Jumaat, 14 Januari 2011

Mood zero!!!

Atok memang dah tak ado mood nak kojo arini. Makin hari atok raso makin down. Atok benar-benar tertekan. Dalam sebulan tu WAJIB punch card atok warna merah sebab lambat 1 @ 2 @ 3 MINIT punch card. Ini semua pasal punch card biol tu. Dah banyak kali atok mengadu kat pihak pentadbiran pasal jam punch card tu makin hari makin cepat. Pastu dio koba kat atok, 'kau cepatkanlah jam kau kasi sama dengan jam punch card'.

Masalahnya jam kat henset made in China atok ni dah siap setting jam antarabangsa. Dia akan auto setting. Kalau atok set kan ikut jam punch card, esoknya jam henset atok tu akan TERset balik mengikut jam antarabangsa. Nak beli jam tangan, atok duit nan ado. Nak-nak laie atok jenis malas nak beraksesori bagai ni. Den memang tak suko berjam tangan.


Atok memang dah tak ado mood nak kojo laie. Makin hari atok raso makin down. Atok benar-benar tertekan. Baru-baru ni atok kena kasi markah SKT staf di bawah seliaan atok. Tahun lopeh atok kasi markah tak lebih 90%. Itupun ado yang muncung-muncung. Kata kerja separuh mati tapi markah SKT dapat 80 lebey je. Tahun ni atok nekad. Atok nak kasi paling minimum 90%. Sobab unit atok hampir berjaya closing 100% akaun kes lama bawah 80 an. Dan mostly all cases was migrate into system. Yes za bebeh! You did it! So, atok bagi paling ciput pun 91.4%. PUN masih ado yang complain tak puas hati. Siap anta mesej lagi kat atok bagi justifikasi ketidakpuasan hatinya. Apa ke her??


Atok memang dah tak ado mood nak kojo laie. Makin hari atok raso makin down. Atok benar-benar tertekan. So, atok dah nekad. Dengan ini arini atok MALAS nak poie kojo laie. Atok nak tido sampai  atok puas. Atok dah penat. Terlampau penat sangat! Atok JANJI tidak akan datang kojo arini. Bila atok kata JANJI, atok mesti akan lunaskan. Apa nak jadik, jadiklah.....sobab...





















ARINI SELOROH NEGERI SEMBILAN COTI UMUM SEMPENA KEPUTERAAN YANG DIPERTUAN BESAR NEGERI SEMBILAN TUANKU MUKRIZ IBNI TUANKU MUNAWIR. DAULAT TUANKU.


Jangan jeles aaaaaaaa....oh donia, sodapnya tidoooooo....ZZZZzzZzzzzzzzZzz

12 ulasan:

Lara D'yuni berkata...

wah!!! atok cuti..
kejelesan mula melanda jiwa n...
takpo.. sok cucu lak cuti.. yes!!
selamat bercuti atok

CahayaCintaIlahi berkata...

alahai atOk sabo la atok oi
takmo la smpi tkde mud nak keje laie
nanti sapa nak kasik makan kan atok sedih2..bese la da keje bawah bos mang cenggini atok bukak la bisnes eh mane taw laku kew huhu chaiyok2 atok ;)

Pena Marhaen berkata...

den pun anak negori jugak!!tapi apsal den tak leh cuti hari ni..uwaaa!!nak balik kampung!

apek poyo berkata...

cisss...nyosa den kojo kek melako hari nih...
patut eh den cuti g amik pingat kek sri menanti...huhuhu

sherry berkata...

Salam Atok.

Biasalah tu...staff mana puas hati dengan boss atau supervisor bila situasi tak memihak kepada dia...

Yang kita ni , sebagai bos atau supervisor plak kenalah betul2 adil and saksama ye..(bila time isi borang penilaian prestasi)

raingers berkata...

yeyy, ingt atok sorang jeke yg cuti..cucu pun dpt cuti jgk..best lah duk negori..hoho

Suhami Ahmad berkata...

Lara D'yuni : Hihi...jangan jeles Lara D'yuni. Selamat bercoti gak ek
^_^

Suhami Ahmad berkata...

CahayaCintaIlahi : Itulah, atok memang target nak buka bisnes sendiri 1 ari nnt. Tak payah poning palo jadi bawah orang ni an

Suhami Ahmad berkata...

Pena Marhaen : Sobar Pena Marhaen, sobar..hihi..

Suhami Ahmad berkata...

apek poyo : Aiyo...pingat ko pinggan apek poyo? Tapi apo2 pun jangan jeles ngan atok ek....larikkkkkkkkkkkkkkkk

Suhami Ahmad berkata...

sherry : Itulah, kadang2 susah jadi diri kito an?

Suhami Ahmad berkata...

raingers : Hihi, ado poie si menanti tak?

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih