Selasa, 4 September 2012

Chiko vs Aming

Untuk pengetahuan Ecah yang tak tau lagi, sekarang ni atok ado membolo.....Bukan bolo hantu rayo k!...Atok ado membolo duo ekor anak kucing yang comel. Comel ke?. Namo eh Chiko & Aming. Chiko ni merangkap abang eh bewarno putih hitam polkadot. Manokalo adiknya si Aming berkaler oren belang-belang rimau.

Nak dipendekkan cerito, atok ado jumpo menatang ni seminggu selopeh rayo dulu maso nak balik Somban. Maso tu atok balik malam. Yolah takut jalan jem kan. Pastu ontah camano feeling dengar lagu Kak Ramlah Ram maso tengah drive tu, tibo2 atok kucing bosar ni melinteh topi jalan. Atok terkejut la kan. Pastu atok benti. Atok nampak ado duo ekor anak kucing topi jalan tu lingkungan 5 6 bulan. Duduk sonyap yo topi jalan tu. Kucing yang bosar tu dah hilang masuk somak. Atok syak itu ibu anak kucing tu. 

So, atok pun ambik lah anak yang duo ekor tu masuk dalam keto. Atok syak mesti ado orang buang sobab menatang tu terlotak di tongah-tongah jalan yang sunyi. Atok takut kono lenyek oleh kenderaan lain, makanya atok ambik keputusan bawak balik ke Somban maso tu.

Sekarang ni dah duo minggu hal tu berlaku. Chiko ngan Aming dah pun segar bugar. Dah boleh melompat bagai. Atok siap bawak balik kampung laie jumpo atok ngan uwan eh kat kampung. Eh. Then maso atok nak balik Melako ni, atok bawak juga Chiko ngan Aming ni jadi peneman hidup katanya. *walhal peneman sobab takut hantu.

So kepado pemilik Chiko & Aming, halalkan anak kucing ko ni ye. Dah ko buang kenapa. Dan kepado Ecah yang berniat nak buang kucing tu, janganlah buang di tompek yang sunyi. Macam manolah kucing tu nak cari makan. Sekso haiwan namo eh tu.

p/s : Teringat kisah majalah mastika satu masa dulu, orang ni sesat tak nampak Kaabah masa menunaikan haji. Kaji punya kaji rupanya dia suka buang kucing di tempat yang sembunyi dan tak boleh cari makan sendiri. Awas! 

7 ulasan:

hawiz berkata...

baik tol atok..

Miziey berkata...

Nasib baek chiko & aming tu jumpa atok. Tp, rasanya nama dieorang bukan chiko & aming lah tok, drogba & rooney kott. Eh eh? hahah. xD

KuNanGKuNanG berkata...

haiwan kesayangan Rasulullah ni..byk pahala syg kucing..:)

Aziela berkata...

Syukur atok nie berhati mulia. Untunglah kucing2 tu...

Azham Vsvc berkata...

sedihnya....sampai tak nampak Kaabah tu? kesian dia...hrp dia sempat bertaubat huhuhuhu

Aien Alien berkata...

sudahlah buang...buang pula kat tempat sunyi. menyeksa binatang ni..nasiblah atok jumpa.

Novelgurl berkata...

alahai..bgs atok nie.prihatn..leh jdkn conth..hehe..brni je keluar amik kucing tu..tp sian dgn ibu kucing tu..kot2 die nnti crik ank2 die kn..

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih