Jumaat, 15 April 2011

Hari ini post, semalam sampai


Haaa, macam ponah dongar tak tajuk utama itu? Kalau nak tahu itulah kata-kata luahan dari Samy Vellu tentang pos laju nih. Hari ni atok tak mau cita pasal Samy Vellu, atok nak cita pasal pos laju ni. 

Semalam petang, masa baru lopeh balik kojo atok terus buat aksi kuak lentang atas tilam. Belum sempat atok nak golek-golek macam cita hindustan tu, then atok tersepak satu helaian kertas ni. Helaian kertas Pos Laju. Heh? Siapa pula yang kirimkan atok mitsubishi lancer barang ni? Seingat atok, tahun ni atok tak ponah masuk GA, atau contest blog laie. Kalau masuk sah-sah aku menang (ayat keji kan).

So, atok pun pikir punya pikir barulah atok teringat 3 4 hari lepas atok ado bagi kawan atok ni alamat rumah. Tapi atok tak tahulah dia nak buek apo ngan alamat tu. Ado 3 orang yang nak alamat. Setahu atok, kalau nak alamat bagai ni mesti nak hantar kad kawen kan. Hai......osah kaya betul kau. Nak kawen pun pakai pos laju. Tapi atok unsure lagi ni tau. Masih lagi ragu-ragu.  

Tanpa membuangkan masa, tadi atok terus pergi pejabat pos besar dan amek set pinggan mangkuk barang tu kat kaunter. So, atok pun pergilah ke kaunter pejabat pos besar seremban tadi. Sampai-sampai je, atok terus skodeng balik alamat pos besar tu. Kemudian

Tersalah pejabat pos besar daaaa......bukan Seremban, tapi Senawang.  T.T
Balik kojo kang atok terjah pejabat pos besar Senawang tu, then bagitahu kat korang malam ni jugak apa menatang tu ek.......cayang cucu-cucu den.....dah panjang muncung dia asyik continue je aku ni kan......adios.

12 ulasan:

| gad1s s0ypans | berkata...

nnt gtaw gad1s yew ap0 b0nda tue.....
gad1s tunggu....
(=

sahromnasrudin berkata...

atuk nak kongsi dgn kami semua ke

Aziela berkata...

uii mak aii. Kok dapek pos laju nie beso ehh baghang superb2 belako.. beso ehh..oghang kok dapek pos laju nie, melompek2 dulu..girang. Tok..lambek bona plak nak nunggu posting bondo eh...

faiz berkata...

hadiah apo agak2 eiyh ni..

Novelgurl berkata...

adoisssh..melepas ler..

chii berkata...

atok menang moto kot :p ehehe

Suhami Ahmad berkata...

| gad1s s0ypans | : Haa...tunguuu...hihi

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Boleh. Kalau atok dapek choki2 atok kasik sorang satu ek. Huhu

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Tu yang atok eksaited tu..kok2 dapek hadiah toyota caldina ke kan. Mana tahu kot rezki...kih kih

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Ontahla faiz, atok pun x pasti apo

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Apo yang melepas NG? huhu

Suhami Ahmad berkata...

chii : Haish, masin lah mulut chii haa...

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih