Rabu, 20 Julai 2011

Pin Pin Pon Pon

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Atok tahu hari ini tema hari robu ialah Wordless Wednesday, maknanya hanya post gambor sekeping tanpa ado huraian langsung. Biar gambar memberi pengertian seribu makna. Tapi atok tak kiro, atok nak membebel gak hari rabu nih. Pedulik hape haku..wordless mak less...bo....huhu...astagfirullah tokkkkkk...

Pin pin pon pon. Tiber teringat iklan sinar.fm abang Jem. Atok memang anti boto dengan orang yang suka tin tin pon pon tengah jalan raya. Atok selalu kono. Tengah dok menunggang bawak adam hitam nih, tiber ado orang bagi hon kat belakang. Terkejutlah awak kan. Nasib baik tak masuk longkang. Memang mendapat cacianlah orang yang bagi hon tu pastu.

Selalunya situasi ini berlaku masa kat lampu trafik. Lampu masih merah lagi ni. Agak-agak dalam 5 saat lagi baru bertukar hijau, orang belakang dah sebok bagi hon suruh kau jalan. Waterpark? Tak sakit jiwa kau? Tertonjet-tonjet bobot aku lepaskan break kasi pecut tekan minyak. Kesian bobot.

Atok nak bagi nasihatlah kat orang-orang yang suko hon-hon ni. Hon tu khas untuk kobau / lembu / babi melintas. Time tulah kau kasi hon. Ini kau kasi hon kat kete depan tak bergerak buat hapo? Dah tentu kete kat depan punya depan tu pun tak bergerak. Sebab kete depan punya depan punya depan punya depan lagi satu tu pun tak bergerak. Jalan sesak kan. So no point la kan? Ko bising-bising hon tu pun, bukannya kete kau boleh terbang ke kan terus cepat sampai ke destinasi. Mengong.

Atok selalu kono. Ada satu tahap tu sampai nak gugur jantung aku ni. Nak-nak lori treler besar gedabak tu yang hon. Memang seram la aku kan. Lori treler dah lah design dia seram, pastu dia punya hon macam bunyi suara kerbau menjerit sebab nak demam kepialu. Naiklah darah ke kepala sebab terkejutkan. Tak baek buat orang camtu. Kalaulah ado pakcik2 yang ada sakit jantung, pastu kau hon tak pasal-pasal...jalan orang tua tu....tak ke kesian? Pikir-pikirkan....Gunakan hon hanya untuk keperluan.


Pesan atok : Copek2.....dah ramai joint contest atok nih....sebelum tarikh totop ujung bulan 7 nih, baik kau joint dengan klik di [SINI]

16 ulasan:

Atiqah Wadiah berkata...

haha~samo lar kita atok..sy pon x suka m'hon org n dihon..huhu

Azham Vosovic berkata...

Okay ni saya setuju! Saya selalu menjadi mangsa pengeHONan kereta2 mewah dan lori2 treler! Kalau naik motor lagilah takut!

chii berkata...

tul tuh..chii pun x ske ngan org yg ske main pin pin ni..leh wat org terkejut n lemah semangta..krg x pasal2 leh accident tu

faiz berkata...

kalo lori hon bley gugur jantung..

ORLANDO AHMAD berkata...

orang yg mcm tu gua suka gak bagi jari tengah

~SaL IjOu~ berkata...

Waterpark!~ kahkah..atok ni mmg klako betul..

teacher bonda berkata...

poooooonnn...skit kt atok..hehehe
sengal kn org2 cmtu.

umie mia berkata...

kihkihkihkih sey tak ponah lagi dongar suara kerbau hahahaha sorry tok sey tau atok tengah marah dlm entry nih tapi sey tak dapek nak tahan golak bilo baca kerbau menjerit dek demam kepialu hehehehehe dok bandar memang biaso la tu dengan jem dan pin pon pin pon.. macam ummi ni dok luar bandar jauh dari kesesakan lalu lintas ^_^

Suhami Ahmad berkata...

Atiqah Wadiah : Atok percaya sume tak suka kan.

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vosovic : Kalau atok naik hantu, maun je atok serang balas hon tanpa henti. Tapi nasib baik atok ada akal fikiran

Suhami Ahmad berkata...

chii : Atok kalau kena hon je, mesti stereng bobot / hendal adam hitam terpeleot sket....bahaya kan

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Kompem!

Suhami Ahmad berkata...

ORLANDO AHMAD : Wah...seksi!

Suhami Ahmad berkata...

~SaL IjOu~ : Huhu... +_+

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda : Opocot!

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Ontahlah...ekceli atok pun tak ponah dongar kobau menjerit domam kepialu...hihi

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih