Rabu, 4 Mei 2011

Punch Card Bertukar Warna

Assalammualikum dan salam sejahtera,


Woargghhhh...sodihnya. Korang tahu tak atok punya punch card bulan ni dah tukar warna. Punch card atok tu bukan sesumpah atau sesumpit yang boleh bertukar warna ikut latar belakang. Bertukar warna sobab atok lewat ke keja 3 hari berturut-turut bulan lepas!!!

Sedia maklumlah kan, bulan lepas atok banyak overtime sampai 1 pagi. Esoknya pukul 8 pagi dah masuk kojo. Tak kan tak boleh consider. Sedih atok tau. Takdo sapo yang sudi memberikan pundaknya untuk ditangisi. Motep kau nangis? Lagipun atok bukan nak burukkan sesapa kat opis ni, tapi atok nak burukkan punch card tu la. Ada ke patut jam tu suka-suki dia yo TERcepat 7 minit. Atok pulak jenis yang tak suka pakai jam tangan. Asal nak tengok jam je, mesti pakai jam henset china atok ni. So, dia dah automatik setting jam antarabangsalah kan. Tak boleh ikut jam punch card. *matiler ayat berbaur riak!

Antara sebab lain atok selalu lewat seperti berikut :
  • Adam Hitam selalu semput masa nak start awal pagi. Kadang2 tu atok kasi terajang bontot dia. Baru leh start.
  • Lupo nak isi air masak. Atok bawak air besar gedabak tu poie opis. Kat opis takdo air masak.
  • Stukin tak jumpo. Ntah colah mano tersolit eh.
  • Baju tak seterika. Kadang-kadang kalau tak sompek bonar, atok pakai yo baju minggu lopeh!
  • Lampu trafik banyak sangat kat seremban. Kadang-kadang atok terpikir gak masa malam-malam kasi cabut sumer tiang lampu trafik tu. Menyusahkan!

Sodih den. Punch card atok sorang je kaler pelik. Atok tak boleh cakap banyak. Bab-bab opis ni memang sensitip. So, biarkanlah atok pendamkan sendiri. Kalau dulu masa zaman belajar, beriya-iya nak kojo. Tapi dah kojo ni....em, macam-macam atok hadapi. Takpolah, tu sumo dugaan kan. Terimolah seadonya. So, start dari hari ni, pukul 5 pagi dah kono bangun. Pastu termenung jap sampai kul 5.15. Then sambung tido sampai kul 6.30. Tak mau lewat-lewat lagi.



Sekarang ni atok dah isytiharkan perang ngan menatang ni

26 ulasan:

||aLeaSaRa|| berkata...

he3 atok buat lawak betullah.cucu dok gelak je baca.nasib baik kat office cucu bos tak buat punch card.kalau ada menatang tu,dah tentu card cucu paling comel sbb cucu selalu dtg paling awal he3..keje dulu2 mmg pakai punch card.jadi macam kambing kuaR KAndang berebut nak punch.

a pis of art berkata...

xpe atok, beseri sikit la punch card 2 dgn warna.. =P

faiz berkata...

azam nak bgun punye awal ye tok tapi sambung tido laie..hehe

KUREKURE COMEL berkata...

hahaha....mina baru dtg lewat smlm...
tp bos lg lewat...kuikuikui...

so enjoy...hihihi

teacher bonda berkata...

alahai atok..siannya. gg la jmpa bos. bgtau sbb lewat. kalo kt sekolah TB, lewat je kena hntr surat tunjuk sebab..

Novelgurl berkata...

nogori abis..cite psl kad ap nie ? punch kad ? > <

sahromnasrudin berkata...

samo la atok..jangan kito kne tukor udah la heheheheee

chii berkata...

skali skala adekaler lain..okla tu tok :p

blog-tips-kurus berkata...

atok oeettt!
dok seremban pon kecoh. blom dok Kuala yg berLumpur ni lagi. budak2 sekarang..mmmm...
(strict gilo sape jage punch card tu!)

Mohamadazhan hjDesa berkata...

atok kena bersedia awal gitu sebelum p kerja =)

liyana berkata...

cian atok..sbr yer tok.hehe

Suhami Ahmad berkata...

||aLeaSaRa|| : Kan. napa la diorang wujudkan punch card ni. Napa tak pakai swap ke kan. Boleh mintak tolong orang swap kan. Opss

Suhami Ahmad berkata...

a pis of art : Tak berseri pun :'(
Atok sorang je kaler cacat. Malu je atok nak punch balik

Suhami Ahmad berkata...

faiz : tahu xpo faiz. Bangun awal, tapi bersiap eh lambek. Hihi

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Waah, best la Mina. Kok atoklah kan, dah kono kungfu kat boss

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda : Atok dah jumpo. Tapi boss straight. Lewat 4 minit pun x mau sign

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : tak lah NG. Pasal kad report pelajar




larikkkkkkkkk

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Ha??? sahromnasrudin pun kaler ijau gak ko? Hish, samolah tu ngan atok!

Suhami Ahmad berkata...

chii : tapi atok sorang yo cacat. X mau... :[

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Boss atoklah. Tapi dio terimo arahan dari Big big bog boss kat putrajaya nun. Atok tak leh salahkan boss atok tu gak

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan hjDesa : Itulah, 10 minit lepas subuh dah terpacak depan punch card. erkk!

Suhami Ahmad berkata...

liyana : Itula, atok dah bersabar da ni. Cumo sogan sikit lah

Ayie berkata...

tak susah tok, amik kalwerwater, kaler kan aju punch card tuh.. setel.. HAHAHA

Suhami Ahmad berkata...

Ayie : Haah kan. Nape atok tak pikir awal2...huhu...er..kaler crayon leh tak?

Cik Rimau berkata...

atok.. kat tmpt cik rimau pun mcm tu la.. lambat tiga kali tanpa sain bos, next month kad tukar warna.. kalau bulan tu pon still 3 kali lmbat, tukar merah lak warna.. kalau ok boleh la ubah balik ke hijau then kuning.. huhu.. tp cik rimau pernah lambat, bos sain je.. so, merah tu kire xde pape la.. hehehehe

Tanpa Nama berkata...

padan muka anda.

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih