Selasa, 3 Mei 2011

Dan keputusannya adalah................

Terlebih dahulu atok nak mintak mahap sobab tak reply komen korang. Nanti atok reply k. Maklumlah musim menuai padi ni aku sibuk sikit membanting tulang. Sian aku kan. Ok, apakah kaitan tajuk itu dengan membanting tulang ? Baiklah tiada kaitan langsung.


Kan haritu atok ada post entry pasal anak buah ke-7 tu kan? Alhamdulillah malam tadi jam 11 malam angah atok selamat melahirkan. Sebenarnya dia ada 2 duedate. Hujung bulan 4 aritu atau awal bulan 5. Kalau tak lahir juga sebelum rabu ni, dia nak kasi ubat. Kasi paksa baby keluar. Bahaya kan lamo-lamo dalam kandungan.

So, korang tahu tak baby yang selamat dilahirkan tu baby lelaki ke perempuan??? Dan keputusannya adalah.....
BAYI LELAKI !!!!!



Hahaha....Erk....alhamdulillah. Sebenarnya anak Angah atok tu yang sulung lelaki, yang kedua pun lelaki. Masuk ketiga pun lelaki. Kih kih. Amik kau. Trio jejaka tampan. Ini anak buah atok yang ke-7. Dan Ada lima lelaki dua perempuan. So, kita dengar apa kata otai-otai...




Naim : Alaaa!!! Adik lelaki lagi! Tak suke. Tak suke!




Sufia : Napa makngah lahirkan baby boy? Kakak takde kawanlah camni! Nanti kakak jadi tomboi!




Haiqal : Hoyeyyyy! Mak Ngah dapat baby boy!! Haiqal dapat geng baru!!




Haziq : Ajiq tak kesah ibu lahirkan baby apa. Yang penting adik Ajiq sempurna (motip ayat macam orang tua??) 




Adib : Habislah umah Atok ngan Wan raya nanti!!! Jadi padang bola sepak!




Nur : Ala...that mean kite ni dah tak jadi bongsu anymore la ek? Kena serahkan crown kite ni. Tapi takpe, kite dapat adik sepupu encem!!



Kata ibunya, Rusnanim Ahmad
Oiii ko mengata anak baru aku ye. Angah bersyukur dengan rezeki Tuhan. Asalkan sihat, cukup sifat dan sempurna. Mana tahu anak ketiga ni nanti bawak tuah kat angah dan suami. Psstt...terpaksa la baju pink yang aku beli kasi pass kat sedara-mara lain!

Pesan atok : Nanti atok post gambar baby boy tu k. Atok kat Seremban sekarang.

20 ulasan:

KUREKURE COMEL berkata...

hehehe...kemain longah la omaknyo..
hehehe....thn ni makin up la duit rayo tok..hihihi

sahromnasrudin berkata...

atuk kat seremban singgah la cini huhuhhhh

Mohamadazhan hjDesa berkata...

murah rezeki ni atok.hehe. bila atoknya pula turn nak dapat anak ni.hehe. lama dah tunggu ni...

Ayie berkata...

Dah tuai padi tuh, post postkan la sikit kat teman nih haa.. hahaha

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Tahu takpo Mina. Tahun ni atok nak nyorok dalam reban ayam

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Atok kat somban. sahromnasrudin di mano?

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan hjDesa : Ala, mesti mention pasal ni. Mencik tau. huhu

Suhami Ahmad berkata...

Ayie : Ayie nak padi ke? Nanti atok poskan ek. Kih kih

Scarlett O'Hara berkata...

Tak pernah jejak sawah padi.teringin jugak.
tahniah dpt anak sedara baru ye.

Suhami Ahmad berkata...

Scarlett O'Hara : Mekasih banyak =)

faiz berkata...

tahniah ato dpt fruit son lagi satu..

Eiyla Lieya berkata...

Alhamdulillah. Dapat nephew baru~!
sume orang dapat baby. Bile la Cik Rimau tu nak dapat baby jugak! hahahhaha

chii berkata...

alala..comel je yg 2nd last tu..nak gk menyelit ye..

| gad1s s0ypans | berkata...

hikhik.....
hebat lah at0k masih bley merasa anak buah wlaupn dah smpai usia lampau.....

c(:

Ezay Hadry berkata...

tahniah dapat anak sedara baru..ezay ni mmg suke budok2...bak sini sorg..
nak chulik nur boleh ke? haha

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Sesamo faiz. huhu

Suhami Ahmad berkata...

Eiyla Lieya : Cik rimau kena kawen dulu baru leh dapat baby...hihi

Suhami Ahmad berkata...

chii : Tembam kan. Hehe

Suhami Ahmad berkata...

| gad1s s0ypans | : Mestilah. Atok kan muda. Wekkk. hihi

Suhami Ahmad berkata...

Ezay Hadry : Aiyooo.....mentang2 lah pipi Nur tu macam kuih apam...hik hik

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih