Sabtu, 4 Ogos 2012

Fakta Menarik

Bunyi yang dikeluarkan apabila kita mematahkan-matahkan sendi tangan, jari atau kaki adalah disebabkan oleh letupan buih di dalam sendi itu.





Planet Pluto mengambil masa 248 tahun untuk mengelilingi matahari. Setiap 20 tahun ia mengubah orbitnya bagi mengelak dari berlanggar dengan planet Neptune. (p/s : Terbaru pluto bukan lagi digelar sebagai planet, dan fakta kitaran orbitnya masih dalam kajian)




Di Albania, menggelengkan kepala bermaksud 'ya' dan mengangguk kepala bermaksud 'tidak'.





Perut akan menghasilkan satu lapisan mucus yang baru setiap 2 minggu untuk melancarkan proses penghadaman.




Jika semua salur darah dalam tubuh manusia dicantumkan ia boleh meliputi jalan raya sepanjang 96,000 km!

12 ulasan:

docche berkata...

saya suka.....


http://blogdowh.blogspot.com

Hanie Dew berkata...

kjafta 1st aku tau,suka part planet2 ni.peliknya albania yg mana bg mereka bukan pelik. =)

anamizu kaito berkata...

kalo aku p Alabnia konfem aku je yg asyik silap =P






slm ramadhan,
cik ana

anna_nana berkata...

ehh.. ada buih ea lam sendi tangan kita nie?? oowh. baru kecik taw.. hikk.. abeh tu, kalo angguk tuh tidak n kalo geleng tuh ya maknanya kalo lapar tuh kenyang n kenyang tuh lapa la kan? wahahaha :P


**oke tiap kali dtg blog atuk, mesti tataw mna nak tggal jejak. sobb..

aNiss :):) berkata...

baru taw pasal niee!!

#Di Albania, menggelengkan kepala bermaksud 'ya' dan mengangguk kepala bermaksud 'tidak'.

dill berkata...

jenuh nak control kat albania ni. hihi

dill.

Suhami Ahmad berkata...

docche : :)

Suhami Ahmad berkata...

Hanie Dew : Atok pun suka planet

Suhami Ahmad berkata...

anamizu kaito : Gitew

Suhami Ahmad berkata...

anna_nana : Atok pun baru tau....huk huk

Suhami Ahmad berkata...

aNiss :):) : Kot diamalkan di sini mahu kelaut kite kan...hehe

Suhami Ahmad berkata...

dill : :P