Khamis, 15 September 2011

Aksi di Jeram Panjang!!!

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Jumaat ni kan Hari Malaysia. Makanya atok mengambil kesempatan ni untuk bercekerama. Astaghfirullah. Silap! Silap! Atok mengambil kesempatan ini untuk melibatkan diri dengan aktiviti berfaedah wokey. Jumaat pagi atok dah plan nak buat sesi photoshoot untuk baju pengantin. Pada mulanya atok willing untuk menjadi model pengantin lelaki, tetapi memandangkan atok sedar yang muka atok ada iras abang bawak lori trelar, so atok cancel kan je lah. Lagipun atok tak cukup inci.

Atok nak ucapkan jutaan terima kasih kepada pihak yang terlibat. Terutamanya kepado official photographer credit to D'Lensa Abadi a.k.a D'Lensa Abadi Photographer & Lensa Kami Photography.....pakaian pengantin di taja oleh BUTIK PENGANTIN 'TRUE LURVE' PALONG N9...Tatarias oleh make up artist by Raja Zulkifli Raja Abdullah...Thanks to event manager Ana Mohd Shukor selaku pemilik Seri Impian Palong yang sudi merekemankan modelnya yang jelita Siti Hajartul Munirah Salleh....masih ada lagi sorang model diperlukan...Ko nak??

Atok tak sesabau nak shoot kat jeram panjang tu. Dulu tempat tu menjadi pusat rekreasi yang popular maso jaman atok kanak-kanak dulu. Tempat atok mandi bogel dolu-dolu. Opss. Tapi sekarang dah lobih 15 tahun atok tak ke sana kot. Ko rasa jeram tu dah bina Disney Wonderland tak hagak-hagak?

Sebenarnya ini merupakan pengalaman atok yang pertama tau sebagai potrait photographer (modelling). Sebelum ni atok more to landscape photographer (nature). Nasib baik atok dibantu oleh Lensa Kami Photography tu. Depa memang huslor untuk potrait photographer. So, hasil gabungan kami mesti melatop nyah. Modelling at nature beauty! Pakaian pengantin di taja sepenuhnya oleh Butik Pengantin True Lurve Palong N9. Atok penah pergi butik ni. Macam-macam baju ado. Santek-santek. Mostly import dari Bandung mareey. Kalo ko nak kawen, ko usha butik ni. Memang murah!

Dan terimo kasih gak pado kawan satu kelas atok dolu, Ana Mohd Shukor kerana meminjamkan modelnya Siti Hajartul Munirah Salleh untuk sesi fotoshoot kali ni. . Ana ni ada perniagaan sendiri tau. Dio sebagai event manager. Ko kasi je apa2 event kat dia, insyaAllah dio bulih handle. Model kita kali ni nak acik salleh ok. Bukan mat salleh. Hihi. Atok harap semuanya akan berjalan dengan lancar. Nanti senang-senang atok akan post gambar tu suma kat fb eh. Atau kek blog pun bulley. Ok, den nak tido dulu.Mato den dah bongkak..Papaiiii 

18 ulasan:

chii berkata...

wah..rezeki atok semakin mencurah2 spt air di jeram tu ya..alhamdulillah..

chii tgh kumpul nk rembat nikon satu gak ni..pastu leh ar join atok amik pic org2 kan :D

Zaujah Encik Mamat berkata...

Alhamdulillah.. semoga bertambah murah rezeki :)..









hehe... sebut palong.. teringat ada kenduri member kat palong ompekk sabtu ni.. jauh nyer T_T... tak dapat pergi ler kot

ORLANDO AHMAD berkata...

layan jeram toi

umie mia berkata...

cayalah tok.. teruskan usaha.. nanti letaklah fotonya k ^_^

Aziela berkata...

perghh...masyukkkk...(yg tersolit kek bonet bobot pun dah jumpo kan..?).

Cheng tu kawasannya memang ok sesangat. Kuil tu mmg akak ada nampak, tapi Insyaallah x mengganggu kot. Tak der plak dengar keras ke, atau apa2 ker. Ala, dopan sket kek skolah Cheng tu lagi kuil bosar. Ok yo akak duduk. Insyaallah ok... Nak confirm laie, nantilah tanyo kek pak mentuo akak ujung minggu nie.

blog-tips-kurus berkata...

ai pon anaknye Wak Salleh tok.. :-)

*banyak diskaun ke dpt klu mention 'cucu atok no.7'????

~SaL IjOu~ berkata...

nak berguru ngn atok la..minat betul sy bab2 amek gambo ngn dslr ni..cuma x berbakat..huhu

faiz berkata...

hebatla atok..dah nampak kemajuan atok sekarang..semoga jadi pro secepat mungkin..

dill berkata...

tak sabar nak tunggu gambar!

dill.

Suhami Ahmad berkata...

chii : Alhamdulillah...moh2 joint atok!

Suhami Ahmad berkata...

Zaujah Encik Mamat : Wah. dah dokek ngan kampung atok tu

Suhami Ahmad berkata...

ORLANDO AHMAD : Waaah, atok tak penah p lagi situ

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Time kasih ummie =)

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Ese dah try 1kerubung kak...orang koba ok

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Atok punyo atok pun Salleh...hihi

Suhami Ahmad berkata...

~SaL IjOu~ : ATok pun baru jinak2 ni... =)

Suhami Ahmad berkata...

faiz : AMin ya Allah...Amin..timo kasih Faiz =)

Suhami Ahmad berkata...

dill : Atok dah post kat entry terbaru =)