Rabu, 8 Jun 2011

Apam Polkadot

Resepi apam polkadot klik [SINI]
Sapa lapar angkat tangan? Ha...layan gambar ni dulu....

Tu dia. Kena chicken pop ye tok....



Amacam? Terbuka selera tu tak? Sebenarnya atok tak tahu pun nama apam ni. Atok tahu design dia je. Macam ada jerawat tu. So, atok pun try google perkataan apam. Dan yang keluarnya macam-macam...



Ooo, rupo-rupo eh namo apam tu, apam gebu polkadot. Tapi yang atok buat anak panah tu macam pelik yo bunyi eh. Apam pokodot. Nak makan pun rasa ngeri. Ok2, berbalik kepada cerita asal, aritu ada akak ni post gambar apam polkadot dia kat pesbook. Atok pun kenal lah dengan apam tu cuma tak tahu nama.

Kemudian, malam kelmarin atok penat sangat sobab banyak keje kan. Naik turun tangga. Tu yang atok terlelap awal. So, bangun-bangun je dari tido pagi tu, atok perasan sesuatu kat tangan atok. Tiber-tiber dalam maso yang samo atok teringat apam pokodot akak tu.......Nak tahu kenapa atok teringat apam tu? Hah...hamek ni.....









Ni tangan ke kulit buaya ni tok?
Gara-gara tertido malam tu, habeh satu badan aku kena noda kat nyamuk. Aku pulak yang jadik apam polkadot pagi tu. Ha, moral of the story, sebelum nak tido tu siap-siap sembur ridset malek noor tu. Ok, papai....
+_+

24 ulasan:

jeely jelly berkata...

haha.bajet td atok kene ciken pop.. hee

apam tu sangat comel !! nk try buat lah nanti :)

amry berkata...

hahaha...boleh buat iklan penyembur serangga ni..hohohohoho..ingatkan bangun tido ada apom tu kat tangan atok...mana la tau kan, magikkkk...keh keh keh

zazaw berkata...

ahaha
sekarang ni nyamukk berleluasaaaaa

CT NoArIzAh ArIs berkata...

Apam dot dot tu tgh femes la ni rupa pun comel...err tgn atuk sapu krim apa maintain jeee tukk..hehe!!

blog-tips-kurus berkata...

macam mushroom kartun.:-)

*tibe2 homesick teringat bonda yang selalu buat apam.. uwaaa!!

Suhami Ahmad berkata...

jeely jelly : Ish, atok tak ponah kono laie ciken pop...ghisau gak nih

Suhami Ahmad berkata...

amry : Atok dulu kan bekas model penyembur ridset...erk

Suhami Ahmad berkata...

zazaw : Betul. Ghisau kan kok denggi ke

Suhami Ahmad berkata...

CT NoArIzAh ArIs : Atok tak sapu krim. Atok makan ulam-ulaman yo. Hihi

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Ha, apo laie...minggu ni p lah balik kampung jumpo bonda...

Ayie berkata...

teman makan apam old skool.. kaler pink sgt menggoda jiwa.. hahaha

chemay berkata...

comey nyee apam tuh.
hehe

Papa Mifz berkata...

polkadot mcm anjing dalmation jer...hehe

faiz berkata...

nama pelik semacam je...

KUREKURE COMEL berkata...

tok sengal....hahaha....


ni byk kena gigit nyamuk ni...cuba check kolestrol....hihihi.....

_siti norbaiti_ berkata...

haha..ingat atok buat apam tu ke kan sbb semangat bkk cik gugel bagai :)

Suhami Ahmad berkata...

Ayie : Apam old school tu cmno pulak goman eh ayie?

Suhami Ahmad berkata...

chemay : Comey macam chemay. erk

Suhami Ahmad berkata...

Papa Mifz : Kan. Ado bintik-bintik. Nasib baik xdo apam kaler itam putih

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Kan. Macam apam sepanyol. ayark

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Erk. Kalau banyak kena gigit, kolestrol tinggi ek Mina?

Suhami Ahmad berkata...

_siti norbaiti_ : Haish, atok kalau buat apam, jadi karipap nanti!

chii berkata...

x pasal2 jadi mangsa cik muk eh :p

apam ni mmg sedap..da jd trend da skrg ni..kalo b4 this muffin ngan cupcakes..tp krg ni apam polkadot plak

Suhami Ahmad berkata...

chii : Rasonya pun enak kan.

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih