Rabu, 29 Jun 2011

Cameron Highland Part 2

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Semalam kan atok dah cer cerita pasal Cameron Highland Part 1 kan. Part 1 ni lebih berkisar tentang perjalanan dari Seremban ke Cameron Highland. Nah, hari ini atok mau teruskan ekspidisi meredah Cameron bersama-sama rombongan Che Kiah. Pada hari sabtu lepas, sebaik sajo kami menyantap makanan tengah hari, makanya kami meneruskan perjalanan ke destinasi pertama kami, iaitu Big red strawberry.

Big Red Strawberry Farm and Gift Center ni terletak di bandar Brinchang, Cameron Highland. Iaitu sebelah Cactus Valley. Kat BRS ni ada kafeteria yang jual makanan ringkas tapi menarik yang takdo kat tempat lain. Selain itu kat atas tu jugak ado jual pelbagai cenderamata yang murah. Actually sepanjang jalan ado sebenier tu. Kat sini jugak ado ladang strawberry, kaktus pelbagai spesis, salad serta sayur-sayur segar, bunga-bunga, anggur dan macam-macam lagi. Kat sini pun kau boleh shopping sayur dengan murah iaitu rm10 for 3. Tompek kau ado?? Haa...moh layan gambar yang sempat atok tembak.






Ini Cactus Valley, kat atas tu ado Big Red Strawberry. Macam-macam  benda ada kat atas tu. 





Ini kat taman kaktus. Macam-macam spesis ado. Yang sekecik-kecik  kaktus ado, yang sebosar pemeluk pun ado. Ado gak kaktus berbunga. Kelihatan rombongan Che Kiah sebok bergambar.





Nak jugekkk.....Hameek!






Buah apa ni adik-adik sekalian? Haa...kalau nak tahu inilah buah mangga kacuk  epal.  +_+




Inilah team lone ranger. Atok baru je mendaftar aritu. Kat atas ni lah yang ado kafeteria tu.





Bersama rombongan Che Kiah....Ini kat bahagian kaktus. Macam-macam kaktus ado. Yang kecik, yang besar yang ada bunga, sumo ado





Ini kat ladang salad. Boleh putik masuk dalam beg sebab takdo cctv




Masa ni dah turun bawah balik. Tengah tunggu hujan reda. Ala-ala macam kat Amerika Latin kan. Walhal.....

Ok, itu sajok sesi perlancongan di Big Red Strawberry. Esok kito sambung destinasi kita ke Bharat Teh, Tanah Rata dan Pasar Malam Brinchang pulak yo!...Kih kih....   >_<

14 ulasan:

Mohamadazhan.com berkata...

lawa gambar atok snap tu...terbaik!

hawiz berkata...

wahh..bestnyer..nk g..nak gggg...

Ali Kanchan aka Pirate berkata...

Atok, jom kita buat kenduri kat Cameron. Harap2 dapat jupe Opah kat sana

blog-tips-kurus berkata...

Sayur-sayur di pasar malam J.Kuching 1 pinggan=RM1. cuma tak sesegar CH la.. :)

chii berkata...

dlm byk2 gambo tu kan..chii ske buah mangga kacuk epal...

bestnyaaa

Ayie berkata...

teman tak pernah jejak cameron highland.. hahhaaha

faiz berkata...

dah xpergi cameroon ni..cantik gmbr atok ambok..

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan.com : Iyo ko? Mokasih2...hihi

Suhami Ahmad berkata...

hawiz : Moh! =)

Suhami Ahmad berkata...

Ali Kanchan aka Pirate : Aiyoooo pengsan

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Atok takut sayur recycle je..

Suhami Ahmad berkata...

chii : Tapi mashamm!

Suhami Ahmad berkata...

Ayie : Moh pasni kita buat rombongan plak

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Cantik ke? huhu macih =)

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih