Sabtu, 8 Januari 2011

Alhamdulillah, rejoki atok ^_^

Tahun ni ado petando menunjukkan permulaan yang bagus untuk blog Apo2 Yolah. Sokor alhamdulillah di atas rejoki yang dibagiNyo sobab bertepek-tepek atok joint contest akhirnya ado yang melokek jugak. Tak sio-sio usaho atok masuk pertandingan ratu santek yang dianjur an oleh rakan blogger yang lain. Ha, nak skodeng contest yang atok monang baru-baru ni? Moh skodeng...Pssst...atok bukan nak banggo diri yo. Jauh laie nak menunjuk-nunjuk. Atok cumo nak kungsi ngan cucu atok kat luar sanun yo kegumbiraan hati atok yang lara sekian lamo ini. Mano tahu, bulih jadi pemangkin semangat pulak. Ha, atok berjayo monang duo jenis contest tahun ni iaitu,


1. Dari Angah Sayang
Angah Sayang ado menganjurkan pertandingan teka harga makanan. Haritu, angah ado poie makan nasi beriayani kat sepucuk kodai tu. Ke sebuah? Ok sebuah. Sebuah kodai tu, pehtu harga nasi beriayani tu tak masuk akal. Lauk duo tigo korat yo tapi hargo wallaweh, pengsan la si angah tu kojap. Ha, dio ajak atok toko harga makanan tu. Atok apo laie, bab-bab menoko ni serah kat aku. Atok suko toko-toko ni. Pehtu, selepas mengambil kira kadar limpahan nasi, isipadu lauk-pauk persegi, jejari pinggan, atok pun toko la tojoh hengget limo poloh sen. Last-last keputusannya hampir mengena. Harga asal rm7. Atok kiro monanglah tu. Hadiah eh sekuntum kerongsang bentuk patrick. Atok suko. Nanti atok nak hadiahkan kat buah ati atok, Puan Asiah Binti Saleh. Mak atok =) . Mokasih angah! Klik [SINI] untuk review result contest angah. Atok dapat kerongsang patrick ni.Tadaaa....







Santek tak?? Nak kasi omak atok ^_^






2. Dari Ct Manis
Yang keduo ni pulak atok joint tahun lopeh dan tarikh tutupnya 31.12.2010 haritu. Contest anjuran Ct Manis ni berkaitan tentang My Best Freind Forever. Kalau nak tengok entry yang atok pertaruhkan klik [SINI]. Memang BFF sengal-sengal memasing. Baru yo semalam pengumuman dibuat. Atok tak sangko pulak atok antara pemonang yang bertuah. Atok tak tahu pun. Atok ado yo lotak link cu Ct Manis ni, nak pantau entry terbaru dari dio. Tapi link tu broken dan tak automatically update. So, atok lost contact. Udah-udah atok dapat komen dari salah seorang pemonang contest tu jugak ucap tahniah. Atok terkojot monkey la kojap. Lopeh yo atok cek entry yang dikomen tu, sah atok antaro 5 pemonang bertuah. Semak [SINI] nak tengok atok monang. ^_^.  Tapi atok dah email dah biodata atok tadi. Apo2 pun mokasih banyak Ct Manis pilih atok ek. Hadiah atok tak tahu lagi. Atok nebes dah ni. Mintak-mintaklah dapek hadiah Toyota Caldina sebijik.


Bley cu Ct Manis?......larikkkkk
 Apo2 pun atok nak ucap jutaan terima kasih kat Angah ngan Ct Manis. Atok hargai sangat. Thanks million billion trilion ! Moh skodeng blog diorang.
(n_n)









6 ulasan:

Ain Atika berkata...

hahha...x terfikir tu keronsang patrik..selalu cakap tapak sulaiman...wahahah

iris berkata...

kerongsang patrick??? sengal la atok ni tau!!!

Suhami Ahmad berkata...

Ain Atika : Hihi....comel tak? comel x?

Suhami Ahmad berkata...

iris : Atok kipas-susah-mati spongebob tau

AngahSayang2314 berkata...

alhamdulilla sampai gak... sama2 tokkkkk kerana sudi kuarkan....

sorry angah demam 4 hari tumbang tak bangun2 hari ini baru lah ok sikit...... tahniahhh

Suhami Ahmad berkata...

AngahSayang2314 : Samo2 ngah. La hai. Banyak kono minum 100 plus tu ngah. Musim domam yo ni

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih