Rabu, 6 April 2011

Anjenggggggggggggggggg!

Nak dimulokan cerito, pagi tadi pukul 6.40 pagi atok dah siap-siap nak poie jogging kat kawasan perumahan area umah atok tu.  Nak cito takdo karikatur susah sikit. Ha, ni atok nak lukis khas untuk kau. Walaupun sekali imbas nampak macam litar elektrik, tapi kau anggap itu jalan-jalan yang atok jogging lah yo!....Ha amek pic bawah nih...


Laluan jogging atok.
Baiklah, kita teruskan cerito kito tadi. Rumah atok kat "x" tu. Sepanjang jalan putus-putus tu atok jalan kojap kasi regang segala urat dawai tulang besi ni. Tapi sebolum tu atok ado buek pemanasan global badan sikit dalam 10 minit siap-siap dalam bilik laie. Peta laluan jogging atok ni lingkungan dalam....dalam...kejap aku kira jap...

Laju = Jarak/Masa
10kmj = Jarak/15 minit
15 minit convert ke jam = 15/60
                                    = 0.25 jam
10kmj = Jarak/ 0.25j
Jarak = 2.5km

Ha, 2.5 kilometer sajok. Ok, sepanjang perjalanan tu, atok amik mood dulu. Then bermulo simpang pertamo tu atok terus mulakan langkah larian manja-manja gitew. Cilok cilik cekik simpang siur, akhirnya atok tiba ke destinasi pecutan berganda (sila rujuk garisan berkembar). Selepas lidah atok hampir terkeluar dari kedudukannya sebab penat tahap lipan, atok pun sampai ke destinasi berjalan semulo (rujuk garis putus tu pulak). 

Ha, jalan punyo jalan sambil terpikir apo entry nak buat hari ni, atok terserempak dengan satu makhluk!......Omaigot, dada atok dah berdebar-debar. Sudahlah time tu kadar degupan jantung atok berdegup 90 kali seminit, ni di tambah lagi 10 degupan! Atok jumpo...




Alololo.......bajet muka kau comel la tu?
Atok jumpo anak anjing! Atok jumpo kat lokasi "y". Dio pun polik tengok atok pagi2 buto ni poie jogging dengan rambut kembang afro. Atok buat tak reti jelah. Orang koba, lagi kita lari lagi dio kojar. So, atok jalan je selamba. Then atok pun melintas depan anak anjing ni tadi. Pastu atok perasan ada bondo mengikut dari belakang. Atok toleh. Anak anjing tadi terkedek-kedek ikut aku! Atok dah nebes nak masuk ICU dah nih. Atok lajukan langkah. Anjing tu pun lajukan kedek-kedek dia! Atok benti. Anak anjing tu pun benti! Atok kejar dia! Dia lari ke belakang! Alolooooo...sweet. Kalau halal, lama aku bawak balik umah.

Pastu jam dah pukul 7 nih. Atok dah lambek poie kojo. Anjing tu masih ikut lagi. So atok nekad, sampai titik "z" atok kojar anak anjing tu jauh-jauh. Mencelinak anak anjing tu lari sebab takut tengok rambut afro aku kot. Dah jauh tu, pastu atok lari pecut-pecut ke arah balik umah. Akhirnya sampai ke rumah. Anak anjing tu pun dah hilang. Seram bila atok fikirkan balik. Kok terkono air liur anjing tu tak pasal2 kono samak. Errr.....sentuh anjing masih boleh lagi samak. Tapi sentuh bukan muhrim, boleh ke samak ek??

26 ulasan:

Novelgurl berkata...

haha...ad gak pngjrn.

apek poyo berkata...

mano nak melalak nih?...

sahromnasrudin berkata...

apo namo taman atuk??? boleh den poei halau anjing tue huhuhuhhh

chii berkata...

heheh..chii pernah alami perkara yg sama..mmg cam ampeh je kan..tp yg ikut chii bukan anak kecik..tp anak yg da nk meningkat remaja..

time tu nak g hiking...petang..chii ngn mmber jln slow..dia ikut..lama gak..sampai satu tahap chii da cuak..akhirnya kami minta tlg penduduk setempat utk halau anjing tersebut..maka selepas itu,kami dapat jayakan misi daki bukit dengan jayanya..sekian :D

ehda berkata...

haha...klakar tp da unsur pngjaran. ^_^

nuramira berkata...

ahaha golak golak tengok atok punyo poto tua * uihh toghok bona bahaso ehh ! (: apo la anjeng ni . dio suko kek atok tuu .

blog-tips-kurus berkata...

dok Seremban bolehla jog pagi weekday. Posting KL sok siap la tok..! :)

faiz berkata...

heheh...igtkan atok kono kojar anjing..rupo2 eiyh dio yg kojar anjing...sekali ade pal makbapak anjing dekat siti..atok yg mencelinak plak lari...

Salfiza berkata...

ayat terakhir atok memang terbaek~
"sentuh anjing masih boleh lagi samak. Tapi sentuh bukan muhrim, boleh ke samak ek??"

zazaw berkata...

kahkahkahkahkah
anjinggg tuu nak kawen dgn atok kot
hihik

KUREKURE COMEL berkata...

hahaha....blh pulak poie kojar anak anjing tu..nsib baik anak anjing..
kalau bapak anjing....pengsan kot..
hehehe...


oppss..tu mina tak tau la blh samak ke tak....hehehe...

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : ^_^

Suhami Ahmad berkata...

apek poyo : Napo nak melalak apek poyo oiii...huhu

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Namo taman atok? Namo taman atok....dalam hati ado taman....*pengsan

Suhami Ahmad berkata...

chii : Wow, meningkat remaja yang gatal sikit tu chii. Nasib bek chii selamat hiking

Suhami Ahmad berkata...

ehda : Macih ehda ^_^

Suhami Ahmad berkata...

nuramira : Agak eh dio polik tengok atok gak eh..huhu

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : X maulah posting KL. wuwuwu....

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Kalau ado mak apak eh, alamat atok larik pecutan lah jawab eh...keh keh

Suhami Ahmad berkata...

Salfiza : Atok raso tak leh samak...nak samak camno kan...

Suhami Ahmad berkata...

zazaw : Haaa...kawen ke kawan??

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Bapak anjing, kompem atok buek2 mati tongah jalan tu....atok ponah baco 1 hadith ni...lebih baik pegang khinzir dari pegang bukan muhrim sobab pegang khinzir boleh samak...pegang bukan muhrim tak boleh samak!

| gad1s s0ypans | berkata...

at0k....
0mak gadis k0bar manusia skg lebih tak0wt nk sentuh anjing sbb nya nk kena samak.....susah!!

tp manusia skg x twu sentuh anjing tue lebih 'mulia' dari sentuh bukan muhrim.....yg mana sentuh bukan muhrim tue d0sanya berganda...!!!

hee,pape p0wn cter at0k mmg kelak0r.... mesti anak anjing tue balik rep0rt 0mak abah dia..... (=

Suhami Ahmad berkata...

| gad1s s0ypans | : Atok stuju ngan omak GS. Ha...kok dio report kek omak apak eh, kompem atok tak mau joging situ laie..hihi

chii berkata...

tu la pasal..at least kalo yg masih anak kecil..leh gak sergah2..yg meningkat remaja ni..x pasal2 dia jatuh chenta..trus melekat plak..ahahah

Tanpa Nama berkata...

Cian atuk. Den dulu kono sakat ngan bapak anjeng. Kete banyak lalu tapi tak boghonti tolong pun. nengok yo. Anjeng tu menyalak giler dan dah berdiri samo tinggi ngan den. Hamper2 nak kene heart attack le. Naseb baik ade sorang warga emas cina tolong halaukan anjeng tu. Dia berhenti dan bukak kasut die dan pura2 nak baling kat anjeng tu sambel maghah2 anjeng tu. Den tak tunggu lai, den cabut lari sedogheh dogheh eh. Raso nak putuih ughat jantung den. Tapi kan den ado tengok video ceghamah seoghang ustaz ni. Dia nasihatkan kite laungkan Allahu Akbar! InsyaAllah makhluk2 yang monakutkan kito ni akan boghonti mongganggu kito.

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih