Khamis, 5 Januari 2012

Lembaran sulung 2012

Assalammualaikum dan peace yo!


Omaigot omaigot omaigotttt......kangen bangat sama kamu sih. Hampir 1/4 sepurnama atok tak ke udaro. Tiap-tiap malam atok mimpi menaip entry baru. Tapi apo kan dayo, atok kono stop seminggu aritu untuk ubah suai rumah berlumut atok nih. Rinduuuuuuu.....*walhal dalam hati suko tak hapdet.

Untuk lembaran tahun baru 2012 ni, awal-awal lagi atok nak carut kau. Atok nak mintak tolong Ecah buat pilihan untuk atok. Camni, bebanan kojo atok makin bertambah. So, kehidupan atok dah kucar-kacir. Atok perlukan personal assistant. Atok kan jurugambar tak berapa nak profesional. So nak tunjukkan portfolio senang kalo ado tablet tak payah haku nak hangkut sampel gedabak tu kan. Nak upah kakak PA kang duit nan ado nak bayar gaji. So, atok cadang nak boli tablet.

Yang merungsingkan jiwa dan raga atok sampaikan tak tido 4 hari berturut-turut nih, atok takdo duit nak boli tablet. Lagak macam orang kayo tanam pokok duit-duit belakang umah. Tapi atok perlukan tablet tu bukan sobab kehendah, tapi keperluan. Tu dia, masuk ekonomi dah. So, atok sangat bertuah sobab salah seorang cucu pilihan atok yang ke-5, Faiz seorang yang berpengetahuan tentang gadget. Dio rekemen atok boli yang nih





Murah dari samsung tab dan i pad segala. Tapi fongsinya tak perlu dipertikaikan laie ;
HSDPA 7.2Mbps / HSUPA 5.76Mbps

Bulih sumbek berukben celcom atok tu, so tak payah haku nak bazir duit langgan pakej lain beratus sebolan tu.
Data only. GSM/WCDMA Band: 850 / 900 / 1800 / 1900 / 2100MHz
dan lain-lain Ecah usha kat link ni http://sg.viewsonic.com/products/viewpad/viewpad10s/specs.php
Bluetooth 2.1 + EDR technology
Wi-Fi (IEEE 802.11b/g) wireless networking





Hargo termasuk casing dan memory card 16G tak sampai RM1000.....Ecah raso berbaloi tak atok boli?? Tolonglah atok buek keputusan. Atok buto komputar. Sobabnyo selain tablet, atok pun teringin nak boli body dan lens yang lobih canggih.....Masalah eh, duit nan ado nak boli serontak!


p/s : Body dan lens tidak tertakhluk pado anggota manusio!

35 ulasan:

mas saari berkata...

boli je tok! heheheeee

mekjangok berkata...

boli tok jgn tak boli..bonus masyuk suda...hikhikhik..den nak ipad, laki den tak kasi lak...sobsobsob..

little daisy berkata...

ok la tu tok. under 1000 skali ngan memory plus casing tu dah kira murah kot.

p/s: happy new year atok! lame tak dtg sini... ^_^

blog-tips-kurus berkata...

BONUS + udah naik gaji dongggggg!!!

*busy betul org tua ni sekarang.. (",)

Faisya berkata...

rm1k kira murah tu. leh masuk broadband kan? biasa jmpa yg murah2 ni wifi je.. kalau beli akak nak belek eh... hehehehe.. akak terfikir gak nak beli tp kumpul duit dulu.. nak beli samsung tab x berapa nak mampu hukhukhukhuk

sahromnasrudin berkata...

atuk punya temphlate sudah tukar rupanya..baru cucu perasan huhuhhhh

faiz berkata...

hahaha..berpengetahuan ye tok..

BeloG MTT berkata...

Okay lettew~ Kat album fb MTT pon ada gadget best2 yg awesome klu nk skodeng :P

Azham Vosovic berkata...

Atok! sy suka layout baru ni....lebih garang hehehe....BOLDER!

Munnafendy berkata...

kalau dh teringin boli yo la tok... =)

Hanie_Dew berkata...

pandangan tak seberapa aku ni tok.
atok nak beli sebab keperluan. tp yg lebih perlu utk kerjaya atok ialah accs camera utk shoot gambor gempak. so berbaloi la atok beli yg ni dulu. tak sampai 1K kan. so atok bole beli accs camera atok.

nnt bila dah byk job photographer atok. atok pun dah ada duit lebih sikit atok boleh beli tablet yg algi canggih.

umie mia berkata...

beli ikut kemampuan.. lgpun atok nak kena beli accrs kemera kan.. yg kamera tu adalah sumber pendapatan sampingan jadi bolehlah pakai yg ni dulu.. dah dpt duit upah beriban nanti atok trade in ni ambik yg canggih manggih ^_^

ashrafi berkata...

Assalamualaikum.

Pertama kali berziarah di laman tuan. Salam ukhuwwah.

Rtp Farra Arisha berkata...

semua kehendak boleh dimiliki jika adanya usaha dan daya dari atok sendiri. happy nu year 2012, atok!

LadyBird berkata...

atok.. kalau dh jadi keprluan.. berbaloi je..

belilah :)

~SaL IjOu~ berkata...

x ley wut installment ke tok..
x reti nak bg pandangan bab2 gajet ni~ (--")

Ca Cik Duyung berkata...

ecah buto gadget tok..xtau nak bg pendapat..huk3

kalo ca, beli yo kalau itu keperluan.nanti dah kayo, beli lagi canggih..heh3

Jue berkata...

Bg aku tablet tu xde la bguna sgt utk aku sbb smua mende tu mmerlukan wifi sgala. Kat umah aku dah de ipad2& samsung tab. Dua2 aku pkai cuma utk browse fb, kkdg update blog kkdg lyn utube kkdg lyn game. Bg aku yg best adalah ianya memudahkan ko tuk bw ke mn2 slain drpd skrinnya yg bsaq hihi

Kalau atok pro amik gamba, maybe lg sesuai atok upgrade lens pastu amik upah shoot pix. Ley tmbh income =) pastu ley beli tablet hihi

Suhami Ahmad berkata...

mas saari : kan, memang atok raso nak boli

Suhami Ahmad berkata...

mekjangok : tapi xleh sumbek berukben kan atok raso

Suhami Ahmad berkata...

little daisy : atok nak boli yang still under bajet...

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : amboih...montang2 la kojo gomen...hihi

Suhami Ahmad berkata...

Faisya : angkatlah satu kak...samo yo...beza cuma brand...

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Hihi, sempena tahun 2012...

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Haahlah...kih kih...

Suhami Ahmad berkata...

BeloG MTT : Wah, gadget itew macam mahal jek...

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vosovic : Aummmmmmmmmm!
*tibe

Suhami Ahmad berkata...

Munnafendy : Haah, nanti menyosal lak kan...

Suhami Ahmad berkata...

Hanie_Dew : mokasih banyak Hanie_Dew, atok sangat2 setuju dengan komen tu...

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Thanks umie, pendapat yang sangat bernas...

Suhami Ahmad berkata...

ashrafi : Wasalam, mokasih singgah kat umah atok...

Suhami Ahmad berkata...

Rtp Farra Arisha : Boto tu!, epi new yer!

Suhami Ahmad berkata...

LadyBird : Sudah menjadi satu keperluan =)

Suhami Ahmad berkata...

~SaL IjOu~ : Atok raso installment lagi mahal kot

Suhami Ahmad berkata...

Jue : Amboih JUe, kayonya....ado ipad2 dan samsung tab...meh derma kat atok sebijik...hihi...