Khamis, 17 Februari 2011

Tayar pancit

Itu dia. Hari ini hari khamis. Hari memakai baju batik sedunia semalaysia. Bangun dengan senyum simpul sampai ke telinga kerana hari ini merupakan hari kedua terakhir minggu ini. YABEDABEDUUUU!!.....ehem. Test 1 2 3. Ok, sambung balik. Setelah rambut disisir rapi, baju yang diseterika di sarung manja, spray minyak wangi AXE seluruh tubuh, memakai gincu bibir, mencicip air susu Anlene 18-50 tahun, memasukkan epal dan biskut ke dalam beg, menyarung kasut then barulah memutar kunci motor untuk pergi ke kerja.

Yeah! come on Adam hitam! Mari kita ke kerja!! Gemuruh jiwa...semangat membara...dari puncak ingin ke angkasa...shrettttttttttttt!!!!.....alamak. Tayar Adam hitam atok terkehel di hadapan side. Sempat jugak atok melakukan aksi dangdut di tengah-tengah jalan tadi. Demn! Adam hitam buat hal lagik. Tayar depan pancit. Adoiii Adam...time waktu puncak nilah ko buat hal. Malu aku Dam! Fail!

Tayar pancit
Nak tak nak, dengan berbaju batiknya atok pun terpaksa menunggang Adam hitam dengan gaya menunggang seekor unta. Tergelek-gelek, terkehel-kehel. Kelajuan terpaksa dikurangkan kepada 20km/j. Adoiii...Atok terus mengeluarkan telefon bimbit dan menghantar sms kepada opismate n big boss.

"Maaf, saya lambat sikit hari ni. Motor pancit"

Tanpa berlengah lagi terus pergi ke kedai motor. Seperti dijangkokan, kodai masih tutup sebab apek tu baru  baru nak termenung di hujung katil dalam keadaan mamai. So, atok kenalah tunggu kat rumah dulu. Pukul 9 pergi lagi. Pun tutup. Mostly semuo kodai masih tutup termasuk kodai melayu. Pukul 10 pergi lagi. Nasib baik bukak sudah.

Abang macha tolong tengok-tengokkan. Atok tanyo sepatah, dio jawab setengah patah. Bagus2. Bekerja harus tekun. Tayar bukan pancit tapi angin kurang bah. Atok dah perasan 2 3 hari lepas angin kurang. Kalau pakai tayar tubeless angin tak boleh kurang. Nanti dia akan terus 'pancit' sebab tiup takdo. Itulah, dulu subjek dandanan dan solekan kemahiran hidup ponteng kelas, kan benda-benda basic macam tu pun tak tahu. Haishh....donia2.

19 ulasan:

KUREKURE COMEL berkata...

hahaha...gelak dulu...jap2...ok..

cian atok...mesti ensem time tgh tolak moto tu..

lain kali bwk pam ye...hehehe

Salfiza berkata...

aha,kantoi atok pakai gincu pegi kje!haha

MY SouL My HeArt berkata...

haha...mesti kacak tak sangga bila atok sorong mutu tu..

TheChekJah berkata...

tu dia... org kacak bawak moto tak cukup angin.. mesti terserlah kemachoannya... hehe.. jgn marah ye tok.. jah guro je... tayar tu nakkan belaian tu.. tu yg dia saja buang angin tu... hik3..

nelly berkata...

haha ...dengan berbaju batik ..
;D

kelakar2 ..

Cik Rimau berkata...

org kerajaan ke tok nie.. huhu.. sian2.. ilang macho.. hik3

Pirate berkata...

aduhai atok...

KinosKoko berkata...

isk..atok ni..org suh jgn ponteng, dia ponteng gak...kan da jadik mcm ni..(geleng2 kepala)

blog-tips-kurus berkata...

tayar tampal yek?aaa..dah pdn muko!
dah 23 hari tau x cukup angin, buat dono jek. org laki mmg camtu..

*tok, pakailah jaket Awie tu. mesti org cop kije gomen @ Mat Belia-berbatik ayu pada hari Khamis! ayu ke??!!

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Ala...mano atok nak sangkut an pam tu

Suhami Ahmad berkata...

Salfiza : Shhhhhh!!!!...hihi

Suhami Ahmad berkata...

MY SouL My HeArt : Xmau! atok tak mau mengimbas saat itu. Bahaha

Suhami Ahmad berkata...

TheChekJah : Ooo, kena belai ek....baru atok tahu....larikkk

Suhami Ahmad berkata...

nelly : Malu sangat atok time tu
>_<

Suhami Ahmad berkata...

CikRimau : Haah, atok kijo gomen

Suhami Ahmad berkata...

Pirate : Huhu..Nasib badan

Suhami Ahmad berkata...

KinosKoko : Kalo atok tahu jadik camni, kompem atok tak ponteng

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Ayulah. Choii!

faiz berkata...

tula kehidupan orang jadi rider kang atok...tapi tubeless selalunye jarang pancit...

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih