Selasa, 28 Jun 2011

Cameron Highland Part 1

Assalammualikum dan salam sejahtera,


Tu dia....dia dah mai dah...Pasni julinglah bijik mata kau baca entry atok trip ke Cameron yang meleret ni. Tapi jangan risau. Atok akan kurangkan prestasi bebelan tapi tingkatkan kontroversi gambaran. Hihi. Dah ready sumo nak melancong dengan atok? Orait bebeh! Sila pakai tali pinggang keselamatan sekarang. Genting Cameron! tunggu ngkoooo...aku datang!!!!   +_+

Opis atok telah membuat rombongan Che Kiah 2 hari 1 malam bertempat di Cameron Highland pado 25-26/6/2011 yang lalu. 

Ini ketibaan bas kami salah parking depan opis. Bas sampai pukul 7 lebey.




Orang kedua kuat opis yang sporting. Maso ni atok dah nak berangkat naik British Airways...alkisahnya.




Inilah Kelasi kapal selam dengan Kor-Kelasi......Ko tak nak kem salam??




Dah sampai tempat penginapan. Ini maso rombongan Che Kiah terpaksa dihalau dari bas kerana overload. Bas kena buat pusingan 270 darjah sebab tak leh parking dalam rumah penginapan. Time ni ado yang muntah2...





Perut dah nyanyi lagu Susan Boyle "I dreamed a dream". Rombongan Che Kiah menyantap makanan dulu pastu baru check in





Bermulalah trip menodai Cameron......esok atok sambung part 2 yo pasal tempat-tempat yang atok sempat lawati!!!

p/s : Atok ado boli sebenier.....nak kasi korang...tapi atok plan nak buek contest....Hari jumaat ni atok war-warkan...Sila bagi cadangan nak buek contest apo??.........Dalam kepalo ni nak buek contest "lubang hedong blogger terbosar"...ha, tak releven kan...Copek2 bagi idea copek!!

22 ulasan:

niena shopping2u berkata...

wa.. cameron!!! bet nye, teringin nk bawaak ma gi sana :)
tggu bla dpt keta nanti :) hehe

sahromnasrudin berkata...

kontest atuk kijo kat mana????

teacher bonda berkata...

dh lama x g CH..atok, wat kontes sp nganga paling besar!!hahahha

umie mia berkata...

atok kementerian mano? gambar last tu awan eh menarik (^_^)

Aziela berkata...

den tauuu...atok buek kontes: bapo kali atok muntah maso nak poie sano tu... Eleehh..dalam entry ckp ramai yg muntah..termasuk la atok kan..hehehhe

Azham Vosovic berkata...

Buat contest puji atok sampai terangkat, ataupun main masak2 dengan atok hahaha...

faiz berkata...

buat contest kutuk blog sendiri..hehe

Mohamadazhan.com berkata...

saya tak pernah sampai lagi...adoi...

~SaL IjOu~ berkata...

blom penah sampai lagi ni..jelez je nengok gamba memembe yg pegi..=/

JARI YANG TERBARAI berkata...

tok, x yah la kontest2... post ajo kek denn ni haaa

Ali Kanchan aka Pirate berkata...

Sedekah kat aiii jer atok ku cayang... hjahahah

Suhami Ahmad berkata...

niena shopping2u : Best! pasni atok nak p reunion kat sana

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Ala...dah kantoi. xleh2...

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda : Kompem bluehyppo menang kan

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Xleh! dah terpampang kas bas tu...huhu

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Eh, atok maintain tau kak....terima kasih kepada gula2 hudsons...hihi

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vosovic : Aiyooo...kembang semangkuk sudah

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Haaa....ni macam bernas...huhu

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan.com : nanti kito konvoi nak?

Suhami Ahmad berkata...

~SaL IjOu~ : Moh lah p...sonot!

Suhami Ahmad berkata...

JARI YANG TERBARAI : Aiyoooo....

Suhami Ahmad berkata...

Ali Kanchan aka Pirate : Pengsan...