Khamis, 12 Julai 2012

Kereta Idaman??

Assalammualaikum dan peace yo!


Hamek. Pagi-pagi buto laie dah membebel pasal kereto idaman kan. Macam ni, 2 3 hari lopeh kawan-kawan sepejabat atok bersarapan kat tompat atok. Kiro eh mejo tu jadi medan perbualan topik harian la sambil2 sarapan pagi tu kan. Tapi awas, bukan mengumpek yo. Kami bersarap sambil buek kojo dan mengeratkan hubungan silatur rahim. Kekdahnya.

Nak dipendekkan cerito, topik perbualan pado hari itu berkisarkan keto idaman. Keluarlah bermacam-macam spesis keto idaman masing-masing. Ini kito andaikan kalau masing-masing berduit lah yo. Kalau masing-masing bergaji bosar. Tak salah mengidam. Kalo ado rezoki dapat meraso naik pun jadi la kan.

So, ado yang mengidam nak pakai toyota vios, ado nak pakai toyota celica, ado ngidam nak pakai caldina, ado ngidam nak pakai honda civic (aku lettew), ado ngidam nak pakai fair lady!! (sebutan lady bird oleh kak za!). Macam-macam keturunan kereto keluar uols. Atok tekankan sekali lagi. Ini in case kalau berduit banyak la yo.








Ini atok kato, kalau duit banyak la yo.....kalau.....


So, sampai saat giliran akak ni. Kami tanyo dio apo keto kegemarannya dolu-dolu. 

"Hakak hakak....akak minat keto camno pulak?,"soal kami kepada akak ittew.

"Akak minat keto Honda EK4!,"jawabnya tulus. Masing-masing terdiam. Ado yang garu kepalo. Honda apo tu? Tak ponah dongar pun? So atok pun terus mencapai tetikus di hadapan  then terus google image Honda EK4 tuh...pastu keluwau gambau cenggini...





















****bunyik cengkerik*****







Pastu akak tu cepat-cepat menjerit....

"Hoi! bukan Honda EX5!, Honda ER4!!! ER4!!!!!,"ditekankan sekali lagi.



"woiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!"

Terus tangan atok menggigil cari image google Honda ER4. Silap taip daaa.











Akak tu terus mengurut dada sambil menghembus nafas lega......

"Haaaa, inilah keto idaman hakak,"katanya tersenyum simpul. Atok dan kengkawan dah mengucap panjang di dalam hati.




p/s : Keto idaman Ecah apo pulak   :)

18 ulasan:

CINTA UNTUK KITA berkata...

hahaha klaka plak bca..:)

Aziela berkata...

hahahahhaha....tok, ko ni x boleh ke buek entry yg normal? Kok tak mengalir air mato sobab sodih, musti sobab togolak mcm ari nie...

eiela berkata...

haha kereta idaman honda jazz je, kecik sikit.

dyabunga berkata...

hahaa..ingtkan motor tu..

Ali Kanchan aka Pirate berkata...

kakakakkakaka dasat gak eh selera akak tuh hahaha

Ca Cik Duyung berkata...

kete idaman ca ----> sama cam atok! huhu...civic nmpk sporty cket..xdpt tu, dpt satria NEO pon ok..hik3

chii berkata...

ahahha..comel je akak tu :p

kete idaman chii..yg versi kecik...chii nak kete ford fiesta

kalau utk versi family..chii nak kete honda crv :D

Hanie Dew berkata...

nak Hummer (ditekankan,kalau duit banyok la yo).. uhukuhuk..

Orang Giler berkata...

Hulk Aloh,...

Grad kang aku nak la jugak hyundai elantra sebutir, kalo2 xdok dah hyundai yg lagi lawo...ihihiks

Suhami Ahmad berkata...

CINTA UNTUK KITA : Kan...hihi

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Hihi...atok tau bersalah....ngeee

Suhami Ahmad berkata...

eiela : Somel kete tu

Suhami Ahmad berkata...

dyabunga : Pitammm

Suhami Ahmad berkata...

Ca Cik Duyung : Xpo...x dapek pun takpo...namo pun idaman kan...hihi

Suhami Ahmad berkata...

chii : Wah. honda crv....ala-ala CEO katanya

Suhami Ahmad berkata...

Hanie Dew : Hummer? Pestime atok dengau

Suhami Ahmad berkata...

Orang Giler : Hyndai ELantra katanya...kerlass ko jaja

Suhami Ahmad berkata...

Ali Kanchan aka Pirate : Gittew...mampoo?