Khamis, 13 Januari 2011

U.F.O

Ini dalam minggu ni punyo ceritalah. Atok dah lambek nak poie kojo pagi tu. So, atok merempitlah Adam Hitam dengan kadar purata 120km/jam. Cilok sana, cilok sini. Masuk kali ni dalam bulan ni dah duo kali punch card atok merah kalu lambek laie. Tu yang atok hilang kojap sifat keatokan itu.


Rempit punya rempit, atok berhentilah kat lampu trafik. Ingat yo cucu-cucu den sekalian. Jangan sesekali melanggar lampu merah. Kalau line clear xpo, bulih langgar. Bahayo untuk keselamatan. So, atok pun berhentilah. Kat lorong sebelah atok tu pulak menekan-nekan enjin keretonya macam nak berlumbo ngan Adam Hitam atok tu. Wah wah wah...mentang-mentang aku bawak motor cabuk tu, kau nak main-main bakar pulak yo. Ni yang ati atok panas ni. Naseb baik evo 7 atok tu peram santek-santek kat umah (T_T)


Masa tongah menunggu tu, atok terpandanglah langit kojap. Cantik cuaco pagi tu. Langit cerah je.  Matahari suam-suam suku laie memancar. Then tak pepasal mato atok terpaku pado satu objek. Atok tak tahu apo bondo tu. Nak koba kapal terbang bukan. Sobab objek tu betul-betul statik yo kat kedudukan eh. Warna silver bentuk bulat. Pastu tak sampai 5 saat macam tu, objek tu terus undur kebelakang then hilang di sebalik awan. Apo bondo gak eh tu eh? Perkara yang sama atok ponah nampak masa perhimpunan sekolah rendah dulu-dulu. ** tahun yang lampau. Bentuk yang ni lain sikit. Macam silinder. Pastu hilang kat awan. Adakah itu belon udaro? Atau pesawat pengintip? Atau satelit? Tapi kalau satelit, takkanlah main ba chak ba chakk kan. Kojap ado pehtu hilang.


Tu yang atok musykil tu. Hati naluri atok kuek mengatokan U.F.O (Undentify Flying Object). Yolah, bondo tu kito tak kenal pastikan. So, boto la tu U.F.O. Tapi kenapo bilo atok tanyo kawan-kawan atok, diorang tak ponah hayat tengok U.F.O tapi sampai kat atok, masuk ni dah duo kali tertengok. Adakah kerana atok insan terpilih? (T_T')
Atau......adakah atok pun alien? Sampai sekarang bondo tu masih kekal misteri pada atok....

17 ulasan:

diana amin berkata...

yeah sbb atok pon alien! stuju

Encik MamaT berkata...

jiran sebelah tgh gadoh tu atok oii... bini dia balik pinggan stailess steel.. haha...

daylachan berkata...

ado oghang men bungo api kot tok...tralala~

ANATI SOKI berkata...

alien btol ke tak?? waaaah.. tingin nk tgk alien jugak... T___T

ANATI SOKI berkata...

kita fllow atok ekh

Pena Marhaen berkata...

TU KETOBANG LAA TOK!

n4dh!3r4 berkata...

tanda2 tak lama dah tu atok.. hoho :P

bay berkata...

komentar pertama buat atok"mantab",salam atok,,,

Hans berkata...

UFo??
salah pandang tu.
tu piring astro laa tok .
haha

Suhami Ahmad berkata...

diana amin : Ooo, nakai ek..babab kang...

Suhami Ahmad berkata...

Encik MamaT : Aiyooo...sampai ke langit dia terbang yo x

Suhami Ahmad berkata...

daylachan : siang2 buto? musti orang tu putus wayar

Suhami Ahmad berkata...

ANATI SOKI : Atok tak tahulah ANATI SOKI. Tapi an, klu boto lah tu UFO untung la atok...

Suhami Ahmad berkata...

Pena Marhaen : Haish! bukan katobang....ni statik yo deh

Suhami Ahmad berkata...

n4dh!3r4 : Aiyooo...pengsan

Suhami Ahmad berkata...

bay : mokasih banyak2....waalaikumusalam
^_^

Suhami Ahmad berkata...

Hans : haih, sapo punyo la piring astro terobang tu an. Ini musto kes tak bayar bil

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih