Isnin, 12 September 2011

Malas apa ubatnya?

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Haaa....kalau korang perasan sojak kebelakangan dan kedepanan ni atok jarang dah update blog. Kalau update pun, atok lotak gambar sengal, pastu suruh korang bantai tergolak. Pengsan. Itu memang dasar pemalas sangat dah tu. Pastu komen-komen yang korang hantar sejak zaman paleolitik lagi, atok tak balas-balas. Kenapo ek? Kenapo atok malas sangat nih?

Tak cukup dengan tu, sekarang ni atok balik je dari kojo terus pengsan kek bilik sampai nak maghrib. Balik je kojo mesti terbungkang atas tilam. Atok tahu, orang cakap kalau tido selepas Asar 44 hari, nanti jadi orang gila. Atok raso genap lagi seminggu, atok dah boleh jadi orang gila.

Sekarang ni semua entry blog tunggang langgang. Dah lama Kak Milah dah ke udara. Ntah apa la khabar agaknya pompuan celup tu. Mesti korang rindu ngan Auntie Mei Mei, Tok Wan, Abang Joe dan ramai lagi kan. Masalahnya lately, atok malas sangat. Atok rasa mental dan fizikal atok ni tak segagah dulu lagi. Tak semantop dulu. Kejap2 dah penat. Pastu jadik malas. Korang tahu tak apa ubat tak nak jadik malas?

24 ulasan:

Diyana berkata...

jgn maleh na tok. kok sok abih sumo cucu jadi maleh!

umie mia berkata...

nampak eh atok kena bercuti.. gi la mana2 tmpt yg boleh mendamaikan jiwa dan mental.. umi pn jarang dh update dek kerana kesibukan tahap supermak ^_^

Zul Fattah berkata...

apa la atok ni.. mudah je penat.. ni mesti buat projek malam-malam ni.. haha.. kecian kat nenek tok..

blog-tips-kurus berkata...

'ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara..' huhu!

faiz berkata...

byk sgt projek photography ni..tu ug lotih tu..

~~zAnAfAhMi~~ berkata...

tak baik atok ckp mcm tu, ibarat doa nak 'gilo' pulak...ish atok ni...
ce cubo makan spirulina Elken, insyaAllah segar memanjang....nanti sampai rmh tak dapek nak baring terbungkang ateh katil tu.

ORLANDO AHMAD berkata...

malas ubatnyer tido

sahromnasrudin berkata...

camno nak menang APC tahun depan atok huhuhhhhh

chii berkata...

sindrom kemalasan telah melanda ramai org ni..bukan takat atok je..chii pun terkena tempiasnya gak..

ubat utk malas..kena paksa jd rajin..haa..rajin la jd nya :D

Azham Vosovic berkata...

Atok ni dah lama single kot? hahha

Selamat Hari Lahir atok..sorry tak wish haritu, ada minggu orientasi, x sempat nak on9 huhuhu

Ali Kanchan aka Pirate berkata...

kawen la atok....

say to easy=) berkata...

atok jgn mls2...senang je tips jgn bg mls..p mnoreh getah confirm x mls :P

Suhami Ahmad berkata...

Diyana : Iyo2 lah...atok rajin balik yoo

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Itulah, atok selalu paksa diri

Suhami Ahmad berkata...

Zul Fattah : Heyy...atok tak kawen lagi tau

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Betul3...lapang sebelum sibuk

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Banyak tido ado la faiz oiii

Suhami Ahmad berkata...

~~zAnAfAhMi~~ : Wah, macam menarik...tapi bapo uwang kos nya itu? atok duit nan ado

Suhami Ahmad berkata...

ORLANDO AHMAD : Itulah perkaro pertamo atok praktik an

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Itulah, ish x leh jadik nih...chaiyok2!

Suhami Ahmad berkata...

chii : Atok dah cubo pakso...x bulih gak

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vosovic : Hihi..takpo2 terharu atok..mokasih Azham..

Suhami Ahmad berkata...

Ali Kanchan aka Pirate : Coiii

Suhami Ahmad berkata...

say to easy=) : Aiyoooo pengsan

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih