Selasa, 1 Mac 2011

Staf Baru

Itu dia. Semalam atok cuti sebab sakit perut tahap kronik. Hari ini barulah datang kojo. Lebih kurang pukul 9.00 pagi tadi cc datang dengan seorang staf baru. Itulah Intan Suhana yang menggantikan Hafis. Tuo setahun dari atok. Dio dari Jab. Agama Islam NS. Ha, jangan main-main. Nanti kena cekup.


Selepas diperkenalkan oleh cc, Intan ni pun terus duduk dopan mejo atok. Dio jadi tugu negara kejap menanti tugasan dari atok. Atok dah buntu nak kasi kojo apo nih. Cuti baru 3 hari dah blur. Atok apo laie, bukak komputer aku godek2 dokumen yang dolu-dolu then aku print. Atok kasi Intan ni review. Apo job discription si Hafis. Apo bondo yang nak kono hantar monthly. Bilo due date. Apo bondo lampiran. Semuo ado den list dalam tu. 

So, bermulalah sesi memperkenalkan si Intan ni di mata donia di kalangan opismate yang lain. Bermula dari Admin bawak ke unit Tutttt (tak leh sebut nanti pecah lobang aku keje mana). Akhirnya sesi beramas tamas pun tamat. 

Dari segi watak dan perwatakan, atok tengok si Intan ni bagus gak orang eh. Macam-macam dio tanyo atok. Nasib baik aku tak ternganga. Meja dan almari tompek dio pun dah kemas tersusun. Baguih no, orang Kedah mai. InsyaAllah, dengan kedatangan si Intan ni dapatlah sikit mengurangkan beban kerja unit kami seharian. Lepas ni, atok nak buat rombakan dan discusion dengan dio sikit. Kami mahu jadikan unit kami paling tembelang cemerlang tahun nih! Chaiyok2x!!

Gambatheee!! dush dush!

p/s : Atok baru tahu kat AG Selangor ado kekosongan kat unit naziran. Tapi jauh tu. Haishhh.....nanti aku pikir balik

11 ulasan:

KUREKURE COMEL berkata...

wahhh...blh atok ngorat ek...hehehe....


napa atok nak keje jauh ek...kompius ni..hehehhe

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Haishhh!, sapo nak kek atok ni mina oiiii...tersodak si intan suhana tu kok terbaco.


Ha, atok nak merantau. Kembalikan zaman merantau dulu kala. Rindu bangat nak jadi orang asing.

Cik Rimau berkata...

Pssstt.. Atok, bujang ag tak Intan tu? Kalau bujang, atok masuk daun la.. Haha.. SSM pun dah ade org baru.. Tadi baru kuatkuasa.. So far ok lg..


ps: atok duduk diam2 kat nogori tu udah.. hehe

faiz berkata...

atok kojo apo ni...ade kosong lg x...den nk kojo gak...lamo sgt den tanam anggur ni...heheh

zaty luvlianncezzz berkata...

atok...cucu dtg nie..hi3..

lama x dtg cni kui3

Suhami Ahmad berkata...

Cik Rimau : Alah, atok bukan tak suko duk negori, suko. Tapi atok nak idup penuh pancaroba sikit.kihkihkih

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Atok kojo biaso jo faiz. Kojo dalam kerajaan. Kalo nak apply kono daptar kek www.spa.gov.my

Suhami Ahmad berkata...

zaty luvlianncezzz : Mokasih singgah jongok atok..hihi

Cik Rimau berkata...

Huhu.. Tp kan tok..duduk kl or putrajaya kan tinggi kos sra hidup.. kang sengkek pulak ujung bulan.. hehe..

Suhami Ahmad berkata...

Cik Rimau : Tapi atok sukakan adventure mcm tu la. Sampai bila atok tak berdikari. Atok bosanlah cik rimau dgn life atok sekarang

Cik Rimau berkata...

Atok.. kat mane2 pon ade adventure.. xcian kat parent? lau atok jauh sape nak jage?? hehe.. xbaik tau bosan dgn life sndr.. rimau ag bosan.. hurmm.. tp kalau atok suke adventure, atok cubela yer.. hehe

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih