Khamis, 21 April 2011

Ada bakat

Kalian tahu tak, atok sebenarnya ada bakat tau. Cerita dia camni. Hari pertama. Bermula Isnin haritu, atok bekojo dari pukul 8.00 pagi sampai pukul 5.00 petang. Then terus overtime sampai ke pukul 1.00 pagi. Atok kono standy-by kat opis sobab orang buek kojo wiring renovation kat opis ni. Sepatutnya atok punya giliran hanya melibatkan hari Selasa dan Khamis sajok. Tapi Isnin tu, orang yang bertugas tu mc. So, terpaksalah atok ganti hari Isnin haritu. Fine, atok boleh tahan lagilah. Esoknya pun boleh bangkit dari tido laie. Punch card tak merah pun.
Hari pertama : xdo eyebag






Hari kedua.  Hari selasa tu sah-sah lah atok punya turn kan. Then atok pun buat lagi kerja lebih masa sampai pukul 1.00 pagi. Kiranya dua hari berturut-turutlah atok balik 1.00 pagi. Ok, fine kot. Masih boleh lagi bertahan. Punch card jugak tak merah!
Hari kedua : Mata dah macam Wak Ketoro belaan Mat dan Mina



Hari ketiga. Rabu aritu, pun orang yang punya giliran tu half day. Nak tak nak terpaksalah atok replace tompek dio kan. Amacam? kok kau jadik aku, kau nak ganti tak? Atok mulo-mulo tu tak mau ganti. Tapi memandangkan bulan dopan si bobot tu dah nak kena servis, so atok volunteer la kerja lobih maso. Dapat gak tampung belanja servis tu kan.
Hari ketiga : ......er....Amacam? Kau adoo?



Dan yang paling sadisnya. Hari keempat. Malam esok (hari ini), atok pun balik pukul 1.00 pagi lagik. Maksudnya atok OT 4 hari berturut-turut balik pukul 1.00 pagi. Pukul 6 dah kono bongka dari tido. So, atok tido 4 jam yo sehari. Dan berbalik kepado topik utamo. Korang nak tahu tak atok berbakat sobab apo? Sobab.... pada hari keempat ni......
Dah rupa  KAK LIMAH !!!!


Tinggal nak buat rambut rebonding macam tu je....lain2 suma sama dah

34 ulasan:

b a m b a m ' s berkata...

hahahhaha.. atok nie kena masuk segmen den nie.. kah kah kah..

Join jom!: Segmen | Kalau aku ada bakat! Aku nak jadi...

ado bakat jadi hantu kak limah..ekkekeke

Tanpa Nama berkata...

Ok la tuh...comey apo...hehe~sha_elyza~

KUREKURE COMEL berkata...

hahaha..cian atok...tok kena apply cuti la ni bila dah setle...

nasib baik tak kawen lg..kalau tak meraung bini..hehehe

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

ok per... masih comel lagi laa klu dah ghuper cam hantu kak limah tu..ngeee

wanacesh berkata...

haha! wah cayalah atok,,takpe kerje keras sket msa muda ni tok,,msa sihat ginilah kumpul duit banyak2 kata nak cepat femes,,kenalah kaya cpt,,bru byk nenek2 cair,,hihi

sahromnasrudin berkata...

atuk skrg...dh makin cumil la hehehehehee

Shamsuddin Amin berkata...

la hai...
dah jadi kak limah pulak...
xpe2... rehat cukup pas ni...=P

pasal TT tu, ak gune adobe je edit ke png format...^^

Suhami Ahmad berkata...

b a m b a m ' s : Haa..atok kasi entry ni yo, leh? huhu

Suhami Ahmad berkata...

~Sha Elyza~ : Hihi.... >_<

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Nasib baik malam ni last. Sabtu ahad dah cuti dah

Suhami Ahmad berkata...

CikMoonAdnan : Ha...Klu ghoper usop wilca, cmne lak? hehe

Suhami Ahmad berkata...

wanacesh : Bukan tak mau kumpul harte. Silap2 belum dapat belanjakan harta, atok dah jalan dulu...wuwuwu

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : La...ye ke....macih...hihi

>_<

Suhami Ahmad berkata...

Shamsuddin Amin : Nak buek cmno. Dah kojo kan. Hihi. Ha...macih2....

Far8 budak baik berkata...

atuk wehh..kau keje ape???
smapai mcm tu sekali..dasyat betol
hahaha

Mohamadazhan hjDesa berkata...

haha.terbaik la atok ni...

jgn kerja sampai sakit udah la ya...memang atok ada bakat betul =)

Aziela berkata...

Osahhh laah power atok nie... Tp yg buek den bling2 tu...bulan dopan atuk loaded kan..? kek mano nak servis bobot tu? mcm nak numpang yoo...lalalallalala...

faiz berkata...

xpe atok time mude ni la nak kojo kueik2...

republik n9 berkata...

ha3.. umanghaii... osah berbakat boto atok niee

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan hjDesa : Arini last atok kojo sampai pagi utk minggu ni. Itulah, atok ingat nak mintak keje kat Mamat Khalid...huhu

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Kek senawang lah kak Aziela...aik, dh bling2 ha....hihi

Suhami Ahmad berkata...

Far8 budak baik : Atok kojo gomenlah. Tompi orang ni renovation, atok kono stnad by jago opis. kan byk dokumen2 ponting

Suhami Ahmad berkata...

faiz : boto2...inilah maso eh yo tak

Suhami Ahmad berkata...

republic n9 : Itulah. Tunggu atok bolo rambut panjang dulu. Pehtu leh ganti Kak Limah

Novelgurl berkata...

ouh atok hebat !
tahan betul keje kan > <
hwaiting !!

jee yunus berkata...

atok,sy yg muda pon tak larat tok..

Pirate berkata...

Wah! nak panggil Atok nie Opahlah! Opah Limah hahahah

amry berkata...

kalau den mau tak sanggup...perghhhhh....xlarat woooo...syabas tok!!

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Nak buek camno. "saya yang menurut perintah"
huhu

Suhami Ahmad berkata...

jee yunus : Ha...jee nak kono minum kacip patimah banyak2 nih.

Suhami Ahmad berkata...

Pirate : Jangan cenggitu. Malu atok. huhu

Suhami Ahmad berkata...

amry : Yang ponting dapeklah sikit tampung belanjo servis bobot atok tu, amry. Tu yang kono kuek kan semangat

MY SouL My HeArt berkata...

haha..hebat atok.. jadi kak limah laei.. :D

Suhami Ahmad berkata...

MY Soul My HeArt : Serba boleh...


larikkkkk

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih