Khamis, 7 April 2011

Ingat 5 Perkara Sebelum 5 Perkara

1. Ketika Sihat
Samsul : Pak Jambit, potang ni mesjid kito ado aktiviti keagamaan bawak ke malam. Jemputlah datang anak-beranak yo!
Pak Jambit : InsyaAllah. Tapi aku ingatkan malam ni nak poie funfair kat pekan nun.

Ketika Sakit
Samsul : Pak Jambit, malam ni Dato' Siti Nurhaliza perform konsert kat pekan kito ni! Moh lah sekaki!
Pak Jambit : Kau tak nampak ke aku tengah tersadai sakit atas katil ni Samsul oi....Pedih sangat perli kau ni.....Adeiii


2. Ketika Kaya
Nazmi : Aku ingat lunch ni nak pergi Rusia lah! Lama tak makan buah epal kat sana
Siti : Mentang-mentanglah duit MLM kau tu mengalir je masuk dalam akaun, banyak-banyaklah sedekah. Ish berlagak betul!

Ketika Miskin
Nazmi : Siti...oooo Siti. Kau ada pulus lebih tak? Pinjamkan aku sepuluh ringgit sat. Nak buat tambang balik kampung.
Siti : Aik, cukup ke sepuluh hengget tu nak buat tambang balik "Rusia" tu? Opss!


3. Ketika Muda
Rem : Minggu ni jom rempit!
Amir : Moh moh! lama aku tak lepaskan gian ni!

Ketika Tua 
Rem : Errr....minggu ni kau nak pergi kelas fardu ain kat surau tak?
Amir : Errr...aku....aku malulah. Yang ngajor tu jiran aku!


4. Ketika Lapang
Maimun : Cuti minggu ni aku nak isytiharkan hari hibernasi aku 48 jam!
Ita : Humang ai...kau ni manusia ke, spesis beruang?

Ketika Sempit
Maimun : Kejap lagi pergi Tesco, pastu balik kemas rumah, then ado kenduri jiran, malam ni ado meeting ngan Tan Sri! Omak!!!! tolong den!!!
Ita : Tak dapek den nak nolong eh doh


5. Ketika Hidup
Pudin : Masa hidup ni lah kito kono enjoy puas-puas Sop. Esok dah tuo barulah kita tobat nasuha!
Usop : Pudin Pudin. Tak tahu aku nak nasihatkan kau camna lagi. Aku terajang pun, tak jalan gak.

Ketika Mati
Pudin :  x_x
Usop : Kesian kau Pudin. Belum sempat nak tobat nasuha lagi dah mati kena lenyek lori pasir!

16 ulasan:

| gad1s s0ypans | berkata...

spa nma2 dlm dial0g nie at0k....???
|=

faiz berkata...

atok satu nasihat yg santai..

sahromnasrudin berkata...

atok..ada plak org kata..kubur lain2 huhuhuhuh..sakit hati dongar yo..

Novelgurl berkata...

hARGAILah masa huu~ dah mati ~ dah habis

MY SouL My HeArt berkata...

dah mati tak do dialog lagi yo.. huhu

KUREKURE COMEL berkata...

perhhh tok...makan dalam maksudnya...

betul2...tu la habit bila senang kan...


semoga jd pengajaran dari situasi atas tu..

blog-tips-kurus berkata...

Innalillah..


http://blog-tips-kurus.blogspot.com/2011/04/keli-atau-sembilang-gergasi-di-sogo.html

chii berkata...

teringt plak kat lagu raihan :)

Suhami Ahmad berkata...

| gad1s s0ypans | : Maso atok buek entry ni, baru terpikir time tu jugak namo tu. Hihi

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Macih faiz, mano yang elok kito amek ek... =)

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Memanglah kubur lain2. Tompi, kalau kito buek dun know, kito pun kono tempias balasan sekali.

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Maso itu nyawa ^_^

Suhami Ahmad berkata...

MY SouL My HeArt : Xdo dialog. Dio tando "x_x"
huhuhu

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Atok pun kadang2 leko yo Mina. Takpolah, jadikan peringatan kito bersamo ek

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Al-Fatihah yang telah pergi

Suhami Ahmad berkata...

chii : Hihi...atok amik dari lirik tu lah!....hihi

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih