Isnin, 31 Januari 2011

Hujan

Haish, betul ke tahun arnab ni musim dingin a.k.a hujan ? Ke kebetulan sajok. Sojak hujan turun non-stop since sabtu potang lopeh, atok hanya berhibernasi di rumah sajok. Sekarang ni atok telah memontengkan diri ke tempat kerja. Semalam mesej big boss.

"Puan, saya ingat nak amek EL lah. Kampung sayo salji ujan. Jalan banjir"
Pueh atok nunggu keputusan balasan dari Big Boss atok tu. Dua jam lepas tu baru dia reply"
"Ok"

Tengah hari tadi hujan dah berhenti. Atok ingat nak bergerak balik Somban. Belum pun atok ingin memulakan langkah, bedebushhh...hujan balik. Waaa...macam mano ni. Dokumen untuk audit JPM tak siap laie. Kalau atok ponteng laie esok, habislah. Kelam-kabutlah bilo diorang datang nanti. Fail betullah. Adakah 1Malaysia hujan? 1Malaysia 1hujan? Mencik!!



Dah, aku nak sambung hibernasi kejap.............

22 ulasan:

nelly berkata...

hujan best .syok tido .

paish berkata...

hal esok tu, esok yolah pikir an. arini sila teruskan berhibernate yo (jeles la, rs nk join!)

Ohno!!! berkata...

haha...sume pakat tido time ujan....
pastu malam xleh tido, sume pakat online.... 1 malaysia kot ujan

AngahSayang2314 berkata...

bukan takat kat nogoii jo kat kajang pun sama yo

sw33tdarling berkata...

semalam sehari suntuk hujan.. kesian tetamu2 yang datang ke majlis arijadi anak saya kena meredah hujan

Fatimah -Riiko- berkata...

sidai baju tak kering2 lg..T_T

KUREKURE COMEL berkata...

tok...tu arnab ke tikus....lotak r mak limah ngan wak ketari mina...hahahaha

Suhami Ahmad berkata...

nelly : Tapi kalo 36 ujan, x besh :(

Suhami Ahmad berkata...

paish : Boto2...atok maleh nak pikir sok punyo hal...hihi...macih ek

Suhami Ahmad berkata...

Ohno!! : Atok raso 1Malaysia ujan. Tapi belah selatan teruk. Kampung atok banjir ha

Suhami Ahmad berkata...

AngahSayang2314 : Atok dah agak dah. Musti banyak tompek ujan

Suhami Ahmad berkata...

sw33tdarling : Alo ciannyo. Xpolah, asalkan sumo selamat kan

Suhami Ahmad berkata...

Fatimah-Riiko- : Itulah, kono recycle lah nampak gayo eh

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Hihi...atok raso tu tikuih tu....Kem salam kat wak ketari ngan mak limah...hihi

nelly berkata...

hahaha .36 tu jugak tido
=)

diana amin berkata...

kat ganu ary tu hujan lebat n hmpir bnjir..ngt an biler dak blik sban leh ar nmpk mtahari ckit tapi hujan disini plak.... aishhh

zulhusnie mahadi berkata...

arnab, tikus, beruang dan atok, hibernasi baek2 ye..!!
hahaaha...

Suhami Ahmad berkata...

nelly : Haish, nanti atok jadi Beauty Sleep....beuaty ke??

Suhami Ahmad berkata...

diana amin : Mostly negeri sebelah selatan ujan na...

Suhami Ahmad berkata...

zulhusnie mahadi : Hihi....zulhusnie mahadi x mau berhibernasi sekalik??

faiz berkata...

heheh...1malaysia 1hujan..

Suhami Ahmad berkata...

faiz : macam ponah dongar yo, tapi di mano ek