Jumaat, 23 September 2011

Open Office

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Wah....ada ke istilah open office tu? Yang atok selalu dengar microsoft office ado lah. Ha, semalam salah satu unit kat opis atok ni ado buek majlis hari raya kecil-kecilan. Sehari sobolum majlis tu, atok dah di jemput oleh ketua unit tu melalui fb. Apa lagi, tak kan kucing nak tolak tulang an. Melainkan kucing kau tu menu santapan dia whiskess.

Dalam atur cara program, majlis tu patutnya berlangsung pado pukul 11 pagi. Kiranya waktu ngam ngam soi tengah lapar tu. Tapi atok dan kawan-kawan seunit datang pukul 11 lebeh camtu. Wah...pelbagai juadah terhidang. Mula2 amik bau dulu. Usha usha air ribena segelas dua. Pastu line dah clear, ngappp!!

Cari port untuk menikmati juadah tu. Atok duduk sebelah akak ni. Pastu borak-borak lah pasal personal sikit. Dia cakap atok makin susut....ulang suara....susut....bukan susuk!!! Gile ko cakap aku pakai susuk. Atok dah perasan pun sebab tali pinggang atok tu kena tebuk satu terkebelakang. Maksudnya yang lilitan paling kecik tu dah jadik longgar. Akak tu kata atok p gym kah? Tiber2 air tu nak tersembuk la tu jugak.

Di ruangan ini, atok nak terangkan. Memang berat badan atok akan turun naik pada masa tertentu. Maso atok sekolah menengah dulu pun, atok lagi kurus dari sekarang. Lagik tulang. Cumo, bila atok dah keja ni dia naik mendadak sikit. Dan sekarang, atok kembali ramping. Ramai kawan2 terkejut dengan kerampingan atok. Lihat pinggangku, rampeeeng kan!!!!   +_+
Kelassss ko Jah!

Percayalah,  lagi 2 tahun kedepan atok kembali anak gajah balik.....


Apo pandang pandang!!

26 ulasan:

KuNanGKuNanG berkata...

mmgla sat gi atok akan mengembang semula sbb atok nk kawin dah kn?bilo atok da kawin...ado org jago makan minum..jawabnyo akan bertambah lah keberatan berat badan atok tu..hahaha

Atiqah Wadiah berkata...

wahhhh!!!atok sy dh seelimm meelimmm lah..hehe =p

Aziela berkata...

Ini mesti hasil eksesais tonggeng menonggeng kek joram arie tuh kan?

Novelgurl berkata...

hahha..cm belon eh ? kjp kembang kejap kempis..hak2

blog-tips-kurus berkata...

siap bagi surat tunjuk sebab jadi rampenggg..

bestnya kalau dapat pelukmu, wahai meow putih yg obesssss!! heeee..
(kompem bukan sedara Jon Buayak ni) (",)

nyanyisunyi berkata...

ramai yg mengeluh berat bertambah lepas raya ni..sy..alhamdulillah maintain jer...

Zul Fattah berkata...

aku nk gemuk r.. tp x gemuk2 jugak.. kna makan banyak lg r ni

Zie berkata...

atok, jeles dgr atok dh kurus

chii berkata...

agaknya sebab atok bz sgt ngn shooting..tu yg wat pinggang leh jd ramping tu kan..

LadyBird berkata...

kucing x makan tulangla atok..
kucing makan ikan..
kesian kucing atok sebab hari2 terpaksa makan tulang :(

POSH76 berkata...

cumil kucing tu

~SaL IjOu~ berkata...

aduh..sy pun x menentu..kojap naik..kojap turun..ntah bile ley maintain~ sob*

faiz berkata...

ni mesti kucng pemalas gemuk camni..

Suhami Ahmad berkata...

KuNanGKuNanG : Aiyoyoooo...itu wawasan 2020 pun tak tentu lagik

Suhami Ahmad berkata...

KuNanGKuNanG : Aiyoyoooo...itu wawasan 2020 pun tak tentu lagik

Suhami Ahmad berkata...

Atiqah Wadiah : Dah boleh jadi duta penyakit aneroksia nervosa

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Haah, time tu yo dah terbakar lomak 8 kelo

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Nasib bek lobang edong atok tak kembang kempis

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : John buayak tu keding....kusim atok ni gebus

Suhami Ahmad berkata...

nyanyisunyi : Ye la tu maintain? larekkkkkk

Suhami Ahmad berkata...

Zul Fattah : Nasib baik lemak atok dah xdo...kalau tak , bulih bluootooh

Suhami Ahmad berkata...

Zie : Ha, jadikan pemangkin...erk

Suhami Ahmad berkata...

LadyBird : Eh! yelah! atok silap taip

Suhami Ahmad berkata...

POSH76 : Macam atok kan.

Suhami Ahmad berkata...

~SaL IjOu~ : Naik turun tu perklara biasalah Sal...asalkan jangan terlebih atau terkurang

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Malas nak p Gym kan

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih