Jumaat, 8 April 2011

Cucu pilihan atok ke - 8

Tips Petua ; Cucu Pilihan Atok minggu lepas
cucu pilihan atok ke-1 : Makcik Rehan
cucu pilihan atok ke-2 : Jiwa Pena Marhean
cucu pilihan atok ke-3 : Mat dan Mina
cucu pilihan atok ke-4 : ShaLLeyShaLina
cucu pilihan atok ke-5 : Mohd Faiz
cucu pilihan atok ke-6 : Zazaw
cucu pilihan atok ke-7 : Tips-Petua
cucu pilihan atok ke-8 : ???

Tahniah sekali lagi kepado Tips-Petua yang telah merangkul gelaran cucu pilihan atok ke-7 minggu lopeh.  Untuk skodeng entry cucu pilihan atok ke-7 minggu lopeh, sila klik [SINI]. Ramai yang tanyo atok camno nak joint segmen ni. Atok nak ingatkan, ini bukan segmen, tapi review dari atok sendiri tanpa bias dari mano-mano. Cumo tipsnya, atok mengutamakan cucu yang selalu singgah jongok atok. Macam mana atok tahu diorang jongok? Atok tahulah...hihi....Baiklah tak mau bazir maso.

Cucu Pilihan Atok ke - 8 pado minggu ini disandang oleh....

DRuMMMmmmMmmmmmm.......................DishhhHhhhhhh!

Empunya blog ni namo eh Mastura Nasarudin. Panggilan manjo Novelgurl. Menggunokan trademark "Heart Whisperer, From Reality to Fantasy~Dont believe what but believe why". Tema blog Novelgurl ni spesel sikit. Latarnya ada bintang-bintang macam-macam saiz. Papan entry pulak kaler putih lagi suci macam blog atok.

Novelgurl bijak menggunakan ruang dalam blognya. Blognya ringan sobab tak crowded dengan widget bling-bling ntah hapo-hapo. Novelgurl jugak bijak berblogging kerana mengasingkan bloglist dari blognya bagi menjimatkan ruang dan meringankan lagi blog. Wah, bukan calang-calang blogger nih.

Beralih kepado isi kandungan blog. Kebanyakan entry Novelgurl ni, atok perhatikan dio banyak menggunakan bahasa hiperbola. Maksud atok, dio tak direct to the point, cuma kiasan sajok. Tapi kiasan itu amat mendalam maksud eh. Entrynya juga short but sweet! Kebiasaannya, setiap penghujung entry, Novelgurl mesti selitkan gambar aktor korea ataupun video berunsur islamik. Tak ketinggalan, dio ado jugak selitkan kisah-kisah peribadinya untuk tatapan pembaca setia.

Ha.....so, dengan raso rendah dirinya, pada minggu ini, hari ini, jam ini, saat ini, detik ini, (bile mau abisss daa?) atok bangga untuk memberi title Cucu Pilihan Atok ke-8 kepado Novelgurl!!!  Tepuk tangan sekarang!



Ha...kau tunggu apa lagi? Moh la kita ramai-ramai terjah dan jadi pengikut NOVELGURL!!!

13 ulasan:

KUREKURE COMEL berkata...

waaahhh mas..tahniah...mina rajin jgk masuk blog mas tu...hehehe...


kiasan mendalam tu...hihihi

sahromnasrudin berkata...

satu persamaan dia dan saya ialah nama bapa kami sama heheheehhehe

faiz berkata...

moh terjah laju2..

chii berkata...

hiperbola?? menarik..x terlalu direct sgt kan.kalo dia gunakan bhs metafora pun ok gak.tp takut tahap imaginasi org berlebih2an plak nnt..

Novelgurl berkata...

SA : "eh..eh..sape tu sape tu ??

chill < tau x pe..hoho =.= pdhl benda mngarut je hua3.

Amira berkata...

salam atok , cucu follow blog atok ni haa. tgk blog atok kat blog novelgirl tu . haha ;)

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Tahniah gak kat Mas...hihi

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : ayoyooo...ni dah dekat dah ni...hihi

Suhami Ahmad berkata...

faiz : terjah faiz, jangan tak terjah.

Suhami Ahmad berkata...

chii : Yang penting ayatnya flora (bunga-bunga)...hihi

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : ha, blushing la tu...

Suhami Ahmad berkata...

Amira : Macih Amira singgah blog buruk atok ni. Nantio atok singgah blog buruk Amira lak ek....errkkk!...blog Amira!! T_T

Salfiza berkata...

wah,besh2!~ ^_____^

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih