Khamis, 21 Jun 2012

Dia Datang

Ok, berdasarkan tajuk kito pado hari ini....kali ni sapo lak yang datang? Haa..cer teka...cer teka....Haaa kali ni macam biaso kakak audit yang datang buat kali ke bape ntah atok tak bilang. Yang pasti lobih dari sekali untuk tahun ni!

Atok tahu sudah menjadi tugas diorang untuk menyemak dokumen kewangan segala apa lagi yang tak betul atau tak mengikut prosedur yang ditetapkan dan laporkan pada kami untuk buat pembetulan. 

Tapi kalau dalam setahun kau datang lebih 3 4 kali, pedap gak aku walaupun orang berlainan. Benda yang sama jugak korang nak semak. Atok penatlah nak hangkut bawak atas turun atas turun dokumen tu. Penat tahu x......Dengan kejenya bertimbun-timbun. Manekan bawah meja, atas kepala pun berlambak fail-fail nak kena siapkan. Dengan ibu pejabat memekak-mekak nak benda tu on time. Sesak tau x. Tensen. Mati akal. Kena ugut lagi. Opss. Macam ni lah nasib orang makan gaji.

Atok tak salahkan juruaudit tu. Atok salahkan karenah birokrasi. Kalau benda dah audit, tak perlu nak audit lagi. Pasni nak kena menjawab lak maklumbalas tu dalam masa 14 hari kalendar. Terima kasih banyak.

Sekian

+_+


16 ulasan:

UniMeOw berkata...

sabor je la tok...huhu

Aien Alien berkata...

sepesen la kita tok.


orang atas desak nak on time...orang bawah sesak nak siapkan on time...

umie mia berkata...

wah tahun ni pejabat atok meriah dengan audit ye.. kat opis umi tahun ni blom lagi.. kalo tahun lepas bederet2 datang.. tp naziran hq opis umie dh maklumkan nak datang cuma tarikh blom tetapkan lagi.. audit naziran ag pun nak dtg tp blom maklumkan tarikh.. tunggu je la hihihi untuk atok, tenang2kan fikiran..jgn stress.. fikir positif je dan bayangkan orang yang takde keje lagi susah.. lg 1, orang kata cari rezeki ni jangan merungut nanti rezeki mahal.. wallahualam. (kdg2 umie pun terikut emosi merungut pasal keje sbb stress hihi)

blog-tips-kurus berkata...

ehem! ehem!

dalam kesibukan pon sempat update yek??? ehem!!!!!! (>.<)

Mr.She berkata...

moralnya, keje kt bank mmg sgtsgt penat. btol tak atok? sy ckp ni based on dgr pglmn org lain jela :p

sabau ye atokk ^^

dyabunga berkata...

lama tak singgah kt blog atok..xmau tensyen ye tok..senyum lah sikit.:D

Ali Kanchan aka Pirate berkata...

Plg best jd auditor kepada auditor mcm saya kat company lama dulu hehehe

Hanie Dew berkata...

kann..makan gaji ni rasa mcm kene pijak pijak je atas kepala.sume nak rush.juru audit tu pun makan gaji.same gak nasib ngan kite..

Suhami Ahmad berkata...

UniMeOw : Itulahh ;')

Suhami Ahmad berkata...

Aien Alien : Kan diorang tak pernah rasa kat bawah

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Huhu...tengs umi atas nasihat tu

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : I hapdet malam okey

Suhami Ahmad berkata...

Mr.She : Tapi atok bukan keje bank :'(

Suhami Ahmad berkata...

dyabunga : Ok atok senyum...

Suhami Ahmad berkata...

Ali Kanchan aka Pirate : Huntung laa

Suhami Ahmad berkata...

Hanie Dew : Dah nasib kita