Jumaat, 1 April 2011

Cucu pilihan atok ke - 7

Klik sini untuk kenali Zazaw, Cucu Pilihan Atok minggu lepas
cucu pilihan atok ke-1 : Makcik Rehan
cucu pilihan atok ke-2 : Jiwa Pena Marhean
cucu pilihan atok ke-3 : Mat dan Mina
cucu pilihan atok ke-4 : ShaLLeyShaLina
cucu pilihan atok ke-5 : Mohd Faiz
cucu pilihan atok ke-6 : Zazaw
cucu pilihan atok ke-7 : ??

Syabbas inspektor Shahab kepado Zazaw kerana berjaya memegang status cucu pilihan atok ke - 6 minggu lopeh. Untuk membaca entry tersebut, sila klik di [SINI]. Baiklah, tanpa membazirkan maso, atok persembahkan cucu pilihan atok ke -7 pada minggu ini jatuh kepado.......

Drummmmmmmmmmmm............dishh!!


Berlatar belakangkan theme blog yang super kiut, terdiri daripado Shin Chan, Shaun the Sheep, SpongeBob, Oggy and Chrochaches dan lain-lain sudah cukup menggambarkan empunya milik blog ni sebenarnya kaki katon. Huhu. Err.....Ben 10 takde pun?  :-(

Menggunakan warna asas hijau tua berlapik hijau muda alam semulajadi cukup syarat untuk membuatkan mata kito sentiasa segar membaca setiap bait-bait entry yang di post. Blog Tips-Petua berkisarkan kisah-kisah pedoman, tips, panduan, petua bukan sahaja untuk menjadi kurus, malah bermacam-macam tips serta perkara berfaedah yang kito boleh dapat kat blog ni. Setiap kali atok masuk blog ni, atok akan dapat menambah ilmu yang baru. Dan ilmu itu amat praktik dan mudah untuk diamalkan. Kredit kepada penulis blog!

Menariknya, setiap tips yang dikongsi berjaya dikupaskan dengan baik sekali. Siap dengan contoh-contoh yang mudah dan kelakar. Maksud atok, kau baco pun tak bosanlah. Kadang-kadang bondo yang remeh dan kita tak pernah terfikir pun, Tips-Petua sudi untuk berkongsi ilmunya. Tu dia. Oleh itu, dengan penuh adat istiadatnya, terimalah gelaran pangkat cucu pilihan atok ke-7 jatuh kepada Tips-Petua!!!





Mohlah ramai-ramai kita serbu rumah Tips-Petua!!!

20 ulasan:

faiz berkata...

bley terjah ni cucu atok ni..

| gad1s s0ypans | berkata...

gad1s bley jd x cucu kesayangan at0k......???
)=

sahromnasrudin berkata...

BILE la saya nak jadi cucu pilihan atok ya hehehehehehhe

chii berkata...

wahh..bertambah lagi cucu pilihan...

chii tanak jd cucu pilihan..tp cucu yg dlm ingatan :p

KUREKURE COMEL berkata...

tiap minggu mina hooyeyy...
hehehe...

bertambah geng lg...hihihi...

man anna berkata...

hebat2 cucu atok ye..
pandai atok pilih cucu..

NUR HIDAYAH berkata...

Cam ne nak joint contest ni tok???

zazaw berkata...

makin banyaaaakk cucu atok
nanti ade cicit fulak
:)

Cik Rimau berkata...

atok... oo atok.. cik rimau ade peluang jadi cucu atok tak nie??? hahaa

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Terjah, jangan tak terjah! hihi

Suhami Ahmad berkata...

| gad1s s0ypans | : Boleh....hehe

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : InsyaAllah, atok masih ada banyak masa lagi =)

Suhami Ahmad berkata...

chii : Boleh boleh boleh (macam nada ipin dan upin) hehe

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Hihi, cepat singgah blog tips-petua cepat

Suhami Ahmad berkata...

man anna : Mekasih. Mestilah, atok kono pilih yang betul2 atok nak review. Hehe

Suhami Ahmad berkata...

NUR HIDAYAH : Tak perlu joint. Atok sendiri yang akan review =)

Suhami Ahmad berkata...

zazaw : Ooo, zazaw nak kawen ek....

Suhami Ahmad berkata...

Cik Rimau : Mustilah ado...sabar ek... =)

blog-tips-kurus berkata...

cucu JemsBon 007 repot duty ni :-)
hihi! tqvm ye tok, susah payah ngayat. tapi mano ado sepan Bob, yg koneng tu incek untalkative bunny la.. ishh!!

* psstt.. tok, ni nak kena 'pecah kace pecah gelas' ke?! ^_^

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Tak payahlah pecahkan gelas tu. Kesian, dio tak salah!

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih