Khamis, 24 Mac 2011

Bandar Sri Sendayan Show Village

Semalam lopeh balik kojo atok terus merempit ke Seremban 2. Macam biasolah, atok kurang arif sikit nak ke Bandar Sri Sendayan. Tujuan atok ke sanun nak poie Show Village rumah. Koba 7 minit yo dari Jusco Seremban 2, tapi dah dokek limo belas minit tak jumpo2 gak batang idung Show Village tu. Cari punyo cari, akhirnya sampai ke final destinasi.


Ado duo jenis umah contoh kek situ. Satu double storey, satu lagik single storey. Atok tak padang langsung double storey tu. Jeling pun tak. Keje kuli cam atok ni takkan dapek miliki rumah bosar camtu. Atok terus masuk ke rumah contoh single storey terrace ni tadi. Humanggai....macam istano! Atok cukup berkonan dengan design umah tu. Memang atok tabik spring pado arkitek tu. Toinnnn!! Atok dah jatuh cinta.....atok terus terbayangkan saat atok stay kat situ kelak...Omaigot....

Atok terbayangkan atok berlari-lari pecut untuk mendapatkan umah tu. Beghobut-ghobut dengan pesaing lain punyo pasal. Tak kira, nak gak umah tu! Atok terus berlari secara slow motion.....



Atok gunokan taktik kotor. Atok tungkai kaki sesapo2 yang dokek ngan atok...eiyaahh!!



TAPI! Atok tetiber tersedar dari khayalan. Atok kono betulkan niat atok balik. Tak leh! Tak leh jadik! Umah ni mahal. Bulan2 mau 800-900 selama 30 tahun. Atok tak mau. Atok mau cari umah simple sesimple simple pimple. Mungkin setahun dua atok akan stay kat situ sebagai duda terlajak. Tapi untuk jangkamasa panjang, atok nak sewakan umah tu. Kat situ dekat ngan Politeknik Nilai, Institut Aminudin Baki, Tunku Kurshiah College dan Kolej Antarabangsa Jururawat. Ye!, rumah yg nak di boli tu tak sepatutnya mahal.

Waaaa......atok meninggalkan umah idaman itu dengan berat ati. Omakkkk! nak umah tu! nak gak! nak!....Wa....Sob....sob.....Akhirnya bayang umah tu pun sayup-sayup kelihatan dan hilang dari pandangan atok. Atok kono survey umah lain pasni! Area situ gak.....

p/s : Aritu atok p kursus kat Sabak Bernam. Ya ampun, kat situ cantik bangat. Ado sawah padi. Impian atok tu yo. Atok nak sangat. Nak sangat pacakkan sebijik umah kat situ satu ari nanti. Menghabiskan sisa-sia hidup.....

14 ulasan:

faiz berkata...

atok poie rebut peluang tu atok..strategik tmpt tu atok..tula pikir bulanan plak tinggi sikit..cuba cari side income la atok mcm abg saya ada bukak stall burger melalui franchise ni...kite xpyh jaga stall tu...kita just bagi modal...setiap bulan kita akan dpt 500...setakat ni abg saya dpt 500 tu...bos franchise ni kawan abg saya...bdk masjid bos ni..tapi tak boleh kita warranty bley bertahan berpuluh tahun income tu...tau2 je la burger..

zazaw berkata...

dan Sendayan itulah tempat zazaw bermain main
hehhehehe !
lawa lah rumah tu atok

teacher bonda berkata...

tempek r skit gmbr umah tu tok..teringin bonar TB nk nengok..:)

Cik Rimau berkata...

cewah atok.. jeling pon x ye kat double storey.. yolah tu.. ntah2 duk pandang tak berkelip.. hehe.. (gurau je tok.. jgn marah.. hehe)

KUREKURE COMEL berkata...

tok...beli la....sbb mina pun dh beli rumah...hehehe..



bayar bulan 950....tp mina share la...


sbb rumah makin naik harga lg ni...
kalau lmbt...fuuuhhh.....

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Itulah. Umah makin lamo makin mahal....x leh tunggu da

Suhami Ahmad berkata...

zazaw : umah memang lawa, begitu juga dengan wangnya zazaw oii

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda : TB type webaite ni www.1sendayan.com

Suhami Ahmad berkata...

Cik Rimau : Atok mano mampu boli double eh cik rimau, Lain la klu joint loan

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Uii aiii...io godang eh umah Mina tu...huhu...iyo makin mahal Mina

sawit berkata...

Salam bro, Kolej antarabangsa jururawat di sendayan tu dah siap ke? Bandar baru sendayan dengan taman bukit sendayan jauh tak? Taman tu sebelah taman sendayan indah. Cakap pasal Sabak Bernam, saya asal sana. So tq la sebab puji kampung saya. hehe

Suhami Ahmad berkata...

sawit : Tak silap atok kolej jururawat tu dalam pembinaan...yang politeknik nilai tu dah dekat nak siap...antara bandar baru sendayan dengan bkt sendayan tu atok tak pasti. Huhu...betul, atok dah jatuh cinta dengan sabak bernam. Untung la lahir kat situ....hihi

preety_ugly berkata...

salam.. nk tanya.. bandar sri sendayan tu ngn politeknik nilai dekat x? dlm bape minit ek agak2 nye?

jeremy berkata...

salam pakcik....nak tanya ni, brape jarak antara bandar sri sendayan tu dgn politeknik nilai kampus baru??
rumah contoh yg pakcik tgk tu ape name projek die??