Jumaat, 21 Januari 2011

Adam Shah is missing

Atok masih ingat lagi maso kocik-kocik dulu, sesaat pun memang tak boleh renggang ngan mak atok. Kalau bangun tido yo, omak tak ado kat sebolah, mulolah start meraung. Sobab tu atok anak omak. Manjo. Tiap-tiap minggu balik kampung. Tapi atok perhatikan, anak buah atok yang nombor limo tu sebijik ikut perangai atok. Sikit-sikit melalak kalau omak eh ilang jap. 

Jadi, macam manolah gak eh perasaan atok kalau atok berada kat tompek Adam Shah sekarang. Sapo Adam Shah? Adam Shah ialah seorang budak lelaki comel yang tolah hilang pado bulan doblas tahun lopeh. Sampai sekarang tak jumpo laie. Macam mano perasaan cucu kat luar sekang, andaikato anak kito/anak saudara kito/anak buah kito/adik kito hilang??? Sodih tak? Kalaulah adik Adam Shah ni anak hartawan/kerabat/golongan berada/menteri, kompem pencariannya dilakukan habis-habisan. Tapi adik ni cumo insan biaso. Macam kito gak. Siapo lagi nak berusaha mencarinya kalau bukan kito yang membantu?

Jadi, dikesempatan ni, atok nak gunokan medium blog atok yang cabuk ni untuk mengwarwarkan pado cucu atok yang baco pagi ni. Kalau terjumpo adik comel ni, bagitahulah polis copek-copek atau contact emaknya. Mokasih pado Abgterror Page's dan blogger lain yang telah menjalankan tanggungjawab sosial ni.  Blogger kat lur sanun, kalau nak samo-samo sebarkan maklumat ni, copy paste yo entry atok ni. Samo-samolah kito berdoa agar adik ni selamat kembali kepangkuan keluarga. Amin... 

Kalau ado apo-apo info, contact orang ni kat FB 'Norazuin Munaji' jiko ado terdengar/terjumpo pasal adik malang ni. Tolong atok k....



Tiada ulasan: