Selasa, 19 April 2011

Atok tak cakap, budak tu yang cakap!

Ahad aritu, kat kampung atok. Atok sibuk membersihkan bangsal kuda cendawan. Atok pakailah serbuk pencuci trojen mak atok. Time line tengah clear tu, atok ceduk 4 senduk ke dalam besen. Kemudian atok campurkan dengan 5 titis klorox. Pastu jadi kuih bom. Kocak punya kocak sampai keluar buih. Atok pun siram lantai simen bangsal cendawan tu. Then sapu-sapu manja gitew pakai penyapu lidi.

Tengah dok sibuk pose ayu menyapu dan menyental lantai itu, kemudian atok dengar bunyi bising. Rupa-rupanya anak buah atok dan kawan-kawan karibnya sedang main-main panjat pokok. Pastu salah seorang dari kawan karibnya itu skodeng atok. Agak lama dia perhatikan tingkah-laku atok. Atok masa tu op kos lah buat-buat rajin kann. Walhal....

Tiber-tiber budak tu sound atok...
"Abang buat apa tu bang?,"kata budak lingkungan 6 tahun tu.
Kaki atok terpeleot serta-merta. Sesendi tu macam dah nak tertanggal. Jap! kejap! abang? A.B.A.N.G???!!
Atok suluh muka atok kat cermin kejap.




Dia panggil aku abang??!
Atok tak rasuah apa-apa k. Budak tu sendiri yang cakap. Orang kata, budak ni jujur! Ha....kalau dia dah panggil atok A.B.A.N.G dan bukannya P.A.K.C.I.K tu, itu satu pujian tak terhingga bagi atok. Kau jangan jeles!


Larikkkkkkkk dalam guni!!!!!!!!



Amacam? Macam pro photographer x? Walhal......


Yang kiri belakang tu panggil aku A.B.A.N.G bukannya U.N.C.L.E!


24 ulasan:

blog-tips-kurus berkata...

ape motifnya tepek U tiyub tu ABANG? nak femes mcm cikgu Syida ke? Justin Bieber pon start dgn tu jugek..

sahromnasrudin berkata...

perrghhh..u tube tue tak berkaler...kelas gitu

| gad1s s0ypans | berkata...

hikhik,
at0k bila nk jumpa ngn gad1s....???

nak gak tg0k camna yg bley kanak2 tue pggil ABANG.......

c(:

TheChekJah berkata...

wah2... mesti rasa mcm dunia ni atok yg punya... hahaha.... mesti ni membuatkan atok nak cuci lantai bangsal tu hari2... hahaha

KUREKURE COMEL berkata...

eleh..nak berlagak dgn mina la tu..hihihi....


anak buah mina pgil akak..relaks je..hahaha...


tok..siyes pic tu cun gile....
bg besau ckit tok...

cantik la...

Pirate berkata...

ATOKK!!!!!!

Novelgurl berkata...

hahah..budak tu rabun tu..jgn pasan tok..hak2

LadyBird berkata...

hihihi.. atok perasan muda... :P
xpe2 atok.. hati biar muda.. pasti tampak muda sokmo kan :P

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : mana ada atok letakkan video muka atok. so, x leh jadi cikgu shida ^_^

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Kelas ke?? huhu

Suhami Ahmad berkata...

| gad1s s0ypans | : Nanti kalau GS jumpo atok, takut pengsan

Suhami Ahmad berkata...

TheChekJah : Wajib! tiap2 minggu cuci. Sebab atas pujian itu. huhu

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : ye ke? Macihhh! atok baru jinak-jinak dalam arena photog. Ok2 atok besarkan k!

Suhami Ahmad berkata...

Pirate : Iyooo!!!!

:P

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Tak rabun lah. Siap pakai kontek lens kaler pelangi laie

Suhami Ahmad berkata...

LadyBird : Atok stuju deh...hihi

faiz berkata...

hehe..ni nak kate atok ni awet nuda la ni..

Mohamadazhan hjDesa berkata...

atok vs shida.hehe.vote atok.!

Far8 budak baik berkata...

x pro pun amik pic tu..
HAHAHA..x pyh la lari dlm guni sgt hehehe

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Bukan atok kata. Budak tu kata. Hihi

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan hjDesa : Ish, tak maulah. Shida tu otai youtube. huhu

Suhami Ahmad berkata...

Far8 budak baik : Ala...Far8 ni suka nyakat atok...

Cik Rimau berkata...

haha.. mule la nak perasan tu.. budak tu salah panggil x tok.. hak3

Suhami Ahmad berkata...

Cik Rimau : Tak salah. Betul. Atok dengar ngan mata atok sendiri. Erk!

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih