Jumaat, 23 Julai 2010

"twitt twitt sms!"


BERITA PECAH
LOKASI : MASJID NEGERI, SEREMBAN
WAKTU : 2.00 TGH

Tadi semayang Jumaat kat mesjid (nama dirahsiakan).  Lepas amik air semayang, aku p cop tempat kat saf belakang sekali. (orang berebut2 g depan,...ko?) Dengan kedinginan ekon yang menusuk kalbu, aku mula menguap.

Tiga dari kiri : WoOORGGHhhhhhhh!!! nyum nyum , ngantoknye....
Lima dari kiri : Astaga, orang cenggini pun ade

Lepas je layan menguap tu,
aku terus terlelap tanpa bagi isyarat. Lebih kurang 5 minit lepas tu aku dikejutkan dengan bunyi sms. Bunyi dia camni "twitt twitt sms!".  Ala, biasalah tu kan. Lupa nak silent la tu. Pastu aku terus sambung tido. Bila kuthbah dibacakan, sekali lagi "twit twit sms!".  Aku pandang mamat tu.  Orang lain pun pandang. Tak sampai 15 saat lepas tu "twitt twitt sms!".  Ha! meh sini aku twitt kepala ko.  Agak2la. Dalam mesjid (nama dirahsiakan) pun ko nak main msj. Masa tok imam bagi kuthbah lak tu. Sekali kena sambar petir baru ko tahu.

SEKIAN BERITA

5 ulasan:

Amyza_nia berkata...

haha..len kali silent hp tu..x pun off terus je..senang..baru leh kusyuk

Suhami berkata...

Suhami to Amyza_nia : Rasanya hp baru kot. Tak tahu nak silent mode cmne...hehe

diana amin berkata...

hahhaa ngt an hp abgmi

Tanpa Nama berkata...

sebenarnya memang hp dia. taknak ngaku la tu. bebuat cerita macam orang lain punya.

Suhami berkata...

Suhami to diana amin : Eh, bukanlah na...x bawak pun

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih