Jumaat, 14 Januari 2011

ATOK mempersembahkan NENEK!!

Firstly atok nak ucap selamat kepadaTuanku Mukriz Ibni Tuanku Munawir, Yang diPertuan Besar N.Sembilan kerana menyambut ulang tahun keputeraan baginda harini. Semoga Nismilan di bawah naungan tuanku akan terus maju dan makmur. Allah lanjutkan usia Tuanku. Atok masih ingat lagi maso atok terserempak Tuanku kat Mesjid Negeri dulu. Baginda hanya berkain pelekat yo. Abis semayang jumaat, baginda mesti akan sedekah kat budak2 duit. Pastu temujanji gigi hanya kat klinik gigi biaso yo. Takdo poie obesi bagai. Betapa rendah dirinya baginda. Untung kami rakyat jelata mempunyai raja seperti Tuanku.


Ok, yang keduo seperti yang dijanjikan arini atok nak review blog sahabat baik atok, mempersembahkan NENEK! Atok konal nenek ni dah lebih 2 tahun dah kat Putrajaya masa minggu lapor diri dulu. Satu batch ngan atok. Tapi maso tu jujur eh, atok tak perasan pun kewujudan nenek. Al-maklumlah budak autisme macam atok ni tak reti nak beramas tamas di permulaan perkenalan. Hanya bila keserasian itu ditemui, barulah atok start naik sheikh. Hilang terus sifat autisme.


Atok hanya mengenali dengan rapat nenek ni maso kursus induksi selama sebulan kat ***. Maso tulah atok kenal hati-budi batch2 atok yang lain. Kami semua 1 batch dah macam adik-beradik saudara sepepat dah. Makan sesamo. Main sesamo. Poie kelas sesamo. Tido sesamo. Keakraban itu bertambah akrab lagi bilo batch kami buat mini reunion kat Port Dickson tahun lopeh. Ha, lagilah sengal perangai masing-masing terserlah. Juga kenangan paling manis menghadiri kursus BTN kat Ulu Tiram. What the sweet memory ever.


Kali ini, sebagai menggalas tanggungjawab, dengan rendah dirinya atok ingin memperkenalkan NENEK dengan kalian. Inilah blog Nenek!!!!


Amacam? Cun tak nenek?



Sejarahnya, atok ngan nenek mula berblog pada waktu yang hampir samo. Tapi nenek berehat kojap dari arena blogging mungkin sobab dio sibuk ngan urusan perkahwinannya. Opss! Bernafsu lagi kau ye nek. Ha, dari segi pengamatan atok, blog penulisan nenek ni bercorak ilmiah dan isu semasa tetapi dikupas dalam bentuk santai. Banyak tips, pengalaman dan amalan dari nenek dipersembahkan. Selawak-lawak nenek pun, tapi dio sebona eh mengajak kito berfikir sejonak. Bravo kepado nenek. Marilah kito beramai-ramai jadi cucu nenek jugak. Nak singgah umah nenek klik [SINI]
^_^



18 ulasan:

CahayaCintaIlahi berkata...

hehe nenek pun ade blOg
serasi bersama la
atOk n nenek ni hehe ;)

zazaw berkata...

nenek nenek pun ade belog
cayaaaaaaa

aZIEra itu aKu.... berkata...

yehaaaaa...atok dh ade teman iaitu nenek....hi3...cayah la nenek pn dah ada blog...:)

Suhami Ahmad berkata...

CahayaCintallahi : Hihi....lopeh ni sapo lak yo...Uwan gak eh

Suhami Ahmad berkata...

zazaw : Hihi

Suhami Ahmad berkata...

aZIEra itu aKu.... : Ha, serasi besamo...bahaha...
^_^

ANATI SOKI berkata...

alolololo.... nenek!!! heheheh

||aLeaSaRa|| berkata...

tadi kite tgk kat tv3.suka tgk kelaurga diraja n9.uncle kite selalu gi seri menanti main golf ngan kerabat di sana.uncle kata mmg keluarga Tuanku semua baik2.

sherry berkata...

hi NEk Rock.Luv U lah.

Irwan berkata...

den tak sotuju dongan pendapat kau tontang Yamtuan. Baik Mukhriz. Baik yang arwah dulu tu.

Dan bukan Yamtuan yo do. Sumo eh samo yo.

Kok yo dio bohati porot, dio poei duduk dopan pintu BaitulMal kek MAINS tu. Baru boto.

Sotakat ko TTK pun nak bokonvoi, nak ko KL pun main lontung traffic light, bloh poei mampuih.

Malam ni ado karaoke kek sri monanti. Cubo toko duit sapo yang bayr PA system dan majelis membazir tu sumo?

http://payabesarpedas.blogspot.com/2011/01/selamat-hari-lahir-tuanku.html

hmmm..tompi ekau tak podulik sumo bondo ni sobab ekau tido ateh tilam ompok. Ekau tongah konyang. Tu sobab kau tak ambik podulik.

Irwan berkata...

kang kau marah den tak bagitau kau...nah:

http://aderberani.blogspot.com/2011/01/komen-kepada-atok-mempersembahkan-nenek.html

Suhami Ahmad berkata...

ANATI SOKI : ^_^

Suhami Ahmad berkata...

||aLeaSaRa|| : Itulah, keluarga Tuanku Mukriz ni rendah diri

Suhami Ahmad berkata...

sherry : Nenek kem salam

Suhami Ahmad berkata...

Irwan : Ekau ni manjang tak stuju yo ngan atok an. Atok sunat an laju-laju kang....Hihi, apo2 pun mokasih singgah n drop komen yo
^_^

faiz berkata...

bley terjah plak nenek ni..

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Ha, alang2 tu ngorat sekali faiz

Ayie berkata...

Nenek moden.. HAHAHA

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih