Isnin, 2 Mei 2011

Ku sangkakan...

Sabtu aritu, atok ado pergi umah serantin kawan atok. Si Isnor Maria. Dia ni bukan sepupu Rosalinda Ayamor atau Betty La Fea. Dia ni anak orang melayu k. Kenduri kawen nih kat Pasoh 4. Sapo orang Pasoh angkat tangan???


Pong pang pong pang bunyi kompang, lepas makan tu kami pun terus balik. Masa perjalanan nak balik tu, atok perasan indikator minyak si bobot tu tinggal satu bar. Maksud eh minyak nak habis lah tu. So, atok terus tergagau-gagau mencari petrol pam. 

Tibo-tibo pulak bar tadi kelip-kelip then lampu oren minyak pun menyala. Itu maksud eh dah kritikal. Atok terus drive penuh berhemah. Padahal ati dah cuak ni. Kalau minyak habis di perjalanan terpaksalah 3 wirawati yang car pool dengan atok tu jadik pengiring kereta. KASI TOLAK ITU KERETA! salah seorang carpool ni kawan blogger gak. Amy Rosmiza.

Minyak dah nazak

Akhirnya penantian kami pun berakhir. Nun di hujung jalan sana dah nampak lambang warna hijau! Alhamdulillah....so, atok pun terus pecutkan bobot ke destinasi itu dengan penuh kompiden.


Tiber2 atok teringat iklan "its good for environment" minah salleh dalam TV tu.

Selang je 10 meter ke lokasi kejadian, atok tiba-tiba diserang sakit jantung tahap lapan. Itu bukan stesen petronas! Itu.........












PUSAT MEMBAIKI KERETA JIT SING!!!!

14 ulasan:

faiz berkata...

heheh..habeih tu camno atok..bobot tu dah kritikal minyak tu...

| gad1s s0ypans | berkata...

hikhik...
janji lambangnya sama ann....

(=

Mohamadazhan hjDesa berkata...

haha..itu tukar minyak hitam ada ma..

Ezay Hadry berkata...

haha yg ni pun good for environment atok..pstu tolak kete ke tok?

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Alhamdulillah la sampai gak ke petrol pam. BP. Kat batu kikir

Suhami Ahmad berkata...

| gad1s s0ypans | : Memanglah sama. Tapi servis tak sama. Huhu

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan hjDesa : tahu takpe azhan. Bantai tergolak masing-masing dalam kete tu

Suhami Ahmad berkata...

Ezay Hadry : Tak gud for environment at all...huhu...tak kono tolak...nasib baik ke dopan sikit ado petrol pam

KUREKURE COMEL berkata...

hahaha...lain kali kasi full minyak dulu...hihihi...

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Atok tak perasan minyak teng teng...mungkin kusyuk makan ayam masak gulai kenduri...aiyoooo shidap!

♥ LuRveLyAmiera ♥ berkata...

lain kali sediakan minyak sebelum pergi and balik..kalau tak, baju dah lawa cantik dah sekali kena tolak kereta plak..jauh tu pasoh ke tu kikir..^_^

chii berkata...

heheh..mcm2 hal la atok ni...:p

Suhami Ahmad berkata...

♥ LuRveLyAmiera ♥ : Huhu...baik mira >_<

Suhami Ahmad berkata...

chii : Kan. Macam2 musibah atok tempuhi. hihi

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih