Isnin, 23 Mei 2011

DSLR D90

So, rentetan dari entry DSLR terdahulu, dengan sebulat suaranya atok memilih membeli DSLR D90. Sebenarnya pilihan "DSLR D90" bersaing rapat dengan undian "Tak dapek den nak nolong". Jadi, orang gila pun semestinya akan pilih undian yang ada perkataan "DSLR" itu. Dah seminggu dah atok memiliki D90 ni, tapi tak banyak godek lagi sebab masa terhad. So, atok review sikit pasal D90 ni...


Pandangan depan




Pandangan tak berapa nak depan




Pandangan sisi


  1. Gambar yang menakjubkan dan berkualiti
  2. Inspirasi dari DX-format Nikon DSLR D300
  3. Sensor gambar 12.3 megapixel
  4. Imej EXPEED Nikon eksklusif bagi memaparkan butiran halus, tone halus, warna kaya, hingar rendah dan pelbagai sensitiviti ISO yang luas (translate gugel tu yang ayat camtu)
  5. D90 ini dilengkapi dengan fungsi penggambaran filem inovatif yang memberikan hasil yang benar-benar sinematik, diperkuat dengan kedalaman cetek kreatif lapangan dimungkinkan oleh sensor DX-format. 
  6. High high optik dan seleksi luas lensa Nikkor - lensa sama dipercayai oleh jurugambar profesional di seluruh dunia. Berkat sensor gambar besar yang D90 itu, D-Movie gambar menunjukkan hingar kurang dari orang-orang camcorder khas, terutama dalam situasi cahaya yang rendah.
Kalau nak maklumat lanjut pasal DSLR D90 ni, silalah skodeng [SINI]. Haritu atok beli kat Pudu Plaza. Harga baru RM 3100 full kit. Ini waranty dari Nikon Malaysia setahun. Usha kat Seremban haritu RM 3600 manakala kat Melaka RM 3500. Manakala ye tak...hahaha.

So, kalau nak pergi kat Pudu Plaza tu, sila pergi kat kedai ni, 
YL Camera Servives Sdn Bhd
FB-3, 1st floor, Pudu Plaza, Jalan Landak,
Off Jalan Pudu, 55100 KL

016-218 7810

So, kalian nak skodeng tak gambar sulung atok menggunakan DSLR D90 ni??? Ha....tutup mata dulu....Aku kata TUTUP!!!!! Tu ada yang nampak bijik mata itam celah jari tu....Ha...Ok2 Ready? 1, 2.............................












TADAAA!!!

Kalau macam ni lah hasil karya kau tok, pakai telefon berkamera pun bulih!!!!

38 ulasan:

MISS QASEH SAIFUDIN berkata...

yeay!..beli sudaa...pasni bole laa beli utk saya pulak kn?..=)

liyana berkata...

best atok dpt pkai kamera tu...
Alhamdulillah n tahniah...

erk..okla tu pic tu...
huhu...practice lg amik gmbr lain

Mohamadazhan hjDesa berkata...

takpa atok..boleh study byk lagi tu =) teruskan

umie mia berkata...

wah best la ada kamera baru hehe sy nth bile la dpt nak ada kamera nikkon tu.. kursus fotografi dah gi tapi kamera gitu takdo... guna kamera mahal ni gambar memang superb...

faiz berkata...

baru beli...xhabis explore lagi tu...

sahromnasrudin berkata...

atok, pas nie blog nie jadi blog fotografi ke

Mutiara Bernilai berkata...

best kan d90?
tu yg mutiara dok vote d90 tu..

tapi. mutiara pon tak terbeli lagi..

eheh. tengah kumpul duit..

| gad1s s0ypans | berkata...

haha....
seyes klak0r.....
kamera dh mahal.....
pic tue npe jd gtue t0k....???


tahniah...
dh bejaya capai impian.....
mana yg gad1s punya....???
at0k belikan x.....???

c(:

Tanpa Nama berkata...

5sainsSMK seriperpatih > hahah ak la wei kn aritu ak ty kau cmne nk kOmen ak ari2 bace blOg kau wahhhhh ade kamera baru bOlehla amek pic dayah kawen eheh

doublepair89 berkata...

atok yg baek ati kan..agak2 kalo nak pinjam sebulan 2 leh tak..ahhaha

chii berkata...

alamek..tok..chii terguna akaun adik plak..adeihh...

a pis of art berkata...

bulih pinjam? =P

myazuluv berkata...

>> atok semakin bergaya ngan camera baru..cayalah tok!!

~Nabilah~ berkata...

waaa...bestnya...bila la den nak beli pulak nie...hahaha

Ali Kanchan aka Pirate berkata...

Atok buat la kamera nie sbg adiah giveaway heheh

blog-tips-kurus berkata...

sgt setuju dgn ulasan En.Ali itu!! Cadangan ditutup yek!

*bole start booking utk kduri kawen tak? tapi jgn la amik gmbr pokok hijau je..

Ayie berkata...

hanya mampu pakai D3000.. HAHAHA

CT NoArIzAh ArIs berkata...

Bilolah den nak ghaso oki bondo alah ni... leh ko pinjam wit atok ??

umie mia berkata...

atok: kursus fotografi tu anjuran kolej komuniti jelebu.. bayaran dia pun tak la semahal kursus kat tempat lain.. rasanya minggu ni ada kursus tu kat kolej tu... kalo atok berminat boleh try usha kat FB ku shahril..

Suhami Ahmad berkata...

MISS QASEH SAIFUDIN : Rabak poket atok ha...

Suhami Ahmad berkata...

liyana : Alhamdulillah, tercapai gak impian

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan hjDesa : Hihi. Trimas... =)

Suhami Ahmad berkata...

umie mia:Atok lak tak p kursus fotografi lagik. hihi

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Kadang2 atok curi2 time jugak godek sikit faiz

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Taklah. Blog ni still dengan format lamo

Suhami Ahmad berkata...

Mutiara Bernilai: Takpo, kumpul dulu. Macam atok kumpul lamo gak tu. Hihi

Suhami Ahmad berkata...

| gad1s s0ypans | : Hik hik...maluuuu

Suhami Ahmad berkata...

5sainsSMK seriperpatih : Dayah kawen bilo

Suhami Ahmad berkata...

doublepair89 : Boleh....hihi

Suhami Ahmad berkata...

chii : Ha, guno akaun adik?

Suhami Ahmad berkata...

a pis of art : Bulih...kono tanyo D90 dulu...hihi

Suhami Ahmad berkata...

myazuluv : Haih, samo yo macam dulu...x bergayalah...huhu

Suhami Ahmad berkata...

~Nabilah~ : Jom, minggu ni atok nak tomankan kawan boli D5100

Suhami Ahmad berkata...

Ali Kanchan aka Pirate : Aiyoooo...lingkup lah atok

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Waaaa...ini lagi penyokong kuat si Ali....psst..bukan setakat pokok ijau, semut kat pokok ijau pun boleh tangkap...kih kih

Suhami Ahmad berkata...

Ayie : Alhamdulillah, itu pun hebat gak tu =)

Suhami Ahmad berkata...

CT NoArIzAh ArIs : Alahai....tang minjam duit yang lomah atok tu...ni pun makan meggi yo ha...kihkih

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Wah! mokasih banyak yo info. Atok search sekarang