Sabtu, 4 Disember 2010

Misi 2712

Huiyo, tajuk macam misi menghantar angkasawan kedua Malaysia ke bulan. Ke misi nombor 2717 (nurse). Fine siyes tak lawak tok. (T_T')

Yang ni adolah misi terbaru atok untuk tahun ni. 2717 bermaksud misi mesti dilaksanakan sebelum 27.12.2010. Cenggini, kelmarin atok ado berbincang dengan Big Boss atok kek opis. Dio nak clearkan semuo akaun usang tahun 90 an dan ke bawah. Nak diikut an, terdapat 2000++ akaun usang di bawah 90 an perlu ditutup kat opis ni. Staf unit akaun kat opis atok pulak ado 6 orang yo. Kesimpulannya, kami kono bermati-matian untuk mencapai target sebelum tarikh tesobot. Kalau tak Datuk mengamuk!

Atok dah buek planning. So, keputusannya kito kono obetime selamo 2 jam setiap ari bermulo isnin ni.  Semalam dah berbincang ngan sumo staf. Nasib baik diorang paham. Setiap hari purata 40 kes mesti kono tutup setiap ari. Kalau tak dapek selesaikan 40 kes tu, bawak baki ke hadapan. Kalau nak buat time opis hour pun bulih tapi pastikan kojo opis hour tak terganggu. Takpolah, samo2 kito usaho ok. Kalau misi ini berjayo, markah SKT korang ngan atok pasti meletup!

Waaaaa.....makonyo masa atok untuk bersama cucu2 den dalam ini akan berkuranglah jawab eh. Kalau atok tak selalu nak blogwalking tu atok mintak mahap yo. Tak sompek nak hapdet ko kan. Tapi atok janji akan sampai jugak kat blog korang walaupun lambek.


Misi mesti dilaksano an!


10 ulasan:

SHA berkata...

walah walah...boleh demam rindu ngan atok ni...sebab atok je la yang boleh buat urat kentut den berpintal bila dengar citer atuk ni....gonna miss u atok....huhuhuhuuhuhu...ahakss

Suhami Ahmad berkata...

SHA : Uih dasat berpintal urat kontut tu SHA....kono buek pembodahan plastik copek...xpo2 atok cubo sedayo upayo hapdet setiap ari yo. Tapi tang blogwalking tu mungkin lambek sikit atok serang. Apo2 pun atok akan totap serang...

SHA berkata...

serang tok jangan tak serang..hohohoho

ShaLLeyShaLina berkata...

atok....jabatan apo yo?uhuk uhuk....

haszuraidah ishak berkata...

takpo atok, selesaikan yg mana urgent dulu..den setia menunggu ni..

p/s thanks sbb vote atok..

misz FaTiN berkata...

gudluck la atok.. ^_^

Suhami Ahmad berkata...

SHA : Atok tetap serang walaupun lambek sikit

Suhami Ahmad berkata...

ShaLleyShaLina : Atok jabatan I*******i. Satu jabatan rupo eh kito ni Alina...hehe

Suhami Ahmad berkata...

haszuraidah ishak : thanks sudi baco blog tak seberapo atok ni....keep it up..huhu....wekem, gud luck yo!

Suhami Ahmad berkata...

misZ FaTiN : mokasih Fatin... (n_n)

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih