Selasa, 20 September 2011

Ne No Ne No...........

Tu dia. Hok bomba dah datang mai depan umah kasi pancut air pili kat muka. Sampai tersedu lobang idong aku. Hampagas punya abang bomba. Bangun tok!!! bangunnnn!!!....dah  8 tahun ko tak hapdet blog. Ramai anak cucu ko tertanya-tanya, hidup ke idok lagi ko? Mampus kering ke atas kerusi malas? Ke dah bersara dalam dunia blog, nak try pulak industri kecil dan sederhana buat kerepek pedas. 

Ok, atok dah pening di situ. Tidakkkkk!!! 

Lamo jugak atok tak hapdet blog. Jumlah cucu yang datang meliwat melawat atok pun semakin susut. Cukup 2 minggu, takdop sorang nak datang singgah lagi baco. Membayangkan situasi yang menakutkan itu, atok terus bukak laptop, dan terus hapdet blog. Sampai dah terlupo paswet! tigo ompek kali atok masuk kan paswet, baru lah dapat. Fuhhh! lega. Maso atok nak log in blog tu, dia punya windows pun da lain. 



Atok ingatkan laman mana kan. Tapi bila atok terpandang katon babi tu, ooo atok kompiden itu adalah welcome windows blogspot terbaru. Giler lama atok tak hadpet! Sebenarnya sejak dua menjak ni atok memang sibuk sikit. Kan haritu atok ado cerita yang atok ada sesi photoshoot kat jeram kan. Untuk busana pengantin satu butik ni. Sampai tertonggeng-tonggeng aku terjunam dalam air jeram tu. Tercungap-cungap tertelan air tawar. Pastu pulak sabtunya, atok di beri amanah untuk tangkap gambo orang kawen. Sampai ke tengah malam. Bebola mata rasa macam tinggal hujung nyawa je.

Bawak dari ahad aritu sampai ke malam ni, atok banyak habiskan maso edit gambar2 tu sumo. Tu pun tak siap lagi. Atok pun tak sempat nak reply komen2 korang sejak dari zaman dinasor lagi. Camnilah, bagi atok maso nak edit semua gambar2 tu, then atok akan balas komen korang sikit2. Cuma sekarang ni atok tak janji dapat hapdet blog setiap hari macam dolu2. Mungkin setahun sekali. Bley?? Bahaha....

Takpo eh. Walauapapun yang terjadi, atok takkan tinggalkan dunia blog ni. Sobab dunio blog ni lah nyawa atok. Cinta atok. Kembar atok. Atok cayang kamu cume ketat ketat...mwuah mwuuuuuahhhhh.....*tiber kluo ayat gedik.

26 ulasan:

Azham Vosovic berkata...

eleh...atok sedih la tu? Hello, atok ni model kot? segan kitorang hahahahah

Novelgurl berkata...

hahah..dh berkerjaya mmg r bz..x pe tok kami phm..takot atok je y x tenang..XD

~SaL IjOu~ berkata...

cik Sal dtg!~
atok menghilang dua kurun sekalipun sy tetap dtg jenguk atok~ terharu x..terharu x~ ;p
harap atok sehat2 aje ye~ ^^

RATU QASEH SAIFUDIN berkata...

ngee...daa sebok bergambo je laa ni yea..hihi..:D

blog-tips-kurus berkata...

jangan lupa yg WAJIB ye tok. maklumlaa.. selalu outdoor & out-station tu.

take care bebeh! eh! atok beh.. :-)

ORLANDO AHMAD berkata...

kartun babi tu tando murah rezki, sape2 ternak babi untung manyak ooo

sahromnasrudin berkata...

atok somakin sonyap la huhuhh

~SaL IjOu~ berkata...

Orlando: kalo ternak katak agak2 mura rezki x? =p

faiz berkata...

atok semakin lupe diri..heheh..gurau je..

EzayHadry berkata...

atok pergi mane hah..cucu sume cari..hahaha cucu yang ni pn bz..owhh atuk dh fames lettew..jangan lupa diri *ttibe

say to easy=) berkata...

atok bz jgn lupa kami di sini yeah

::budak:: berkata...

masyuk r atok camni kan..huhu

Zul Fattah berkata...

haha.. xpe tok.. lpas ni kaya r.. bila la dapat beli DSLR ni.. nk jadi photographer jugak cam atok suhaimi..haha

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vosovic : Model pakaian bundle...bley?

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Itulah...dulu atok rasa masa panjang yo

Suhami Ahmad berkata...

~SaL IjOu~ : Wah terharu atok sampai nak nangis 7 hari 7 malam ha Sal...

Suhami Ahmad berkata...

RATU QASEH SAIFUDIN : ATok dah minat =(

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : InsyaAllah cucu atok yang ke-7

Suhami Ahmad berkata...

ORLANDO AHMAD : Chaitt! haremmm

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Itulah... =(

Suhami Ahmad berkata...

~SaL IjOu~ : Katak???! Euwwww.....*gedik tak atok?

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Chaittt!!...haha

Suhami Ahmad berkata...

EzayHadry : Heyyyy pemes ke??

Suhami Ahmad berkata...

say to easy=) : InyaAllah, atok akan lupa...eh! tak lupa!!

Suhami Ahmad berkata...

::budak:: Apo yang masyuk tu?

Suhami Ahmad berkata...

Zul Fattah : Xdo makno kaya de Zul oiii...kayap adolah...hah, belilah leh la kita outing sesama

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih