Isnin, 8 Ogos 2011

Israel vs Palestine




Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sari berita utama. Google sedang menjalankan undian sama ada ingin menamakan Israel ataupun Palestin dalam peta Google Earth. Menurut sumber yang dipercayai berkata, Israel kini sedang mendahului. Jika anda seorang insan tidak kira agama yang cintakan keamanan, Jom undi Palestin!!! 

Cara-caranya :-
  1. Pergi ke pautan di bawah
  2. Klik pada bendera Palestine dan tuliskan verification word yang di beri
  3. Undilah Palestine
  4. Mohon share di facebook atau blog anda untuk dipanjangkan pada teman yang lain.


Tempat mengundi

Sahabat-sahabat klik link ni >TEKAN<

Jom pakat undi Palestin, walaupun usaha ini nampak kecil, sekurangnya-kurangnya jari jemari kita menjadi saksi mempertahankan sahabat2 kita yang dizalimi di Palestin. 





Info tambahan : (thanks pada yang update)
Pesanan ikhlas daripada saya.
Berhenti sebarkan mesej "Google sedang menjalankan vote sama ada ingin menamakan Israel ataupun Palestin dalam peta Google Earth. Israel kini mendahului......"
Ia adalah mesej berantai.
...Undi anda walaupun sebanyak mana disana tak akan membantu sedikit pun rakyat Palestine dalam kesengsaraan malah menambahkan beban bagi mereka. Untuk pengetahuan anda, setiap page view laman web tersebut, sebanyak RM0.01 akan dibayar kepada Israel untuk iklan Google Ads mereka. Bayangkan kalau ada berjuta-juta pageview dan mungkin lebih dari itu. MasyAllah. Berapa banyak dah wang yang mereka perolehi. Dan tahukah anda wang itu digunakan untuk membeli senjata dan peluru2 yang membunuh saudara2 kita di Palestine? Kalau difikirkan logik, tak kan Google yang besar itu buat poll gunakan website free seperti ini kan? Dan saya ada buat sedikit Whois Lookup keatas laman web tersebut (cara untuk mendapatkan maklumat pemilik laman web tersebut). Ini hasil carian saya: http://www.whois.net/whois​/israel-vs-palestine.com. Tengok sahaja pada maklumat yang disertakan. Ada tertulis pemiliknya Google? Malah maklumat yang disertakan bukan maklumat yang betul. Fikir-fikirkan lah.
http://www.whois.net/whois​/isr

www.whois.net

Wallahualam....Jika benar, jangan vote n panjangkan post ni

14 ulasan:

Hishyamuddin berkata...

Its true that the land is Palestenians., but there never votes to name the land. Pesanan ikhlas daripada saya. Berhenti sebarkan mesej "Google sedang menjalankan vote sama ada ingin menamakan Israel ataupun Palestin dalam peta Google Earth. Israel kini mendahului......" Ia adalah mesej berantai. Undi anda walaupun sebanyak mana disana tak akan membantu sedikit pun rakyat Palestine dalam kesengsaraan malah menambahkan beban bagi mereka. Untuk pengetahuan anda, setiap page view laman web tersebut, sebanyak RM0.01 akan dibayar kepada Israel untuk iklan Google Ads mereka. Bayangkan kalau ada berjuta-juta pageview dan mungkin lebih dari itu. MasyAllah. Berapa banyak dah wang yang mereka perolehi. Dan tahukah anda wang itu digunakan untuk membeli senjata dan peluru2 yang membunuh saudara2 kita di Palestine? Kalau difikirkan logik, tak kan Google yang besar itu buat poll gunakan website free seperti ini kan? Dan saya ada buat sedikit Whois Lookup keatas laman web tersebut (cara untuk mendapatkan maklumat pemilik laman web tersebut). Ini hasil carian saya: http://www.whois.net/whois/isr​ael-vs-palestine.com. Tengok sahaja pada maklumat yang disertakan. Ada tertulis pemiliknya Google? Malah maklumat yang disertakan bukan maklumat yang betul. Fikir-fikirkan lah. cr >> BADAR


sumber dari Fb..rasa macam logik gak dia cakap ni..kalau salah tlg tegur..

Novelgurl berkata...

haa..la..cm msj berantai je nie.

blog-tips-kurus berkata...

betul ke ni tok?
mlm ni ai nak tepek kat blog..

faiz berkata...

aritu dah vote..

sahromnasrudin berkata...

trime kasih atas info ini..nasib baik awak beri kesedaran kpd kami huhuhhhh

Azham Vosovic berkata...

sy dah vote...hurm, so mcmne ni huh?

amry berkata...

nasib baik den tak vote lagi.....hampeh..pandai betol diorang ni erk...siut tol.

Suhami Ahmad berkata...

Hishyamuddin : Thanks for sharing...apa2 pun Allah lebih tahu.. =)

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Atok dah update entry kat bawah tu dah.

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Atok dapat entry asal dari blogger cucu atok yang lain gak.

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Sebenarnya atok pun dah ter vote

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Sama2 sahromnasrudin, mohon sebarkan

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vosovic : Tak apa lah. Moga Allah memberi pertolongan pada kita

Suhami Ahmad berkata...

amry : Itulah amry...ish.