Selasa, 29 Mac 2011

Genting Highlands lawan Tanjung Karang

Ha....amek kau. Ujung bulan 4 nanti atok dan kawan2 ado trip ke Genting dan Tanjung Karang. Alah, kawan2 atok maso belajar kat Politeknik Port Dickson dulu. Menariknya, kami dari jabatan berlainan. Atok dari Jabatan Perdagangan. Azizi dari Jabatan Kejuruteraan Awam. Redzuan dari Jabatan Kejuruteraan Mekanikal. Arif dari Jabatan Kejuruteraan Elektrik. Hamek kau.....Entah macam mana aku boleh sekepala ngan diorang pun aku tak tahu. Ni ompek2 ni dudo terlajak. Sapo berkonan isi form copek. Bulih dunlod online.


Ha, berbalik kepada topik perbualan kito sebentar tadi, hujung bulan ompek ni kawan atok yang si Redzuan tu abang dio nak kawen. Redzuan ni budak Tanjung Karang. Ala, tompek lokasi lakonann drama Nur Kaseh tu. Meletop nyah. Atok memang suko sawah-sawah bagai ni. Mesti atok gayat time tu kan. Tak sesabar dah ni.

Sebelum nak ke Tanjung Karang tu, kami plan nak ke Genting dulu. Dalam ompek-ompek orang tu, sorang pun tak ponah jojak kaki ke Genting laie. Jakun tak jakun. So, kebetulan sepupu atok kojo kat Genting leh dapat tiket after discount 50%. (time tu lah nak ngaku sepupu ye tak). Ha, so bincang-punyo bincang, kami plan start bercoti 28hb 4 2011- 2hb 5 2011. Tu dia. Mengalahkan pengantin bercoti. Aku rasa abang si Redzuan tu hamek cuti sabtu ahad je kot. Haku je beriya coti sampai 5 hari.

Khamis malam tu bertolak ke Genting. Then bermalam kat sana. Pagi jumaat tu atok bersuka-ria ibarat kanak-kanak ribena sampai tengah hari. Then semayang jap. Pastu terus bertolak ke lokasi penggambaran Nur Kaseh. Adoiiii, syoknya berblogging. Psttt.....itu baru plan. Tapi plan mak plan. Mesti jadik! Aku dah siap2 apply coti ni. Kalau tak jadik, aku sunat sekor2......


Tak sesabau nak terjun dalam sungai tu....eeee...besh2....
p/s : nanti atok bagi korang sourvenier sorang satu ek. aku kutip cengkerang siput babi kat sawah tu, bleyy?

22 ulasan:

KUREKURE COMEL berkata...

tok......tanjung karang tmpat mina selalu survey.....kat situ la jumpe pontianak tu...heeeeeee......

Tanpa Nama berkata...

Nak itutttttttttt tokkkk... ~sha_elyza~

faiz berkata...

genting mmg best atok..dapeik menguji keberanian diri..

Cheq Tun berkata...

eh itu bukan parit ke? kalau terjun pun xde apa.hahaha

lokasi nurkasih tu sebenarnya kat sungai nibong sebelah je kampung aku...kalau pandai cari memang jumpalah.

tanjung karang apa yg bestnya? maybe memancing la best.

jangan lupa singgah makan kat pantai bm.

wanacesh berkata...

amboi,,berjaya nye sumer geng atok kat poli,,,hihi,,apa kelas siput babi atuk ni,,belikan cucu topi pantai yang ada reben2 tu baru best! ^_^

republik n9 berkata...

dari kutip siput babi lagi elok sipot sedut, bleh buek gulai...

blog-tips-kurus berkata...

tok! nak 'kwn' dgn kazen mu itu. nak discount gak. kalu FOC lg cun!!
mekacih yo! :-)

*time tu byk tnh runtuh.. hihi!

Mohamadazhan hjDesa berkata...

nak cendramata juga atok.hehe

LadyBird berkata...

atok..ooo atok.. ke mano ajo shoutbox atok.. cucu nak tglkan komen xleh.. sob3x.. ni ha cucu tinggalkan komen kat sini ajo lah yo atok gigi xdo..

":(.. meh kite same2 cari atok.. tp melalui pemerhatian lady yg hanya kenal atok melalui dunia penulisan ni ha.. atok pandai menulis dan mempunyai lenggok bahasa yang kelakar.. :).. boleh menghiburkan sesape yg bermasalah.. :D.. org leh release tension :)"

chii berkata...

best nya jln2...da lama tul x jln2 cari pasal..

atok..nak kasi cengkerang siput pun ok gak..tp make sure siap2 buh nama cucu atok yg reramai ni eh :p

Novelgurl berkata...

Salam.hak2 dude rupenya.selmt bercuti t tok.

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Hepp Mina ni. Babab kang

Suhami Ahmad berkata...

Tanpa Nama berkata : Moh ler Sha....plan cuti ramai2...hehe

Suhami Ahmad berkata...

faiz : nak2 kalo naik rooler coster tu kan. Kompem belambak muntah

Suhami Ahmad berkata...

Cheq Tun : Pantai BM to kek mano?

Suhami Ahmad berkata...

wanacesh : Alhamdulillah. Ala, atok bukan p pantai nak boli topi ado riben. Hihi

Suhami Ahmad berkata...

republik n9 : masak gulai lomak cili api kan. Ekau ni republik n9, terliuar air luir den dah

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Aiyoyooo...mau amik kesempatan la tu. Cam atok. Hihi

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan hjDesa : nanti atok poskan cengkerang siput babi ek...bagi alamat cepat!

Suhami Ahmad berkata...

LadyBird : Ala, LD. Atok tak sompek nak reply blogwalking, tu yg atok disable buek sementara waktu. Aloloooo, terharu atok. Macih LD

Suhami Ahmad berkata...

chii : Nanti atok bubuh ek. pakai pen marker bley?

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Ha, borang leh dunlod. Macih Novelgurl ^_^

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih