Jumaat, 10 Jun 2011

Bobot Hilang!!!

Warghhh....sob! sob!......Bobot atok dah hilang......   ='(



Pagi tadi atok nak poie kojo. Kasi panas enjin Adam Hitam dulu. Maso nak panaskan enjin Adam Hitam tu, atok saja lah usha pemandangan depan umah kan. Pastu atok perasan tengok bobot dah takdo di tempatnya!!! 

Warghhhhh......omak! mano bobot den poie! Atok dah nak nangis dah ni. Nak pitam pun ada gak masa tu. Walaupun selama ini atok asyik kutuk je si bobot tu sebab bontot labuh sangat, kali ni tak boleh nak kutuk lagi. Atok tahu, bobot atok tu tak lah secanggih honda city, secanggih insight, secanggih lancer (apsal nak compare ngan kete canggih?), tapi itulah satu-satunya bobot yang atok ado. Hasil titik peluh atok membanting tulang selama ni.

Atok pun apo laie, terus masuk dalam bilik dengan hati yang remuk, pedih, sedih!. Hamek kunci bobot. Tatap kunci tu lama-lama. Kesian bobot, kunci ni je lah jadi kenangan. Pastu atok p depan rumah dan tekan button alarm dengan harapan orang yang curi bobot atok tu tak pergi jauh lagi. Bolehlah kasi bising sikit. Sejurus selepas atok tekan kunci alarm tu.....nah ko.....menjerit bobot aku kat tepi pokok mangga sebelah umah jiran. Akak atok cepat-cepat pergi depan umah kasi skodeng bunyi apakah itu.

"Hoi, alarm jam ko tak cukup kuat ke lagi tok??," jerit akak atok dari belakang.

Yeszaaa!!!! Bobot atok masih ado!!! Yahoooo! Alhamdulillah. Baru atok teringat. Semalam atok parking kat bawah pokok mangga jiran sebab akak atok bakar sampah kat lokasi bobot selalu parking tu. Atok pun apa lagi, terus berlari-lari manja memeluk bobot sepenuh hati......Cayang bobot!!!!....Bobot, jangan tinggalkan haku lagi....bontot labuh pun labuh laaa....asalkan ngko ado dopan mato den...

motep??  +_+

Ngko nakal kan bobot...main bachak-bachak ngan aku!




p/s : sebenarnya atok ado pengalaman kehilangan bobot, tu yang haku fobia. Nanti atok cer citer. Hihi...


30 ulasan:

MISS QASEH SAIFUDIN berkata...

haha..hadooiii!!...saya paham perasaan anda itu..=)

Aziela berkata...

Allah haii...gugu jantung akak...seb baik ado. Poie pujuk balik bobot tu elok2 yo...

faiz berkata...

laaa..camner bley lupa atok parking tmpt lain..

teacher bonda berkata...

ish...tekejut TB. ingtkn betol2 bobot ilang..:)

Park Min Rin berkata...

nasib baik tak hilang.. mcm mana tok boleh lupa parking kat mana bobot tu... hahaha.. :D

diana amin berkata...

adoi ngt hilang betol2... haha btw mmg leh wat alarm tok bngun tido

blog-tips-kurus berkata...

kalau hilang, boleh beli baru..
kan? kan? (",)

Cik Rimau berkata...

hahaha.. sadis je bace.. sekali atok yg lupe.. ape da.. tu la.. lain kali jgn lupe2 ag tok.. hilang btul2 nnt, mau meraung seminggu atok ni.. :-)

Mohamadazhan hjDesa berkata...

haha.rezeki ada lagi =)

Papa Mifz berkata...

bontot labuh pun banyak jasonyo kan...

PinkLuscious berkata...

haha..klaaka ah atok.tamo nyanyuk2 da tau. ;p

Suhami Ahmad berkata...

MISS QASEH SAIFUDIN : Qaseh ponah alami situasi tu ke?

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Dah kak, dah pujuk an dah..malam ni siap berselimut laie...

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Ontah, atok manjang luuuupo yo

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda : Atok pun. Mato dah kelabu time tu

Suhami Ahmad berkata...

Park Min Rin : Selalunya nampak bobot tu depan mato, tapi pagi tu terselindung. Cuak la atok jap

Suhami Ahmad berkata...

diana amin : Kompem satu taman terjago

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Aiyoyoooo...nak nangis atok baca komen tu

Suhami Ahmad berkata...

Cik Rimau : Seminggu tak cokop...mau setahun meraung!

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan hjDesa :Alhamdulillah... =)

Suhami Ahmad berkata...

Papa Mifz : Tang labuh eh tu yang atok rindu an tu..

Suhami Ahmad berkata...

PinkLuscious : Tu la. risau gak nih

Park Min Rin berkata...

hehe..tau pun atok cuak.. lain kali kurangkan makan semut.. :p

Ayie berkata...

bobot mogok lapar tuh.. hahaha

Ali Kanchan aka Pirate berkata...

aiyoooo Atok...

Suhami Ahmad berkata...

Park Min Rin : Betul gak tu. Atok air ada semut pun bedal

Suhami Ahmad berkata...

Ayie : Hari-hari atok kasi makan. X mungkin

Suhami Ahmad berkata...

Ali Kanchan aka Pirate : >_<

chii berkata...

aduhai..bahaya gak atok ni..asik misplaced je..jgn nnt lupa terus udah la ye :p

Azham Vosovic berkata...

hahahaha, atok atok..... paranoid hahaha

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih