Jumaat, 18 Mei 2012

Hari pertama di bandung

Kakek naik katagobang pukul 6.40 pagi. Sepanjang malam tu kakek hanya tidorin dalam 2 jam aja. Itupun tido-tido ayam. Pukul 4 pagi sebelum naik katagobang tu, kakek dan teman2 breakfast di mek donel. Burak2 dan akhirnya sampe solat subuh dan terus terbang.

Kali pertama kakek jejakkan kaki di bandung, kakek dimaklumkan oleh ketua pramugara bahawasanya suhu di sana 21°c. Jam pun awal sejam. Kalo di malaysia pukul 9, di bandung pukul 8 pagi gitu. Tapi pukul 8 paginya seakan terik kayak tengah hari di malaysia.

Selepas disahkan dan cop di kantor penerbangan tu, kami terus diperkenalkan pada pak Agus gitu. Selaku tourist guide kami di sana. Tempat yang pertama pak Agus bawak di Pasar Baru. Sebab kakek tak bawak underware lebih. Ayark!

Lepas soping baju basahan dan baju jalan tu, kami terusin pergi ke mall lain seperti Factory Outlet, Jetset, Fashion House, Grande, Family Outlet dan lain-lain.

Kakek dan teman lagi makan di Rumah Ikan pekena nasi goreng seafood, nasi goreng hong kong, air teh tawar dengan kos Rp 281,000....atau convert dalam hengget sorang dalam 14 hengget.

Ok sekarang ni kakek lagian mau karoks. Esok kakek sambung lagi ya.....

Update jam 9.15pm

posted from Bloggeroid

14 ulasan:

blog-tips-kurus berkata...

Salam.
cuti-cuti Indon rupanya org tua ni.. nyaman sungguh!!

*nak JAJAN! nak JAJAN! (>.<)

Tulus Sweet berkata...

dah tuka bahaso ko waghih? ehe~

Aziela berkata...

baik2 makan minum kek sano tok...atok tu dah tuo...poghut dah x tahan kan...? (ini adalah ayat jeles)

Nurul Syahida Sulaiman berkata...

ho.. selamat bercuti atok. jangan jgn lupe makan ubat ye.

Zakaria's daughter berkata...

nak ole ole tokkk!!

Zakaria's daughter berkata...

pehh. factory outletttt peberettttt placeee..

eee jelouss T_____________T

Mohamadazhan.com berkata...

salam

terbaik atok...hehe.selamat bercuti dan mengambil pengalaman negara orang =)

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Hep! orang tuo tak leh makan jajan...

Suhami Ahmad berkata...

Tulus Sweet : Ikut tema. Erk

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Wekkk...akak jeles...akak jelesss...eh

Suhami Ahmad berkata...

Nurul Syahida Sulaiman : Ubat batuk voley?

Suhami Ahmad berkata...

Zakaria's daughter : Nak ole2 hapo?

Suhami Ahmad berkata...

Zakaria's daughter: Musti kaki soping ni kan

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan.com : Salam, alhamdulillah rezeki atok azhan....insyaAllah atok amik pengalaman mana yang baik