Khamis, 30 Ogos 2012

Oppa Gangnam Style

Assalammualaikum bebeh atok yang busuk tak mandi pagi!


Udah lamo atok tak ke udara. Sampaikan jari-jemari runcing atok ni rasa reput dah nak menaip. Puiiih. Apo kobar cucu atok sekalian alam? Atok mintak mahap sobab dah lamo tak mengutus sebarang berita untuk dikongsikan bersama. Wah macam retis lak ko kan tok.

Macam mano dongan poket korang? ado bapo sen tinggal? Gitu...Atok tinggal duit emas sajok. Duit 20sen baru tu. Cukup nak masuk jamban yo. Okeh, terus kepada topik utamo. Sekarang ni sudah menjadi ikutan diseluruh donia tentang oppa gangnam style. Ecah tau tak apo menatang tu? Kalau atok sobut an perkataan tu kat moyang  kau merangkap omak atok, dio akan sobut sebagai "Opah genggam serai". Wah gitoo, exotic sangat.

Atok dapat tahu kewujudan fenomena oppa gangnam style ni pun melalui MHI haritu. Dio ado tunjukkan bidio klip oppa gangnam style versi hari rayo. Cubo Ecah search di youtube "Suasana Gangnam Raya". Tu dia. Maso pestime atok termenonton bideo klip tu, atok ingatkan diorang diserang penyakit berjangkit akibat makan sup gear box berlebihan. Rupo eh, itu sudah menjadi trend di internet sekarang.

Bukti eh, ado gak stesen radio popular di Malaysia pun turut membuat rakaman gangnam style ni. Tu sumo Ecah boleh tonton di youtube. Dan lobih memeranjatkan Pak Najib kito pun ado mention pasal gangnam style ni di sesawang twitternya. (sesawang ye x, atok punyo twitter ntah apo la khabar eh dah bersawang gak eh)

Lagu asal dinyanyikan oleh rapper Korea Selatan, Psy dan menjadi fenomena di internet apobilo telah ditonton oleh 50 juta orang dalam maso 3 hari tak silap atok. Lagu ni popular sobab lirik dan lagunya yang sedap didengar. Dan yang paling mahal tariannya yang rare & polik. Kalau salah, betulkan atok. Oklah, itu sajok yang atok nak bebel pado hari ni. Meh layan oppa gangnam style di [SINI]





p/s : Header raya haritu atok tak buek lagi sobab tak sompek nak uruskan urusan perpindahan. Harini atok last di nisMILAN. Ahad ni atok dah berhijrah ke melakau. Nanti atok buek header lain eh.

8 ulasan:

Miss BaNu berkata...

fenomena Oppa Gangnam Style melanda msia..skrg ni haha

Hanie Dew berkata...

hai atok..psy mmg best..otai kat korea tu..tp menyampah nengok sesetengah parody kat utube..hahaha..ada gak yg best.

kad atok baru dpt hari ni..makaseh yo.selamat hari raya atok.

KuNanGKuNanG berkata...

baru tgk kat u tube malam td..suka yg versi raya tu..smua sporting..he3

LadyBird berkata...

baru je tgk kat u-tube satni..

Azham Vsvc berkata...

hahaha, x suka lagu ni tapi asyik melekat dlm kepala hahahaha!

pena rozie berkata...

Duit pun dah tak berape nak ade dah. Gaji ujung bulan ni. huk3...

dyabunga berkata...

dya xmint pun..haha

Novelgurl berkata...

Astaghfirullahh..dh2 tok jgn tgk..oho!

Oppa is Gangnam style
Gangnam style

A girl who is warm and humanle during the day
A classy girl who know how to enjoy the freedom of a cup of coffee
A girl whose heart gets hotter when night comes
A girl with that kind of twist

I’m a guy
A guy who is as warm as you during the day
A guy who one-shots his coffee before it even cools down
A guy whose heart bursts when night comes
That kind of guy

Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Now let’s go until the end

Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style

Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh

A girl who looks quiet but plays when she plays
A girl who puts her hair down when the right time comes
A girl who covers herself but is more sexy than a girl who bares it all
A sensable girl like that

I’m a guy
A guy who seems calm but plays when he plays
A guy who goes completely crazy when the right time comes
A guy who has bulging ideas rather than muscles
That kind of guy

Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Now let’s go until the end

Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style

Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh

On top of the running man is the flying man, baby baby
I’m a man who knows a thing or two
On top of the running man is the flying man, baby baby
I’m a man who knows a thing or two

You know what I’m saying
Oppa is Gangnam style

Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh

copy dri: http://www.kpoplyrics.net/psy-gangnam-style-lyrics-english-romanized.html#ixzz25vm2NqRE

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih