Selasa, 15 Mei 2012

Ikan Bakar Bagan Lalang

Assalammualaikum dan peace yo!


Bermulo hari Isnin bawak ke Robu ni, atok berkursus di Sepang, Bagan Lalang nun....ke Bagan Lalang, Sepang?...ok Ecah pilihlah mana yang berkenan dek ati...kursus kerjaya katanya. Masalahnya berkerjaya ke??..Busan ok.

Isnin aritu (semalam), atok berkongsi kereta dengan kawan sepenjawat dari Muar dan JB. Atok pick up kat Terminal 1 naik bobot sampai ke Bagan Lalang. Mulanya masing-masing kompiden boleh sampai ke destinasi termpat kursus itu dengan senang. Ujung-ujung bukak GPS jugek. Buka GPS pun tersadung ke hujung simpang. Nasib baik tak terus masuk ke laut. Ok fine, tatabahasa atok agak ke laut malam ni. Haku penat wokey. Dari siang bawak ke malam masuk kelas balik. Penat. Ecah kena memahami keadaan atok. Gitu.

Atok dah penat ni. Tak boleh nak merapu panjang. Esok kono jadi jurucakap avon aka m.c.... Nak introduce penceramah tu. Mencik tau bila dah jadik spesis yang semakin pupus ni. Sikit-sikit kite. Tak suke. Tak suke. Tak suke.


p/s : Err...kat mano lokasi ikan bakar bagan lalang yang best ek?

4 ulasan:

umie mia berkata...

hehehe selamat berkerjaya atok ^_^ apo nak buat kite org gomen kena cukup kursus 7 hari setahun.. dah jadi spesis semakin pupus ni kena la suke suke suke hehehe sabar byk2 yo tok ^_^

Aziela berkata...

Walaweehhh...sejak atok dapek Anugerah nie, makin pemes ekk... Takperlah tok, boleh pomot diri lagi kan...barulah boss2 boleh kenal potensi diri sebenar...

Oh er, kalau nak ke pantai Bagan Lalang, kiri ada padang, kedai sebalah padang tu kuah cicah dia not bad. Atau, lepas padang tu, amik kanan, jalan terus sampai hujung, ada kedai yg agak besar, separuh pelantar di dalam air (mcm terapung la..), situ pun tip top gak...

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Huhu...yolah atok tengah tabah ni

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Huhu mekasih kak bagi poto...