Isnin, 13 Jun 2011

Nak Makan Mati Mak, Nak Luah Mati Bapak

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Itu dia. Kalau tak silap atok, ado post entry tajuk yang samo dulu. Pasal listerine. Kali ni atok tak mau cerita listerine tapi mau citer kejadian sabtu lepas di mano atok dan kawan atok poie rumah pengantin kawan sekolah. Nak dipendekkan cerito, atok terlupo bawak kad kawen. Nasib baik kawan atok ni menyalin alamat rumah pengantin sobab dio tahu aku ni pelupo. 

Drive punya drive, akhirnya sampai lah Bandar Seri Serting. Lokasi rumah serantin tu area situ lah. Dah satu kojo nak cari alamat sudeh. Kesian bobot kena menyertai aktiviti merentas desa kan. Akhirnya sobolum pukul 1.30 kami selamat sampai. 

Malangnya, maso kami sampai tu serantin tengah makan. Waaa...tak sompek tengok pengantin bersanding dan terberak berarak. Ah! itu semuo tak ponting. Yang ponting, atok dapat melunaskan desakan anak tekak ini yang merengek-rengek mintak air ngan nasi minyak dari malam tadi!

Wah! pelbagai juadah menu yang terhidang. Semua aku amek tuang dalam pinggan. Tamak kan. Sampai ke satu menu tu, perilaku atok terbantut seketika. Ini macam cendawan tiram masak gulai ni. Memang peberet haku ni! Atok pun sental tiga senduk masuk dalam pinggan. Pastu atok cari lokasi untuk menyantap.

Tengah dok syok menyantap tu, atok amek lah 'cendawan tiram' tu pastu masuk dalam mulut. Rasa kenyal semacam. Kunyah-kunyah tak jalan gak. Kunyah lagi, tak lut-lut. Pastu atok telek balik lauk tu yang ado atas pinggan. Eh! apsal lain macam je cendawan ni. Kaji punya kaji selidik, rupo-rupo eh bukan cendawan tiram. Tapi perut lombu!. Astagha tokkkk!



Omaigottt! Perut kerbau kah??


Atok nak luah dah ni. Tapi orang depan kiri kanan dah pandang aku makan. Seganlah kan nak jolok tekak aku depan orang. Ka tak pasal-pasal atok makan kasut. Nak-nak mak serantin pompuan dari tadi dok usha aku makan. Kang aku ludahkan balik kang, kuang hajor pulak ye dok? So, atok pun kunyahlah. Kunyah, kunyah dan kunyah. (yang ado dalam mulut tu yo). 

Kunyah punya kunyah, mak serantin tak pandang atok dah. Bila line dah clear, mak serantin sibok layan tetamu tu, atok pun apo laie cepat-cepat sorokkan lebihan perut lembu tadi di sebalik tisu. Pastu atok cepat-cepat basuh tangan. Keji tak. Cover baekk punyo. Pastu dengan muka tak bersalah, aku capai muchuk macham  p shoot muka serantin depan-depan. Nah!!






Amacam? Sporting tak serantin?

Minggu depan hari ahad jam 8 malam dalam segmen "Gambar Hari", atok publish full shooting gambar kawen ni k!

Pesan atok : Bila atok teringat balik kejadian ni, atok teringat cerita Mr. Bean.

23 ulasan:

a pis of art berkata...

la tok.. jauh bonar cendawan dgn lampung lembu 2.. tp kalo xperati betul2 mmg keliru..hehe

Aziela berkata...

Apo lak x makan lak tok? Orang nogori kan gomar poghut tu? Anyway...tergolek2 akak golakkan cito atuk nie...hahahahha. U r d best la tok...

faiz berkata...

kalo den mmg lueh terus..sobab xpornah mkn perut2 ni..

sahromnasrudin berkata...

perutttt??? wah..den tak leh layan huhuhhhhh

MISS QASEH SAIFUDIN berkata...

hahaha..klaka..bole x kalau nk gelak guling guling?..boss ngah xde ni..haha..

IMANSHAH berkata...

memang keji atok

umie mia berkata...

hihihi sekurang2nya perut tu bleh makan laie.. kalo mende lain mcm sy ritu..haruuuuuu

liyana berkata...

haha tok...
bgus tul tok

chemay berkata...

erkkk perut lembu?
ade orang buat lembu punya intestine lagi tau
-.-

Park Min Rin berkata...

hehe...teringat maso dulo2 den pun pnh sorok kuih rayo yang tak sodap dalam pasu bunga..hehehe.. :D betulla orang kato "luah mati mak, tak luah mati bapak" ^_^

Suhami Ahmad berkata...

a pis of art : Time tu dah lapar. Main senduk yo

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Ontah laa...atok ado blaja pasal poghut maso subjek biologi dulu ha....seram lak nak makan

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Atok ingat an nak lueh kan. Kang kono tompar kat orang sebolah

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Samo la kito

Suhami Ahmad berkata...

MISS QASEH SAIFUDIN : Jangan. Kok boss skodeng dari bawah mejo tu

Suhami Ahmad berkata...

IMANSHAH : Hihi... >_<

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Ooo, yang umie cito kat blog dulu kan...adess...mau pitam atok

Suhami Ahmad berkata...

liyana : Apo yang baguih tu? huhu

Suhami Ahmad berkata...

chemay : +_+ pitam...

Suhami Ahmad berkata...

Park Min Rin : La hai, samo tabiat ngan atok goman eh...kok tak sodap, solit an colah mano-mano yo tak...hihi

Park Min Rin berkata...

haha..yola atok, kek yo pun tak sodap.. kena jago ati si pembuatnya.. :D

blog-tips-kurus berkata...

kecik hati encik lembu, kau telah MENYINGKIRKANnyaaa...!

Papa Mifz berkata...

napo x tolan jo perut lembu tuh..hehe

* papa mifz menjalankan perniagaan franchise kedai cermin mata Focus Point...jemput la dtg yer..:)