.. nanti hilang duit tu..

ORLANDO AHMAD berkata...

tumpang simpati

Suhami Ahmad berkata...

Salwa : Itulah....$$$$!

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Time kasih umie

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda : Time kasih TB!

Suhami Ahmad berkata...

Zul Fattah : Alhamdulillah, atok dah jumpo dah =)

Suhami Ahmad berkata...

ORLANDO AHMAD : Timo kasih OA =')

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih